Thunderbird

Am intrat pe macupdate.com și am dat, zilele trecute, peste ultima versiune de Thunderbird. Am dat-o jos și am pus cîteva conturi pe care le folosesc rar, inițial puse pe Airmail, care însă nu se putea loga pe serverul domeniului seznam.cz. Pasărea furtunii s-a conectat imediat, după nu știu ce mesaj de avertizare. Dacă las la o parte interfața gen Linux, adică oribilă, îmi place foarte mult. Am început să refolosesc aplicația. Ce alte experiențe pozitive aveți cu alte aplicații similare?
P.S. Tudore, parcă aș zice că, la început de an, ar fi nimerit un Chat topic vol. 2

Folosesc Thunderbird de cativa ani buni pentru email-urile de serviciu. In afara de faptul ca Activity Monitor raporteaza ca ar consuma destula memorie (230-250 MB fata de 35-40 MB cat consuma Mail), nu am ce sa reprosez aplicatiei si sunt multumit cum merge.

Din cauza acestei probleme a trebuit să renunț la Mail.app iar acum folosesc Outlook 2016. Dacă utilizați Office atunci vă recomand să-l încercați. În general funcționează bine, eu n-am avut necazuri cu el (dar folosesc un cont de email Office 365, tot de la Microsoft).

Am utilizat Thunderbird în trecut, era ok dar nu mi-a plăcut faptul că nu se integra perfect cu OS X. Probabil că lucrurile s-au mai schimbat între timp.

Am folosit pentru putin timp (doar de incercare) Outlook 2011 si nu mi-a placut. Am avut niste flashbacks de pe vremea cand foloseam Windows si am renuntat rapid la el.
Cat despre Outlook 2016, nu l-am folosit. Am incercat insa Word/Excel 2016 si nu mi-a placut cum se vedeau fonturile pe ecranul meu non-retina. Daca si in Outlook se vad la fel, ma pierde de client din start.

Eu am semnalat Thunderbird deoarece am reușit să setez rapid niște conturi secundare pe un domeniu seznam.cz, imposibil cu ultimele versiuni de Airmail ori cu altă aplicație, le accesam, dacă nu uitam, direct din navigatorul de net.
Dacă nu ar avea interfața asta gen Linux, aș folosi-o ca aplicația de bază.

Păi da, cred că nu există cont de email care să nu funcționeze cu Thunderbird (cu excepția celor Exchange, probabil). Are cam toate opțiunile de configurare posibile, din punctul ăsta de vedere cred că e cel mai bun.