Bug-uri din Yosemite

În continuarea discuției A apărut OS X Yosemite 10.10.2:

1 Like

Chestia asta mi se întâmpla și în Mavericks.

Bug: când apăs spațiu pentru a vedea un fișier HTML cu Quick Look, pe ecran apare doar o fereastră albă.

Confirm (dacă era nevoie :slight_smile: ).

Din probleme inițiale cu grafica în 10.10.0, descrise aici:

în 10.10.2 la mine a mai rămas animația sacadată a ferestrelor Open și Save care apar pe ecran cu efectul de zoom-in. Restul s-au cam rezolvat.

Reamintesc că, din observațiile mele și din discuțiile de pe internet, Mac-urile cu Retina Display și chipset grafic integrat sunt cele mai afectate de lag-uri la partea de grafică (ferestre, animații). În 10.10.2 situația e ceva mai bună, dar de exemplu astăzi, după câteva ore bune de muncă pe MacBook Pro, Finder stătea uneori 1-2 secunde ca să îmi deschidă un tab nou.

Yosemite văd că are probleme cu iconurile din menubar, atunci când conectez un monitor extern non-retina. Unele dintre ele rămân low-res chiar și pe ecranul retina, după ce monitorul extern a fost deconectat. S-a rezolvat după restart.

Lag în Yosemite 10.10.2 (cam așa face și la mine, poate un pic mai puțin sacadat):

Ce contează? Are Apple cea mai impresionantă cifră de afaceri din istoria sa? Răspuns: da, are. De vreme ce clienții sînt mulțumiți, de ce s-ar frămînta cu asemenea detalii?

Nu știu dacă e vina Yosemite sau a aplicațiilor Adobe Creative Cloud, dar am remarcat astăzi că InDesign și Illustrator au probleme cu zoom-ul ferestrelor atunci când am conectat monitorul extern. Mai exact, dacă fereastra aplicației se află pe ecranul care nu conține dock-ul, atunci când apăs butonul verde de zoom uneori fereastra se mărește pe înălțime cu câțiva zeci de pixeli mai mult decât ar trebui, partea ei de sus fiind acoperită de menubar. Exemplu:

Mie mi se blocheaza comenzile sunetului (atat din tastatura cat si de pe bara de meniu). Pur si simplu comenzile sunt inactive. Singura varianta de deblocare e sa intru in system preferences si sa le reglez de acolo. Apoi se activeaza din nou. Pana la urmatoarea inactivare cateva zile mai tarziu.

Nu doar din istoria sa. Apple este prima companie din lumea modernă care are un profit de 18 miliarde de dolari într-un trimestru.

Ei, dolarul de azi nu mai are aceeași valoare ca dolarul de acum 25 de ani și cu atît mai puțin a dolarului de acum 100 de ani, dar sună bine, nu?

Nu știu dacă e bug sau nu, dar cert e că din Yosemite mi se întîmplă următorul lucru. Dacă dau boot în single user mode și scanez partiția de startup, cîteodată se oprește din scanat după cîțiva pași și dă mesajul:

pci pause: sdxc

Și apoi nu continuă scan-ul, trebuie să-l reîncep. Acum am văzut și prin Console mesajul ăsta. Am citit că ar avea legătura cu slot-ul de card, dar n-am nimic acolo și nici nu cred că i s-a întîmplat ceva.

Am uitat să menționez un bug mare de care m-am lovit după upgrade-ul peste Mavericks. Imediat după instalarea Yosemite, am constatat că totul mergea în reluare pe computer. În Activity Monitor am găsit un proces numit „Folder Actions Dispatcher” care, din 5 în 5 secunde urca la 100% CPU, crăpa, apoi apărea din nou. Ăsta îmi încetinea teribil sistemul.

Am găsit soluția pe internet: clic dreapta pe orice folder din Finder → Services → Folder Actions Setup… → dezactivare Enable Folder Actions. Aveți răbdare când faceți operațiunea asta, merge greu și pare că Finder se blochează în unele momente, dar în final ajungeți și la checkbox-ul cu pricina.

PS: Nici acum nu-mi merg acele Folder Actions. Dacă le activez iar își face de cap dispatcher-ul ăla.

Deci ție îți mergea greu și pe drumul spre Folder Actions din Finder?

Eu nu am procesul acela în Activity Monitor, iar drumul spre serviciile din Finder și setările lor a fost OK.

Un bug (sau feature?) din Yosemite e că nu mai am procesul coreaudiod în Activity Monitor :smile: Totul se aude bine, e în regulă, dar procesul nu mai e acolo.

Finder se blochează imediat ce apare pe ecran fereastra cu Folder Actions. Stau câteva zeci de secunde cu cursorul „minge de plajă”, abia apoi se deblochează și pot dezactiva folder actions, după care înțepenește din nou pentru 10-15 secunde.

Am mai făcut un test adineaori: într-un cont nou de utilizator acele Folder Actions funcționează. Nu știu ce s-a întâmplat în contul meu după update de nu mai merg.

Am înțeles. Dar la tine există procesul coreaudiod în Activity Monitor?

Este. Verifică să ai afișate toate procesele (View → All processes).

Așa-i. Și ce l-am mai căutat cînd îmi făcea bug-uri o placă de sunet externă… :slight_smile: Mersi.

Am filmat în slo-mo animația unei ferestre Open atunci când apare pe ecran. Observați cum se „agață” imediat după ce începe să facă zoom:

E foarte enervant să vezi chestia asta de N ori în fiecare zi, de fiecare dată când apeși Cmd-O sau Cmd-S.