WWDC Apple Keynote, luni 8 iunie de la ora 20:00

Mă rog, binișor, să nu fiu cusurgiu ori pricinos. N-am priceput, OS X Castro va merge de la ce config în sus? MB alu late 2008 al meu merge încă f. bine, nu pare să clacheze.

Cred că va funcționa pe aceleași Mac-uri pe care merge și Yosemite.

iOS 9 va include o aplicație care va facilita trecerea de la Android la iOS.
Și reciclarea gratuită a telefonului cu Android, la finalul procesului :smiley:

Si cum vi s-a parut conferinta? Eu unul sunt multumit per total, as fi vrut insa un file browser. Finder for iOS! Sau macar un workaround, cum e la Android, cu o aplicatie separata numita Downloads. Dupa daca mergeau putin mai departe si te lasau sa trimiti orice fisier prin mail, deja rezolvau 80% din problemele cu OS-ul pe iPad. Eu l-am vandut ca nu puteam sa fac nimic in afara de citit, de consumat media.

Asta e mișto. Adevărul este că Android a început să fie un sistem bunicel. Copiat destul după iOS dar toți copiază pe toți acuma.
Faptul că se gîndesc la o metodă serioasă de transfer de date, ca de la windows la OS X, cred că arată multe. Totuși, Android acoperă un procent mult mai mare de piață decît iOS. Nu discut de calitate și de alte alea, sînt relative. Mie Android OS pe o tabletă nu mi se pare inferior lui iOS, așa, luat per total. Pe unele detalii, s-ar putea ca Android să fie peste.

Eu, dintre toate noutățile anunțate, cel mai tare aștept Apple Music. Sper doar să nu restricționeze accesul după IP-uri.

iPad-ul are nevoie de un sistem de operare de nivelul OS X. Cu iOS cred că vânzările vor scădea în continuare.

Asta e clar, eu de aia tot ziceam, dar am pierdut pariul, cá Apple va scoate un Air cu proc A, adică un fel de Air+iPad. MS nu a fost așa de timid, așa că a scos bine mersi jucăria aia combo.
Să vedem… a fost rezonabil de bine. Dat fiind că MB a fost un fiasco aproape demn de Cube, să sperăm să fac ceva pe soft.
Dacă următorul OS X va fi instalabil și pe jucăriile din 2008, atunci asta înseamnă prima oară cînd un OS X ar avea peste 7 ani de back-compatibility.

Am avut un Nexus 7, nu m-a impresionat. De curand am avut pentru scurt timp un Huawei Mate 7, un telefon de 6 inchi, excelent. Sincer, imi placea mai mult sa-l folosesc decat 5S-ul. Android-ul avea o tema destul de bine facuta, inspirata destul din iOS, fara app drawer, cu search-ul la fel ca la iOS, prin gest.

iOS pe iPad poate fi destul de nice, dar inca nu e suficient de matur. Ii lipseste file browser-ul, e mare nevoie de un sistem sa te lase sa salvezi orice in iPad si sa trimiti pe mail orice fisier. Daca ar mai cumula si cu un port USB C ( deja au aparut stick-uri care se pot folosi si la usb normal si la usb C) si abilitatea sa transferi si sa scrii orice fisier pe acel stick, eu nu mai vad limitari in a putea folosi iPad-ul in loc de Mac.

Ceea ce scrii pare f. simplu și chiar și este, dar uite că, de ani, Apple nu a făcut chestiile astea. De ce? Nu știu. Știu că ceea ce m-a enervat cel mai tare la Linux, acum ani buni, era tocmai asta, că nu știai ce și unde se salvează; nu puteai face configurări simple etc. Ce m-a enervat la Linux a preluat Apple în iOS (culmea, OS X nu e așa închistat). La început, cred că a fost OK, publicul-țintă al iPad-ului era altul decît al OS X-ului, după aia nu știu, cred că au intrat pe un dead-end.

Am primit invitația să particip la Căpitan. Ezit. În ultimul timp, n-am prea fost entuziast cu OS X și ei știu asta. Mă arde pe degete să le spun să schimbe denumirea în Castro, nu cred că vor gusta gluma, pe chestii d-astea americanii devin intoleranți mai ceva ca rușii, să zic așa.
Cred că îi las pe alții să-l pritocească, m-am cam săturat de merele astea tot mai dubioase la gust. Poate mă înșel, dacă mă înșel, să fie de bine. Dacă nu, să testeze alții.

