Chat topic vol.1

De fiecare dată când pornesc Transmission îmi afișează asta. Chiar dacă are excepția pusă în Firewall, întreabă mereu.

Verifică să ai ultima versiune de Transmission. Șterge și adaugă-l din nou în System Prefs/Firewall.

Nisus cert e f. bună, ar mai fi și Bookends pt biblio, în rest nu știu dacă sînt chiar așa de utile. Dacă cineva le-ar folosi pe toate, atunci ar merita.

Nu e reducere la întreg pachetul, e 20% pentru oricare din aplicațiile de acolo.
Eu aș fi luat Nisus, ar fi fost o ocazie bună, dar am dat o grămadă de bani pe Ulysses recent, așa că încerc să mă controlez. Îl vânez însă, poate data viitoare.

Nisus și Mellel sînt cele mai reușite procesoare de text, fiecare cu avantajele și dezavantajele lui. eu m-am îndreptat spre Nisus, dar nici Mellel nu mi-e străin. Cel puțin pt filologi-lingviști, sînt de departe cele mai bune. Ultima generație de Pages rezolvă și ea niște probleme mai vechi, din păcate adaugă unele probleme noi, dar e OK altfel.
Încă nu am reușit să mă îndrept spre o aplicație pt biblio. Am încercat mai multe și m-am poticnit mereu la importul bibliografiilor mai vechi, altfel prefer să nu folosesc nici una ci, „ciobănește”, liste standard pe model MLA sau Harvard.

I moved a post to a new topic: Probleme cu Instant Hotspot

Se poate folosi vreun thesaurus românesc pentru Nisus? Că spellingul e rezolvat.

Singurul Thesaurus RO este DEXoffline și, desigur, dexonline.ro. Ce ai dori să faci? Sigur că spellingul merge, cred că acuma merge și silabarea, deși nu am văzut explicit cum merge acest ro_hyph pe OS X

Păi mă gândeam dacă aș putea folosi, pe lângă Spelling, și funcția de Thesaurus, dacă tot apare acolo. Nu pentru că-mi trebuie la ceva anume, eram doar curios dacă s-ar putea folosi și pentru limba română.

funcția aia este pt a selecta corectorul, Thesaurus are numai pt engleză, din cîte știu eu.

1 Like

O aplicație pentru ascultat streamuri radio, gratuită astăzi 22 iunie:

Știu că e gratuită, dar parcă totuși nu era rău dacă suporta AirPlay :smile:

Go Samsung!

PĂi cine putea să aibă asemenea idei? niște ruși sau niște români. Adică în țări unde se conduce cu fundul, nu cu capul. Nu că nu ar fi bună o asemenea jucărie, dar nu folosește la nimic dacă șoferul acelui camion conduce precum șoferii de camion din România, jumate dintre ei sînt criminali la volan.

Mai folosește careva widgets? Alea care apar de regulă când apeși butonul din mijloc al mausului… :smiley:

Nu prea mai folosesc widgets. Dar îmi aduc aminte că erau tare la modă înainte de a exista Dashboard. Remember Konfabulator?

Da, două uzual: cursul valutar cînd mai plec prin țări non-euro (Bulgaria, Cehia…) și Weather, foarte utile ambele.

Da, folosesc. Inclusiv iStat Pro - “reparat” să arate informații corecte despre IP, după dispariția sitului islayer…

Mă uitam ieri pe site-ul Apple care era responsabil cu widget-urile și e pustiu. Am păstrat și eu una de distracție - un pom de crăciun căruia îi apar becuri pe măsură ce vine sărbătoarea, stickies, iStat (care nu-mi mai arată IP-ul extern; ce mai contează, că VPN rocks), vremea și cam atât. Mai era unul de vreme - nemțesc dar nu mai știu pe unde l-am lăsat. Voiam unul care să-mi arate fazele lunii, sigur este pe undeva :slight_smile:

Apple a anunțat că următorul sistem după Captain Planet va fi OS ilevăn :sparkle: