Probleme cu Instant Hotspot

De două zile nu-mi mai funcționează Instant Hotspot între MacBook pro și iPhone 6+. Habar n-am de ce. La fel ca Airdrop, Instant Hotspot e un exemplu de lucru prost făcut de Apple. Cred că au oameni slabi pe partea de rețelistică, altfel nu-mi explic de ce aceste două facilități nu au funcționat niciodată cum trebuie.

Iar atunci când Airdrop sau Hotspot nu merg, remediul cel mai des sugerat este să dezactivezi iCloud pe ambele device-uri. Numai că resetarea iCloud duce la o altă bătaie de cap. Pozele din iCloud Photos: fie le ștergi de pe device-uri, fie treci iar printr-un proces anevoios în care sistemul vrea să le uploadeze/downloadeze din nou. Cu 16 GB de poze în cloud chiar n-am chef să fac asta ori de câte ori Hotspot nu mai vrea să meargă. Deja am renunțat la Photos pe MBP.

Au trecut 23 de zile de când am scris mesajul de mai sus. AM mai șncercat de câteva ori să folosesc Instant Hotspot și tot n-a mers. Am dezactivat iCloud pe MBP și iPhone, restartat totul… nimic n-a ajutat, nici măcar faptul că am reinstalat Yosemite pe MBP.

Abia astăzi am rezolvat de pe iPhone după ce am citit pagina asta: Settings → General → Reset → Reset Network Settings.