Cred ca s-a maturizat piata si a intervenit o noua nevoie. Aceea de a folosi tableta in locul PC-ul. Oamenii nu mai vor sa plateasca atatia bani pe un device pe care sa-l foloseasca la consum media sau jocuri. Se vrea ca tableta sa fie suficient de matura software si puternica hardware pentru a se bate cu un PC.

Cu acest multitasking au facut un pas mare, dar mai e mult de munca. O sa-i mai tina pe linia de plutire la iPad-uri, dar sa vedem cat. Poate chiar o sa vada o crestere in vanzari :slight_smile: Prima dupa mult timp.

Apple News : Chiar ma gandeam zilele astea ca ar fi dragut sa scoata si ei o aplicatie dedicata. Flipboard-u ofera o selectie neinspirata. Am incercat Google Newstand si cred ca e printre cele mai bune. Surse serioase, articole bine scrise. Sper sa fie mai buna Apple News :slight_smile:

Ce vrăjeală cu Mission Control! Păi modul ăla de afișare a ferestrelor există în OSX :smile:
La mine l-am pus ca hot corner în stânga sus. Mă duc cu mausul și-mi afișează ferestrele active.

Nuș’ dacă cere piața (?!) da-i obositor să vezi schimbări de nume și de sisteme de operare la fiecare 12 luni.

Apple Music e-un fel de Pandora. Ce să vezi, afacerea mergea bine și trebuia copiată. Inovator, Apple!

Eu cred că e greu să știi ce vor, de fapt, oamenii. Sînt gusturi și gusturi, nevoi și nevoi. Poți avea o statistică, nenorocirea fiind că, statistic vorbind, 79 % nu au nevoie de ceea ce am nevoie eu, de ex., iar dacă alți 14 % au nevoie de altceva, tot de care eu nu am nevoie, pic pe procentele alea pe care Apple le ignoră, fiind useri „periferici, de nișă”. Se pare că nișa pt cei ca mine e tot mai mică, pînă la urmă o să mă sufoc și va trebui să respir cumva, nu?

Apple Music e mai mult decât un serviciu de streaming. Apple vrea să combine streamingul cu o rețea socială în care artiștii să poată comunica cu fanii prin mesaje, videoclipuri și înregistrări audio. Cred că vor concura puternic cu Facebook, Soundcloud sau YouTube din punctul ăsta de vedere. Au avantajul că sunt o companie gigantică, sunt stăpâni pe hardware+software, au o imagine extrem de bună în rândul tinerilor și au o relație foarte bună de afaceri cu casele de discuri și cu artiștii. Cu o promovare puternică și ceva stimulente pentru artiști/producători eu cred că vor face o treabă bună.

Înțeleg din comunicatul Apple că Apple Music va fi disponibil pentru tot globul? Deci nu numai Beats 1 Radio, ci tot serviciul Apple Music. Ar fi o mare lovitură dată celorlalte servicii gen Spotify, care nici măcar nu mă lasă să văd ce au pe site intrând cu IP de România.

Pricing & Availability
Starting on June 30, music fans around the world are invited to a 3-month free membership, after which a $9.99/month subscription fee will apply. There will also be a family plan providing service for up to six family members available for just $14.99/month.

Păi spuneau 100+ țări, ar fi fost culmea să nu fim printre ele. Deezer la Orange e 5 EUR/lună și probabil e un produs ce aduce bani, altfel ar fi fost scos din ofertă. E limpede că Apple poate veni cu un conținut superior și probabil va avea piață chiar și în România, unde lumea nu prea era obișnuită să cumpere muzică. S-ar putea să funcționeze, să fie momentul Steam în lumea jocurilor video.

Planul familial face cu ochiu’ dar sunt curios chiar cine ar da banii ăia când sunt atâtea zeci de surse „gratis” de unde poți descărca în voie ce vrei. Ori asculta.
Au scăldat-o Apple în prezentare, cum că știm că împrumutați contul și ca să fie bine, luați de aici, fiecare cu playlistul său și preferințele muzicale, la 15 dolari. Chiar nu e mult 45 de lei (sper că n-o să fie iarăși porci cu Europa) pentru o librărie de muzică (oare ce titluri au, chiar?) :

I moved 3 posts to a new topic: Opinii despre Apple Music

WWDC 2015 - Platforms State of the Union, o prezentare interesantă, mai amănunțită, pentru noutățile din OSX, iOS și watchOS.