WWDC 2019 (iOS13, macOS10.15, watchOS 6, tvOS13)

Am testat comportamentul mouse + tastatură externă pe un iPad 2017, 5th gen., tastatura fiind un no-name bluetooth 4, iar mausul cel folosit pe iPad Pro 12.9 1st gen. Ei bine, frați macuseri, totul e OK cu tastatura aia no-name, năcazul este cu tastatura Logi cu smart connector! Bag sama că trebe niscai firmware update.

În schimb ăsta merge, l-am luat azi. Înfipt în mufa lightning își trage un soft și e OK.

Problema nu era de la mine si nu trebuie sa fi un expert sa faci downgrade la un telefon. Problema era de la ei. Iar cu noul iOS 13.1.2 telefonul este ca nou.

Nu am afirmat că problema este neapărat de la tine, am spus că este, probabil, un bug al primei versiuni de iOS 13.x.x., ceea ce nu exclude un defect local. „a nu exclude” nu înseamnă nimic altceva decât că trebuie testat/verificat.
După două update-uri rapide din zona „second dot update” s-au rezolvat și alte bug-uri semnalate de utilizatori, între care și cel semnalat de tine.

1 Like

Gata, au lansat-o și pe Catalina! Fuga la upgradat Mac-urile!

Mergem la Cătălina…

Aoleu, am uitat, azi ne luăm adio de la iTunes! :cry:

Și aveți grijă că în Catalina nu mai funcționează aplicațiile pe 32 de biți.

Exact asta vream sa zic si eu. Fara aplicatii pe 32. Atentie la aplicatii vechi.
Cattus mai functioneaza Combine PDF in Catalina?

Nu am apucat să testez, oricum sunt mai multe aplicații care pot face asta. La prima ochire, singura aplicație care e pe 32 și o folosesc era ceva care gestionează jpg-uri.
P.S. Și două pt fișiere DJView. Aplicațiile mai vechi pt „lipit” PDF-uri sunt pe 32, deci nu mai merg. Eu am însă licență de PDF Expert, foarte bună aplicație. O am și pe iPad.

Doar la mine a mers atât de greu descărcarea noului macOS? Cred că au fost serverele Apple prea solicitate. Cu chiu, cu vai s-a instalat pe un Mac Mini 2018 după vreo două ore de descărcat. Pe MBP Late 2013 încă instalează și acum.

Dintre chestiile noi n-am apucat să testez decât Sidecar: am folosit un iPad Pro pe post de al doilea monitor pentru Mac Mini și a mers binișor, chiar și prin wireless. Păcat că Sidecar nu e compatibil cu MBP-ul cel vechi, dar pentru asta îmi vine în curând un adaptor Luna Display.

Tudore, pt mac-utile mai vechi și mai noi poți folosi Duet display. Parcă tu mi l-ai recomandat. Mai e o aplicație, am uitat cum îi spune. Oricum, iPad-ul pe post de al doilea monitor se putea face de vreo 2-3 ani cu acest Duet display, nu e neapărată nevoie de Cătălina.

Mie mi-au murit peste 20 de aplicatii mai vechi. Majoritatea nefolosite de mult timp, dar si unele pe care le folosesc. Printre altele au murit si Aperture, iPhoto, PmniOutliner, PPC Media Center. O sa incerc sa gasesc inlocuitori.

Păi Aperture și iPhoto s-au contopit în Photos, nu? PPC Media Center nu avea cum merge în 64, pe acel Outliner nu-l știu.
Mie mi se pare că noul sistem mai trebuie bibilit la Finder, se mișcă greu uneori. Posibil să fie și de la faptul că tot actualizează, se mai instalează niște versiuni noi, să vedem de mâine încolo.

Eu mai aveam separat si aplicatiile vechi care inca functionau in Mojave. Si mie mi se pare ca se misca greu.

Mie mi se pare că se mișcă bine Catalina, chiar și pe MBP Late 2013.

Pe iMac se misca greu, dar pe macbok merge bine. Adevarat ca e o diferenta intre ele, hdd 5400rpm fata de ssd pe MB. Totusi intarzierea executiei comenzilor parca a crescut pa iMac.

Pe miniul meu se mișcă cu lag, dar se pare că ceva nu e în regulă cu sistemul, Dropbox se tot învârte pe sync de ieri. Nu durează așa mult să faci sync la 6 GB de fișiere. Iar XTools nu se poate instala, după 3 tentative. Asta ar denota niscai probleme ascunse. Probabil voi face o reinstalare globală.

Mie mi-a analizat pozele din Photos ore bune (nu am avut rabdare sa stau sa vad cat anume, dimineata erau toate “curated”). Parca lucreaza la ceva. Dura peste 10 secunde pana descoperea fisierele de inlaturat la dezactivarea unei aplicatii cu AppCleaner, in timp ce inainte totul mergea mult mai fluid. Multa inteligenta artificiala e inserata in acest sistem. Pana si in Reminders iti ofera sugestii.

Și eu aștept să văd cât mai ronțăie actualizările de fișiere, Dropbox încă nu terminase syncul început ieri. Mi se pare ceva în neregulă. XTools nu se instalează…
P.S. Posibil ca „ronțăitul” ăsta să fie legat de snapshot-urile de a reveni la o variantă anterioară a aplicațiilor instalate. Poate se leagă de faptul că nu s-a putut instala XTools. Uite ce zice nenea ăsta aici.