Și încă ceva (noile Mac-uri cu procesor Apple Silicon)

Gata, vineee

apple-one-more-thing-event-invite-100864591-large

1 Like

Abia aștept! Am început să depind din ce în ce mai puțin de programele Adobe, așa că un Mac cu procesor ARM ar putea totuși să înlocuiască cu succes bătrânul meu MBP Late 2013.

1 Like

Ai migrat totul pe Affinity?

Da, cred că anul viitor îmi voi lua și eu un mac cu A-ul la bord, poate un mini, poate un portabil. În afara acestui MBP mid 2012, care nu-l va suporta pe Marele Sur, celelalte mac-uri din familie îl vor rula. Dar, poate, dosdude vine cu o soluție.

Nu chiar totul, dar am început să folosesc tot mai mult Affinity și Sketch.

Încep și zvonurile:

Dat fiind faptul că în iunie au distribuit deja mini cu Apple silicon inside, iar demonstrația au făcut-o, parcă, pe un iMac, mă aștept să prezinte și cel puțin un desktop. La portabile, zic ăștia, vor veni cu, practic, cele trei modele de bază. Posibil să iasă cu o serie cvasi-completă, din care va lipsi, eventual, Mac Pro (sau cum l-or numi de acum încolo).

Eu zic că dacă lansează, practic, toată seria de MBP marțea viitoare + MBA tranziția nu va dura doi ani, o vor face mai scurtă. Mini e, de facto, lansat din iunie, iar pe masă aveau un iMac cu Apple silicon inside. Deci au cam toată seria uzuală + o parte din seria pro

Eu de-abia astept sa intre in tara :grinning:. Am tot cantarit daca sa iau un mbp cu intel sau cu apple silicon. Cand eram aproape convins sa iau cu intel nu mai era pe stoc modelul pe care il vroiam. Cand ziceam ca mai astept, aparea pe stoc.
Cum de windows nu am nevoie, mai astept un pic sa-mi iau modelul nou.
Din cate se zvoneste, va avea A14 bionic la bord cu 12 nuclee. Un spor de performanta cuprins intre 50% si 100% fata de inteluri. Plus baterie suplimentara.

E bine marțea viitoare, se mai calmează lumea după alegeri… Sau nu se calmează? Îi calmează Cook?
P.S. Au fost așa de obositoare (pentru mine) comentariile privind alegerile din SUA, încât am comutat pe Mezzo și chiar aștept evenimentul de marți. Sper să-mi pot lua anul viitor un mac cu Apple silicon inside. Mai vedem… Sănătoși să fim.

Și eu sunt optimist … dar tu mă depașești bine bine … cu până la 50% … 100% (deși sincer sper să ai dreptate)

Dacă sistemul (și aplicațiile) sunt optimizate pt acele proc-uri Apple, posibil. Să vedem…

Nu ai citit bine. Am scris ca din cate se zvoneste…
Nu am facut eu afirmatiile alea.

Scuze.

Gata, mâine seară ne pregătim… E cel mai important eveniment Apple din 2006.

De duminică încoace tot dau refresh pe siturile cu zvonistică, dar nimic, nimic… Au reușit să țină bine ascunse noutățile.

Ei, au mai apărut, eu primesc zilnic e-mailul de la macworld.com și au tot pritocit. Ei zic că Apple vine cu 3 notebook-uri cu Apple silicon și niciun desktop, deși în vară au distribuit deja un mini cu proc-ul lor. M-aș gândi că cel puțin mini va fi prezentat în noua serie ca primul desktop, de vreme ce deja există din iunie. Asta ar fi seria oficială, să zic așa.
P.S. Sunt dezvoltatori care au inclus deja codul pt Apple Silicon, de ex. Nisus. Ultima versiune, 3.2, este optimizată pt a rula pe silicoanele Apple nativ, nu emulat. A apărut azi, mai testez și eu pt ei, este procesorul de text pe care îl utilizez cotidian.

Apple Store e offline. Înseamnă că bagă noile Mac-uri la vânzare începând de astăzi?

Posibil să le anunțe ca pre-order și „available from…”, dar e clar că le vor pune pe site.

Primul procesor Apple pentru Mac-uri, M1.

Screen Shot 2020-11-10 at 20.14.23