Topic pentru conversații și mesaje de tip chat, care nu necesită topicuri dedicate.
Volumul 1 se găsește aici.
Statistica volumului 1 arată ca în poza de mai jos. Îmi place cum softul forumului creează automat lista cu linkuri puse în mesaje.
Tudore, am convertit în mkv un film cehesc cu titrările și în cehă și în engleză, merge perfect în VLC, chiar schimbînd „din mers” textul. E drept, pe conversie în mp4 nu merge decît o singură pistă sau cel puțin nu am reușit eu. Pe mkv este OK. Dat fiind că ocupă aprox. acelați spațiu pe disc, rămîn cu mkv. Oricum, am și originalul, are aproape 8 GB, o scădere la 2,4 GB păstrînd ambele piste de subtitrare mi se pare excelent.
Cu ce software, cu Handbrake?
Da, cu Handbrake; are 2 opțiuni mp4 și mkv.
Mda, MKV-urile pot include și subtitrările de tip bitmap de pe DVD-uri, fără să fie necesară convertirea lor în text prin OCR.
Acum că tot a trecut revelionul, e timpul pentru un “Dacă doriți să revedeți…”
http://arhiva.macforum.ro/get-a-mac/index.html
Fiind doar 2 opțiuni, mp4 sau mkv, le-am testat și am rămas pe Matrioshka, spațiul pe disc e cam la fel, iar a avea mai multe titrări mi se pare perfect. Nu știu cine a inventat mkv, presupun că cineva dintr-o țară multilingvă, după nume Rusia?
http://www.matroska.org
Frumoasa clona. Are doua (sic!) porturi USB-C iar in configuratia de top vine cu display Ultra HD 4K.
Acuma e greu de spus cine pe cine mai copiază… În afara faptului că noul MB are mufă USB-C, nu vine cu nimic nou, doar cu limitări majore, iar iPad Pro, hm… chiar e sub multe scule similare. Faptul că unora le place e firesc, orice produs care apare pe piață va avea niște cumpărători, mai ales cînd vine de la o firmă cu firmă bună precum e Apple.
Da, dar pe lîngă USB-C (care, dacă nu greșesc, a fost folosită înaintea MB de Google sau, mă rog, un dispozitiv gen Chromebook sau Nexus), observă că HP-ul ăla se mai laudă și cu un sistem nou de tastatură (pariez că au “fluturașii” lor), precum și procesorul ăsta fără ventilator și chiar diagonala. Adică tipurile specificațiilor, locurile unde au lucrat, sînt cam tot alea, cu o tușă personală, bineînțeles.
Iarăși, sper să nu greșesc, dar am impresia că mai făcuse cineva înaintea Apple în MB un laptop fără ventilator. Și nu cumva Intel are și alte procesoare mai puternice decît M ăsta, care ar putea funcționa fără ventilator? Am impresia că ne întoarcem în era netbook-urilor, cînd Asus și Acer făceau jucării de-alea de 7-9-10", cu procesor de tabletă și baterie de 10-12 ore.
Și da, sînt de acord că e greu de spus cine pe cine copiază, dar am putea să ne bazăm doar pe cronologie. Putem presupune că, dacă produsul X se lansează după produsul Y și seamănă cu el, l-a folosit drept inspirație, nu că prototipul lui X exista dinaintea gîndirii lui Y (și, ca să adăugăm fir epic, de fapt Y a furat de la X și s-a grăbit să-i ia fața - eu, unul, nu cred în de-astea, cronologia mi se pare cel mai bun indicator).
Cred că, în continuare, atuul lui Apple este sistemul de operare. Config hard este adesea peste Apple, acest lucru a devenit evident de cel puțin un an încoace. Ce va mai fi vom vedea. În decembrie, Cook a făcut schimbări în conducerea firmei.
Ce să vezi, pe calculatoarele mai vechi, dacă pui El Capitan, ecranul de încărcare până ajungi să vezi desktopul, e ca de obicei gri. La alea mai noi e negru. Ce chestie! O fi limitare de EFI
Azi am aflat și eu o chestie veche: există SSD-uri cu conectivitate PATA. Asta așa, pentru unele calculatoare care ar vrea și ele să ruleze mai repede.
Păi da, am și spus aici cîndva, și eu am un SSD într-un PB de 12 in din 2004. Nu zboară, dar l-a readus la viață frumușel. Am ezitat să iau unul de 120 GB, mi-era teamă că nu va merge bine, așa că am luat de 64, după aia mi-a părut rău, la 120 GB era cel mai bun raport capacitate/preț (acum aproape doi ani).
S-a rezolvat.
Acum am aflat că Excel nu poate deschide simultan două fișiere diferite care au același nume. Ce prostie!
Credeam că doar pe Windows se întâmplă asta