Fiindcă s-a început aici o discuție despre Thunderbird și cu alte ocazii s-a mai vorbit despre Mail.app, dar și alte programe de e-mail, m-am gîndit să avem o discuție unitară. Așadar, ce programe de e-mail folosiți (și pentru ce conturi), pe care le-ați mai testat și ce păreri aveți despre ele?
Încep eu: Convins de @Claudiu, mi-am făcut un cont FastMail, care-mi place foarte mult. Mi-am unit în el și conturile de iCloud, GMail și unul Exchange de la facultate. Dar, deși interfața web a FastMail este excelentă, îmi place mai mult ideea unei aplicații native de mail. Am rămas la Mail.app, nu pentru că aș fi cel mai mulțumit - mai dă rateurile lui, ci pentru adînca integrare în sistem și iOS, iar principalele dezavantaje ale celorlalte aplicații testate ar fi:
- Outlook: nu se integrează cu contacte și calendare, decît cele de la MS;
- Airmail: m-a dezamăgit dezvoltatorul, tot face update-uri cu plată. În plus, ultima oară cînd l-am testat, crea niște foldere ale lui în cont și-mi strica organizarea mea cu mailbox-uri;
- Postbox: foarte puternic, deși nu arată prea bine, se cunoaște moștenirea Thunderbird. Dar are o bubă enervantă: nu pot vedea conținutul mesajului în listă. Apare doar expeditorul și subiectul, nu am posibilitatea de a adăuga mai multe linii. În plus, nu are suport de acțiuni direct pe notificare.
- MailPilot: nu-mi place ideea tratării mesajelor ca sarcini, e motivul pentru care m-am despărțit de Google și Inbox.
- MailMate: mă depășește, pare prea puternic și totodată complicat.
Acum doar ce am citit despre CloudMagic, faimos pe iOS, acum venit și pe OS X. Pare un fel de Inbox. E 20€ pe Mac, dar l-am luat acum în teste pe iOS.
P.S.1) Care e pluralul: cliente de e-mail sau clienți?
P.S. 2) @tudor, dacă ți se pare potrivit, poți uni discuția asta cu cea despre Thunderbird.