Chat topic vol. 4

O idee tristă. Eu aș fi păstrat… Nu! De fapt,
Aș fi introdus un design de iPod cu ssd și fără internet, cu butoane, old-style like. Conectabil la PC și atât. Cu o baterie mega-decentă. Quad-DAC, alea alea. Nu cred că ar fi dat greș. Și nici nu cred că ar fi fost vorba de pierdere de bani.

Cred că au studiat bine toate variantele. Ceea ce propui tu, un iPod vintage, ar avea o piață mult prea mică. Practic, pas cu pas, smartfoanele au luat locul aipoadelor, nu văd de ce și-ar concentra energia și banii într-un produs depășit de vremuri. Ce ar face un asemenea iPod în plus față de un smartphone?

Câte smartfoane au un DAC decent? :slight_smile:

Eu aș spune că destul de multe. DACs are overrated :stuck_out_tongue:
Pentru audiofili există chestii de genul Fiio BTR5 care au și amplificare. Just my 2 cents.

De-a lungul anilor, Apple a închis fabricarea unor produse care, la un moment dat, făceau parte din zestrea Apple, de ex. imprimantele (le făcea, de fapt, Canon); mai recent, au închis producția de routere wi-fi; acum închid producția iPod-urilor etc. La un moment dat, părea că nu-i mai interesează zona „mac pro”, dar înțeleg că revin (deși ultima variantă este, estetic vorbind, reluarea formulei consacrate de Steve Jobs-Jonathan Ivy).
Mi se pare evident că se vor concentra pe generațiile viitoare de M-uri și, eventual, pe apariția unui portabil-tabletă. Cred că vor fuziona cumva macOS și iPadOS, deși au tot spus că nu vor face asta. Eu rulez deja pe macOS pe M1 aplicații pt iPad/iPhone, unele rulează excelent, de ex. Shark Bridge.

În epoca post-Jobs, Apple a înregistrat și eșecuri majore. Unul este Mac Pro 2013 „joben” (sau cum vrei să-i spui); semi-eșec, să zic așa, au fost și cele 3 serii scurte de MacBook 12 inci cu o singură conexiune USB-C (2015–2017).
Dacă s-au decis să termine iPod-urile înseamnă că, pur și simplu, nu mai au ce propune nou pe zona asta, nimic de nivelul dorit de ei. Produsele (foarte) rezistente la eroziune vizual-funcțională sunt cele lansate înainte de 2010: mac mini (reluarea eșecului total al mac cube), MacBook Air, Mac Book Pro alu (toate seriile, inclusiv seria actuală), mac pro „cutie de aluminiu”, ultimul model revenind la linia tradițională lansată în 2008, la rândul ei prelungirea excelentului PowerMac G5 lansat în 2003 și continuat până în 2005, apoi continuat cu noua serie Intel.
M-urile i-au dat lui Apple un suflu nou, le permite să se miște orizontal și vertical, dezvoltatorii aplicațiilor relevante au urmat trendul sau sunt în curs.
Bref: decizia închiderii unei serii nu e nouă la Apple, au făcut asta și înainte de 2010. Pot reveni la vechi idei, cum sunt noile iMac-uri colorate, repunerea în circulației a fanteziei culorilor de după 1998–99: iMac-urile „ou” și Power Book-urile G3 cu mâner, numite în engleză „clamshell” și în română „capac de veceu”.

Poate că nu este o mare problemă, poate că am îmbătrânit eu și am ajuns nostalgic, dar unul dintre motivele mele de afinitate pentru Mac, este design-ul OS-ului. După update la 12.4, am primit un gust amar. Nu mai sunt steaguri la keyboard input-uri, ci pătratul cu abrevierea țării. Cupretino, stop copy Redmond.
SCR-20220518-ekc

Este o problemă la tine, steagurile nu au dispărut niciodată! Dacă de atunci încoace sunt la fel, înseamnă că ai făcut upgrade pas cu pas și problema a persistat din generație în generație.
Screenshot 2022-05-18 at 11.03.48

Dacă problema e doar la mine, va exista și o soluție. Trebuie doar să o caut. Schimbarea s-a făcut doar acum, după update la 12.4. Până acum, am avut steaguri. Mulțumesc Cattus.

P.S. După cum se observă, este o singură tastatură de sistem (U.S. Combining), restul sunt custom, mai toate ale mele, una luată de pe net (IPA). La toate se afișează corect simbolul vizual, chiar dacă este tastatură veche, cu fișierul .icns pus alături, nu inclus în bundle.

ESte precis acolo. Nu pot reproduce, nu am avut niciodată o asemenea problemă. Ca să nu pierzi mult timp, încearcă o curățare cu Onyx. Posibil ca un restart să rezolve problema în mod simplu, cert sistemul nu a încărcat corect fișierele grafice.

La mine sunt input-urile sistemului. Sunt convins că tastaturile puse de mine s-ar vedea cu steaguri, sau orice alt simbol, dacă au .icns-urile alături. Oricum, voi căuta. Sigur nu sunt singurul cu această problemă. Când găsesc răspunsul, voi posta și aici.

Confirm și eu dispariția steagurilor în 12.4. Pare a fi ceva intenționat, nu cred că e bug.

Văd că și aici…

Păi și eu am 12.4, nu a dispărut niciun steag! Se pare că bug-ul apare pe unele configurații. Ar fi nasol să scoată steagurile, de ce ar face asta? Fișierele icns ocupă extrem de puțin spațiu pe disc.

La tastaturile customizate poate că nu dispar, dar la alea din sistem au dispărut toate.

Ha, se pare că ai dreptate. Eu am activ unul singur și ăla e, oricum, alb-negru! Eu cred că e un bug, că doar nu s-au prostit.

Probabil că au considerat că limba vorbită nu are neapărat legătură cu o țară sau alta, deci nu are sens să afișeze steaguri acolo. Globalizare, ce să facem…

Asta e adevărat, totuși simbolul grafic dă o notă specifică tastaturii. Dacă la cele custom continuă să apară e încă bine!
P.S. Posibil să mai reducă din numărul de tastaturi, nu văd rostul să ai U.S., UK, Irish etc… Diferența ar fi doar în folosirea simbolurilor gen € sau ₤. Cel mai elegant ar fi să ofere niște soluții de customizare a icns-ului tastaturii, nu neapărat un drapel național, ca la logare, diverse desene.

Tocmai am discutat problema și pe forumul UKELELE!