Macbook 2012 nu porneste

Va salut! Azi, am luat din targ un Macbook 2012 fara capacul de jos! Cand pun alimentatorul led-ul se face portocaliu semn ca incarca bateria dar Mac-ul nu da niciun semn de viata, absolut nimic. Am incercat variantele de resetare, degeaba. Pe laptop, are niste pini care fac atingere cu capacul de jos care este metalic si acoperit cu platicul pe care scrie modelul, e.t.c. Este posibil ca din cauza acestui capac sa nu porneasca?
Multumesc anticipat!

Salut,
Din experienta mea cu macbookurile vechi, ar trebui sa functioneza fara capac, bineinteles ca nu trebuie asezat pe o suprafata metalica sau din material bun conducator de electricitate. Si m-am jucat destul cu laptopuri vechi, am si refacut vreo 2 din bucati. Imi amintesc ca am avut in mana un macbook mid 2009, se manifesta tot asa: se lumina ledul de pe cablu, pornea ventilatorul. Era un chip defect pe placa de baza, se incingea. Nu aveam conditii sa intervin, l-am dat unui fost coleg sa recupereze altele de pe placa.
Concluzia mea: e posibil sa al placa defecta, de obicei reparatiile in service sunt costisitoare, nu intotdeauna de calitate, nu prea merita repararea.
Asteapta si alte pareri.

Nu am de gand sa-l repar, credeam ca poate este de vina lipsa capacului, il urc in pod si aolo ramane, poate o sa fie vreodata nevoie de ceva. Bateria ma gandesc ca s-ar putea sa fie buna, a durat peste o ora sa se faca led-ul verde. Ramane de vazut!
O zi faina in continuare! :slight_smile:

Părerea mea este să nu-l duci undeva în pod unde va pieri prin nefolosire. Valorifică-l cumva. Dacă nu are nevoie de investiții majore, poate fi readus la viață, ba chiar s-ar putea pune pe el și Ventura cu „fenta” propusă în linkul de la topicul de alături.
Presupun că vorbești de un MacBook Pro 2012.

Cu cat l-ai vinde?