WWDC Apple Keynote, luni 8 iunie de la ora 20:00

Apple a confirmat că tradiționalul keynote de la WWDC va avea loc, așa cum era de așteptat, luni 8 iunie, de la ora 20:00 (ora României). Ne așteptăm să aflăm detalii despre noul OS X (10.11, care probabil va fi lansat în toamnă), despre iOS 9 și alte surprize asortate. Așa că eliberați-vă orarul din seara zilei de 8 iuni și setați MacForum.ro ca homepage, prevăd că va fi ceva activitate pe aici cu ocazia asta :smiley:

Ultima prezentare a fost destul de fîsîită, snobismele lui Apple, cum ar fi ceasul de aur și noul MB, mă lasă cam rece. REclama lor cu „epicentrul inovației” (sau cam așa) e, deocamdată, epicentrul snobismelor. Photos, deși îmi place, e sub Aperture. Noua serie office e sub cea veche (deși are unele lucruri mai bune, pe ici, pe colo).
Să vedem însă, poate vine cu ceva demn de Apple.

Google tocmai a anunțat o nouă aplicație, Google Photos, foarte asemănătoare cu Photos de pe iOS, dar cea de la Google permite stocare gratuită în cloudul lor pentru un număr nelimitat de imagini de maximum 16 MP. Sper că Apple ia notițe :smile:

Jurnaliștii de specialitate spun că în iOS 9 și OS X 10.11 se va insista pe stabilitate, lucru pe care l-am mai citit și acum ceva timp, înainte să fie vorba despre WWDC. Ar fi foarte bine, știu că au mai fost discuții și aici, că mai bine n-ar mai introduce caracteristici și ar finisa cît mai mult sistemele actuale. Ce am mai auzit ca zvon este că, tot ca o măsură de stabilitate, se vor lansa 2 versiuni de iOS, una pentru terminalele mai vechi, una pentru cele noi. Dar îmi vine greu de crezut.

Ca noutăți, am citit despre transportul în comun integrat în Maps. Dar, desigur, pentru “select cities”. Și schimbarea fontului de sistem cu cel de la ceas, lucru apreciat ca benefic pentru ecranele mici și rezoluțiile non-Retina.

A, și mai “știm” despre serviciul de streaming, varianta “Apple-izată” a beatsmusic, dar asta încă din 8.4 și, cel mai probabil, nu în România, multă vreme.

Dacă ar fi doar astea noutățile, nu m-aș supăra. Dar mi-e că iar vin cu ceva snob, de suprafață, cum zice și @Cattus_Thraex, să-ți ia ochii și să te distragă de la problemele actuale.

Modificări în direcția iWork și Photos, pentru power-users…tare mi-e că se vor axa din ce în ce mai tare pe “mainstream”, oricît de puțin mi-ar plăcea asta.

Sper sa mai adauge chestii noi in iOS si OSX. Fazele cu Maps ma lasa rece. Beatsmusic, la fel de inutila.
Sa aduca in sfarsit multitasking pe iPad ca in momentul de fata e destul de limitat iPad-ul, si sa vedem cu ce se lauda in iOS. ( inca sper un sistem de cautare mai bun, cel putin in interiorul safari, un redesign al aplicatie Reminders)
La OSX trebuie polishat mult, adusa stabilitate, sa mai taie din suport pentru mac-urile vechi care n-au macar un i5 si sa se concentreze pe driverele si tot ce mai tine de stabilitate si performanta pentru mac-urile din 2010 in sus.
Sa aduca toate iconitele, programele la noua interfata, animatii noi ca astea sunt varza si e mult stutter pe mac retina.
Vazusem o poza cu Control Center in locul clasicului Apple Menu inainte de conferinta din 2014 si parea interesant. Ar fi bine sa te lase sa alegi pe care-l vrei.

Asta e normal, nu pot să le pretind să aibă suport pentru transportul în comun din Cluj. Doar că sunt aplicații care au deja această facilitate (for selected cities), adică HERE Maps, dar parcă văd că Apple va face mare tam-tam dacă o va introduce. La fel cum au făcut ieri cei de la Google, lăudau că noua versiune de Google Maps pentru mobil va permite utilizarea offline a hărților, facilitate pe care HERE Maps o avea din prima zi în care a fost lansat.

Prioritatea Apple acum este schimbarea fonturilor din sistemul de operare… pentru că fonturile erau problema în OS X. Măcar dacă tot îl schimbă, puteau să-i spună Sans Francisco în loc de San Francisco :smile:

1 Like

Ce ai cu mac-urile (mai) vechi? Eu am încă un MB alu late 2008 care rulează f. bine Yosemite încă din faza pre-release. Fi-meu are un iMac superb, de 24 inci, pe care nu poate instala cușer decît Lion, deși configurația ar permite Mavericks și Yosemite fără mari probleme. Înțeleg să abandoneze PPC, e logic, și-ar complica viața prea mult. Apple se laudă că face scule beton, performante și solide. Păi ce rost are să faci scule scumpe și solide, dacă au suport soft pt cel mult 5 ani? Văd că Yosemite sparge tradiția, jucăria mea are aproape 7 ani și merge pe ultimul sistem de operare. Da, așa da, e OK, merită să dai un ban în plus pt o sculă solidă, pe care să o folosești ani buni.
PB de 12 inci din 2004 încă merge frumos ca notebook alternativ în caz de nevoie, cu limitări, dar merge. îl prefer unei tablete, oricare ar fi aia, cu iOS ori cu Android. Aia a fost bijuterie hardware, demnă de Apple și de era Jobs.

Am avut un Macbook din 2009, dupa 3 ani a murit ca si performanta. Daca lasarea la o parte a jucariilor mai vechi inseamna progres, o performanta mai buna ( si stabilitate!) a jucariilor ceva mai noi sunt de acord sa se intample asta.

Nu cred că asta e soluția, ceea ce a făcut Apple, la un moment dat cel puțin, este lene și comoditate, reducerea cheltuielilor pt soft etc. Acum, e un grăsan umflat de bani care nu știe ce să facă. Păi să facă bine și să ne ofere hard și soft serios, nu șmecherii ieftine gen ceas de aur și noul MB care, mic și frumos, mai are nevoie de 3 adaptoare ca să-l folosești cît de cît. Păi ce rost are să iei o sculă mică, subțire și ușoară și apoi să iei 3 adaptoare??!! That’s insane. Bat cîmpii, nu știu ce să scoată și fac glume proaste cu noi. Asta nu e ‘epicenter of innovation’ e ‘epicenter of snobbishness’. Dar, cum ziceam, să vedem ce propun de data asta. Sper că nu altă fîsîială pt snobi.

Așteptam WWDC-ul ăsta ca să văd noul Apple TV, dar se pare că n-am noroc: nu e gata.

Folosesc în continuare modelul anterior (720p), iar combinat cu excelenta aplicație Beamer este cea mai comodă soluție de a pune filme de pe Mac pe televizor.

Începe în 13 minute. Deja sunt cadre din sală în streamul de pe apple.com.

Reacții calde, pe liveblogul Ars.

Sunt singur aici? :slight_smile:
Restul sunteți în sală, nu-i așa?..

Da.

De 15 minute rulează muzică.
Apple Music Streaming Service confirmed.

O fi funcționând și din România?

Aș putea paria că nu.

Wrong channel? SNL? :smile:

Parcă a fost ceva intro de la TIFF.