Chat topic vol. 4

Văd că și aici…

Păi și eu am 12.4, nu a dispărut niciun steag! Se pare că bug-ul apare pe unele configurații. Ar fi nasol să scoată steagurile, de ce ar face asta? Fișierele icns ocupă extrem de puțin spațiu pe disc.

La tastaturile customizate poate că nu dispar, dar la alea din sistem au dispărut toate.

Ha, se pare că ai dreptate. Eu am activ unul singur și ăla e, oricum, alb-negru! Eu cred că e un bug, că doar nu s-au prostit.

Probabil că au considerat că limba vorbită nu are neapărat legătură cu o țară sau alta, deci nu are sens să afișeze steaguri acolo. Globalizare, ce să facem…

Asta e adevărat, totuși simbolul grafic dă o notă specifică tastaturii. Dacă la cele custom continuă să apară e încă bine!
P.S. Posibil să mai reducă din numărul de tastaturi, nu văd rostul să ai U.S., UK, Irish etc… Diferența ar fi doar în folosirea simbolurilor gen € sau ₤. Cel mai elegant ar fi să ofere niște soluții de customizare a icns-ului tastaturii, nu neapărat un drapel național, ca la logare, diverse desene.

Tocmai am discutat problema și pe forumul UKELELE!

Unii voiau mai de mult să aibă iconițe generice la tastaturi:

P.S. Am citit mai multe discuții ieri, inclusiv pe forumul UKELELE. Se pare că decizia de a elimina din sistem icoanele colorate ține de funcția Dark și, probabil, de tendința de unifica macOS și iPadOS/iOS, unde aceste iconițe nu apar. Creatorul tastaturii US Combining (W.P.J. Rietbroek) a observat că iconițele tastaturilor din sistem nici nu par a mai fi fișiere icns asociate, ci create în sistem.
Atât timp cât iconițele pot apărea în tastaturile custom nu mi se pare o problemă.

Screenshot 2022-06-26 at 15.32.42

Are cineva idee cum pot scapa de asta? E enervant, pe orice produs intru, mai trebuie sa apas si “Allow”. Mentionez ca se intampla doar pe site-ul lor.

Settings > eMAG > dezactivează opțiunea “Suggest App” (nu știu exact cum sună în sistemul tradus în limba română)

Am uitat sa specific ca este pe macOS…
Pe telefon nu am problema asta.
Oare unde gasesc optiunea asta in macOS?

Există aplicație eMAG pentru macOS? Ori ai instalat-o pe aia de iOS? Șterge-o dacă nu o folosești.

Exista pe M-uri, cea de iPhone. Dar nu o folosesc, asa imi face pe webpage. Orice apas la ei pe site, imi apare pop-up-ul ala.

Nu pot reproduce. Presupun că ai macOS rulând pe un mac cu proc-uri M care pot rula și unele aplicații de iPhone/iPad. Nu merg toate. Eu le folosesc pe unele. Nu am aplicația e-mag. Presupun că ai instalat-o odată, altfel nu văd de ce ar apărea mesajul ăsta, la mine nu apare, în condițiile în care intru uneori des pe emag.ro

Asta spuneam, ca nu folosesc aplicatia eMag pe macOS…problema o intampin in Safari, pe site-ul lor. Dar indirect m-ai ajutat @Cattus_Thraex , aveam aplicatia instalata si din cauza asta aparea pop-up. Am dezinstalat-o si acum pot folosi site-ul fara probleme.

Adică o aveai instalată pe iPhone/iPad, nu și pe macOS, dar apărea mesajul când accesai din macOS?

O aveam instalata si pe mac dar uitasem de ea. Citind mesajul tau mi-am dat seama ca de acolo ar putea surveni problema. Am dezinstalat-o si s-a rezolvat.

Acum e clar: deci aplicația era instalată ȘI pe macOS, inițial ai spus că nu era. Dacă nu era, nu avea cum să apară acel mesaj.

Da, daca nu era instalata nu facea asta.
Dar nu am spus niciunde ca nu era instalata…am spus ca exista si pe macOS dar nu o folosesc.

LE: Mai am cateva app de iPhone instalate dar deocamdata sunt niste mizerii, desi se laudau ca o data cu trecerea la Silicon vor fi deschisi in zona asta, dar din contra. Multe din ele deja nu le mai poti instala pe macOS.

Da, unele se văd prost, altele sunt însă perfect utilizabile. Eu mă joc bridge cu o aplicație pt iOS/iPad OS și merge perfect. Și mai sunt și altele. Faptul că pe unele nu le poți instala ține de politica celor care le fac, nu permit instalarea și în macOS, deși macul are proc din seria M. Și nu au spus că vor merge toate, ci că vor putea rula și aplicațiile pt iOS/iPad, asta presupune ca și dezvoltatorii să permită acest lucru. Probabil că din toamnă fuziunea celor 2 platforme va fi și mai mare.