A apărut OS X Yosemite 10.10.2

Tocmai a apărut 10.10.2. Sunt curios dacă s-au rezolvat problemele cu grafica pe modelele de Mac afectate. Cred că fac un backup cu SuperDuper și-l pun și eu peste Mavericks.

A apărut și un update la iOS, 8.1.3, mare (247 MB).

Ei bine am instalat din nou Yosemite pe MacBoook Pro (upgrade peste Mavericks).

Deși au mai reparat din problemele pe care le avea 10.10.0, îmi pare rău să spun că în continuare Yosemite se târâie în comparație cu Mavericks. Nu e lent în sensul că totul se mișcă greu – nu, la prima vedere merge OK. Dar dacă începi să lucrezi pe computer, să deschizi aplicații grele, să treci de la o aplicație la alta, se simte cum ceva „agață”. La mine asta se vede cel mai tare la ferestrele open și save, care apar sacadat pe ecran, la fel ca în 10.10.0. Deocamdată îl țin, dar nu o să ezit să pun iar Mavericks dacă e neapărată nevoie.

Nu știu câtă relevanță are scorul Xbench, dar Yosemite 10.10.2 ia o bătaie de la Mavericks mai rea decât a luat-o Halep în Australia.

La mine e ceva mai mic… 136MB.

Interesant, foarte inteesant, cum Yose se comportă mai bine pe configurațiile vechi, cum e asta a mea, decît pe cele noi. Ceva nu-i în regulă.

Retina Display + integrated graphics + un sistem făcut cu picioarele. Asta e în neregulă.

Așadar:

  • Au reparat toate bugurile vizuale descrise aici, cu excepția animațiilor ferestrelor Open/Save, care au rămas în continuare sacadate.

  • Tab-urile din fereastra About This Mac se mișcă acum natural, fără lag.

  • Bug vizual nereparat: dacă cuplez un monitor extern, atunci când trec de la un monitor la celălalt iconurile din menubar clipesc (probabil că sistemul le redesenează).

Salut!. Spune-mi te rog, Tudor, ce configuratie are Mac-ul tau , ca sa stiu daca merita sau nu sa imi pun Yosemite…Eu am un Mac nou, middle 2014 cu retina , cu Mavericks, si ma cam mananca sa trec pe Yosemite:))…spune-mi te rog daca sa o fac sau nu :smile: Multumesc!

Eu am un Late 2013 de 15", modelul ăsta:

http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-i7-2.0-15-iris-only-late-2013-retina-display-specs.html

Sincer să fiu nu recomand nimănui Yosemite, cu excepția cazurilor în care ai neapărată nevoie de un feature sau de o aplicație care sunt disponibile doar în 10.10. În rest Apple mai mult a stricat decât a îmbunătățit față de Mavericks. Nu e un dezastru, 10.10.2 e tolerabil, dar din unele puncte de vedere e un pas înapoi față de 10.9.

Orice sfat ți-ar da oricine, dacă te mănîncă, nu contează unde, pune-l și vezi singur ce și cum. Dacă ai backup solid, este totul OK.

Ce monitoare ai? Dacă sînt Apple, e nepermis, dacă 3rd party, atunci pot invoca hiba monitorului bla-bla.

Un Apple Cinema Display din 2005 și display-ul MBP-ului. Oricum nu contează monitoarele, e bug al sistemului de operare.

Răspunsul l-am aflat azi: Apple a înregistrat profituri colosale, cele mai mari din istoria unei companii private. Îi doare undeva de performanța OS X, iPhone-ul se vinde în draci.

I moved 2 posts to an existing topic: Bug-uri din Yosemite

Bine de știu că nu merge bine. Alminteri, dacă l-aș fi pus, aș fi căutat un hack să schimb mizeria aia de font pe care-l folosește implicit Yosemite.
Până una-alta am aplicat actualizarea de securitate Mavericks 2015-001, care duce Safari la 7.1.3 și Remote Desktop la 3.8.

Sper să fie bine :slight_smile:

Nu-i nevoie de niciun hack, soluția a fost discutată aici.

Și da, are lag și la mine, nu numai la AppStore. MBP Mid 2012" 13" non-Retina.

Există un lucru care în Yosemite funcționează mult mai bine decât în Mavericks: sincronizarea taburilor din Safari prin iCloud. În Yosemite e aproape instantanee. Deschid un tab pe Mac și în câteva secunde îl găsesc și pe celelalte device-uri. E o chestie aparent măruntă dar utilă.

Mai rapid, da. Consecvent? Nu. :smile: Au fost cazuri cînd lăsam intenționat Mac-ul deschis cu un tab și mergeam în cealaltă cameră cu iPad-ul, vrînd să continui să citesc sau să arăt cuiva ce aveam deschis în Safari și nu apărea la iCloud Tabs. Chiar azi mi s-a întîmplat, de fapt. Am și așteptat, am redeschis Safari în iOS, tot nu.

Curios, la mine merge foarte bine sincronizarea. Faza descrisă de tine mi se întâmpla mereu în Mavericks.

I moved 2 posts to an existing topic: Bug-uri din Yosemite