Și de la Ars Technica citire:
Boot Camp—the utility that allowed users to dual-boot x86 Windows alongside macOS on Intel-based Macs—is no more. That would be OK if virtualization was also an option, but it’s not at the moment.
Și de la Ars Technica citire:
Boot Camp—the utility that allowed users to dual-boot x86 Windows alongside macOS on Intel-based Macs—is no more. That would be OK if virtualization was also an option, but it’s not at the moment.
Sunt cu 100 lei mai mult decât echivalentul cu Intel. De unde naiba au scos acel -12 %? Minus în raport cu ce?
La un comportament așa de bun deja al serie M1, am toate motivele să cred că MS va crea o versiune instalabilă pe M-uri. Problema vor fi aplicațiile, nu OS-ul. Cred că Win are deja o versiune pt ARM-uri veche de aproape 2 ani.
In raport cu nimic probabil. Sau cu cat ar vrea sa le vanda. La reducere sunt cu cca 100 euro peste cu cat il iei din Germania.
Cu wow-ul asta privitor la performante sigur vor fi magazine care vor salta preturile. Mai ales acum la inceput.
Cred că la ora actuală prețul îl saltă raritatea, de vreme ce iStyle nu le vinde încă. Când iStyle le va vinde, prețurile vor fi dictate de iStyle și de un mare dealer precum emag.ro Apropo, șmecherii de la emag au înghițit magazinul (unguresc) edigital.ro, aveau multe prețuri bune ungurii. De ex., la un moment dat, luni de zile, MBA model 2017 se vindea pe la 3700–3800 lei, e drept, cu tastatură HU. Era cu peste 500 lei sub prețul de referință.
Quickmobile nu aduce pe canalul oficial. De aia e un pic mai scump.
O sa vedem cu ce iese iStyle in piata. Au pus deja banner cu MacBookAir ca acusi apare si la ei.
Cred că le vor afișa în seara asta, pagina de vânzări are locurile goale sau eroarea 404. Am luat de la ei un iPad Pro fi-mea acum vreo 2 ani, prețul era sub cel de la iStyle, că de aia l-am luat de la ei. Nu era însă vorba de un produs recent apărut.
Pana la urma era de asteptat. Ne intoarcem la situatia de dinainte de aparitia Mac-urilor cu Intel unde fiecare era cu felia lui. Eu sunt curios in cat timp vor aparea, daca nu au aparut deja, limbajele de programare pentru M1. Ma refer la php, golang, c/c++, etc. Swift e clar ca este.
Există o mare diferență acum. Apple e lider de piață pe telefoane mobile și pe tablete, în urmă cu 15–20 de ani avea doar feliuța de PC-uri PPC. A doua diferență este că vine cu un procesor „all in one” revoluționar, posibil model și pt alte companii cum ar fi Intel și AMD. În al treilea rând, are deja utilitarele mult mai bine puse la punct care să permită portarea rapidă a aplicațiilor pt noile M-uri. Și eu sunt curios cum va evolua situația. Sunt companii mari și mici care au deja aplicații universal binary #2, să vedem ce face Microsoft și, pe de altă parte, ce face Intel. Pe fondul războiului economic și pe principiul „America First” vor avea grijă ca tehnologia de vârf să fie controlată de americani, altfel…
Merci. Foarte fain site-ul
Un nene face aici o analiză a aplicațiilor de iOS/iPad OS rulate pe M1. Cred că situația se va stabiliza în câteva săptămâni/luni.
De fapt, sunt mai mulți care analizează chestiunea asta, de ex aici.
Distanța dintre cele două mufe USB-C este aceeași ca la modelele precedente, da? A rămas mereu aceeași de la primul model până azi? Mă refer la cele care au două mufe stânga, presupun că e la fel și la cele care au patru 2 + 2.
Ăsta cred că are și un vaccin contra Covid-ului, dar îl mai ține un pic, îl va lansa prin februarie.
P.S. De fapt, nu-s sigur, trebuia să scriu „asta”, nu „ăsta”?
Moș Crăciun a venit cu o zi mai devreme și a adus în casă primul M1, un MBA auriu. Este, cum se spune, mișto de tot, ultraușor, ultraperformant față de MBA Intel. Este în studiu zilele viitoare, mai ales de fi-mea, căreia i-a fost adus.
Foarte fain. Astea au venit mai repede, asteptam Mac mini M1 care vine mai greu.
Am avut temerea că aplicația „grea” pt proiecte de arhitectură nu va merge (nu știu cum îi zice), fi-mea zice că merge mai repede decât pe MBP 2015. Să vedem… „Jucăria” este foarte ușoară și, conform testelor și primelor impresii, sensibil mai rapidă decât MBP 2015.
Gata, m-au convins, după ani de rătăcire cu ThinkPad-uri, revin la macOS și MBA cu M1. Mi-am zis că nu mai iau chestii de primă generație de la Apple, m-am păcălit cu iPad-ul, dar m-au convins review-urile.