Macbook Air A1237

Va salut!
Am macbook-ul din titlu, nu l-am mai folosit de ani de zile, acum am dat de el prin pod, curios faptul ca bateria inca tine destul de bine desi are peste 300 de cicluri de functionare.
Are Snow Leopard dar acesta nu mai are suport, nu pot naviga pe net, nu pot viziona pe Youtube, este depasit total.
Intrebare, cum pot incarca pe el windows 7? As vrea sa-l iau in masina pentru vizionare filme si Youtube!
Multumesc anticipat!
PS daca stiti o metoda sa pun Ubuntu, ar fi super! :slight_smile:

Salut,

Sunt multe optiuni prin care poti pune windows sau linux, una dintre ele ar fii cea care este implementata de Apple, BootCamp Assistant.

Windows 7 Bootcamp
Linux

1 Like

Este cam vechi, da. Dac─â ai fi avut o genera╚Ťie mai ├«ncolo, adic─â ÔÇ×late 2008ÔÇŁ ai fi putut ├«ncerca patch-ul discutat aici.
Oficial, po╚Ťi instala pe el Lion, neoficial se poate ╚Öi mai sus, se pare inclusiv Catalina, vezi aici. Merit─â ├«ncercat, eu l-am pus odat─â tot pe un Air ╚Öi a mers bine.
Despre Ubuntu sau Windows citește pe paginile dedicate. Windows va merge sigur, depinde ce versiune va fi suportată.
Aș zice să încerci mai întâi Catalina prin metoda indicată mai sus.

Sunt de acord cu tine, Catalin sigur ii va merge.

Va multumesc!
Are doar 2gRam, credeti ca va merge Catalina?
Am incercat patch cu High Sierra si imi spunea ca il poate patch-ui dar nu va functiona pe acest laptop.
Multumesc pentru orice sugestii.


Fiind nefolosit de ani de zile, nu am mai stiut parola pentru instalare aplicatii, am facut un stick pe windows cu Trans Mac cu Snoe Leopard si am vrut sa reinstalez sistemul. Aveti idee de ce imi apare aceasta eroare?

Este un mesaj de panic─â, la ora aceea erau relativ frecvente. Cauza cea mai probabil─â este o component─â hard defect─â sau cu probleme: memoria, hardul, tastatura, mausulÔÇŽ Orice.

P.S. Aș zice că jucăria are probleme hard majore, ca atare, dacă dorești să o reabilitezi, ar trebui să rezolvi problema/problemele respectivă/-ve. Dacă nu e ceva costisitor, poate merită, mai ales dacă bateria este încă în stare bună.

Am incarcat pana la urma Snow Leopard pe el, de vina era stick-ul facut cu Trans Mac. Intre timp, am dat jos din pod Mac-ul acesta Macbook 2012 nu porneste - #2 de altuser l-am bagat in priza si am uitat de el. Surpriza a fost ca bateria s-a incarcat, am facut un stick patch-uit cu Catalina si merge perfect, bateria tine lejer cam 3 ore.
Acelasi stick cu Catalina am incercat sa-l pun pe Mac-ul din titlu, vede stick-ul la bootare, apare marul pe display si asa ramane, nu se incarca deloc. Cred ca cei 2GRam sunt prea putini si nu porneste incarcarea sistemului Catalina.

Posibil să fie cauza nereușitei.
Trans Mac este o aplica╚Ťie pt Windows, nu? Unii spun c─â ar merge, cei mai mul╚Ťi c─â nu reu╚Öe╚Öte s─â fac─â flash-uri bootabile pt macOS.