Deci e un produs mai bun decat parea. Numai sa apara suficient de repede.
Nu chiar praf, intelurile de 16" îs aproape de scorurile alea.
Hei, MBP 16 inci este o jucărie extrem de scumpă, mai mult de dublu față de astea cu M1.
Ăsta pare a fi un test de viteză făcut pe un Mac M1 în emulare cu Rosetta 2. Nu e rău deloc.
Ce monitor 4k ti-ai luat pentru mac mini? L-ai ales dintr-un motiv anume?
LG Ultrafine 4K. L-am luat pentru că am vrut un monitor cu densitatea pixelilor similară cu Retina Display.
Te referi la 4k sau are acest LG ceva mai special?
Am vazut multe variante de inlocuire a monitoarelor Apple, de aceea intreb.
Monitorul meu este primul model Ultrafine 4K. Din câte știu a fost singurul monitor 4K cu ecran similar Retina Display, adică are densitate mare a pixelilor, așa ca la laptopurile Apple. Are rezoluție 4096x2304 la o diagonală de 21.5”. Ecranul este superb, nu distingi pixelii. A fost vândut în Apple Store, împreună cu modelul mai mare, 5K. Anul trecut LG a scos modele noi, care însă nu mai sunt Retina.
Din câte țin minte, când Apple a încetat producția de monitoare, a avut un acord cu LG să ofere ei monitoare high res. Oricum, oferta de monitoare este imensă.
Am inteles. Multumesc de informatii. Acum am inteles la ce te refereai privitor la densitatea pixelilor.
O sa ma uit si eu dupa un model asemanator in cazul in care optez pentru mini. Voi merge pe varianta de 27" pentru ca m-am obisnuit cu display-ul actual de la iMac. Pot sa lucrez astfel, mai usor cu 2 pagini/ aplicatii una langa alta.
Oferta de monitoare e parca prea mare. Multe monitoare, chiar si de la acelasi producator, au diferente mici si trebuie sa stai sa studiezi totul in detaliu ca sa iti dai seama de unde vine diferenta (LG avea vreo 10 monitoare 4k de 27’).
Eu, de când am pus ochii prima dată pe un MacBook cu Retina Display, am știut că vreau și un monitor la fel. Mă mulțumesc cu o diagonală mai mică, dar prefer un ecran Retina. LG-ul ăsta s-a potrivit la dimensiuni cu vechiul meu Cinema Display de 20" (îl am de prin 2005) și acum le folosesc pe amândouă unul lângă altul.
Ca fapt divers, Cinema Display-ul ăsta vechi, fără să fie un ecran Retina (nu exista așa ceva pe vremea aia) are totuși o densitate a pixelilor mai mare decât multe monitoare moderne. A fost o serie de monitoare Apple de foarte bună calitate.
Asa m-am gandit si eu pentru dimensiuni mai mici. doua unul langa altul. Vechile LG de 21,5" nu mai sunt disponibile, iar cele noi sunt scumpe. Cel de 24 e aproape cat un mini si nu are decat clasica rezolutie 4k. In varianta mac mini probabil ma voi multumi cu un LG 4k clasic.
Astăzi sau mâine cred că ar trebui să apară primele review-uri pentru noile Mac-uri cu procesor M1. Ziariștii și youtuberii cu notorietate din zona IT se joacă cu ele de câteva zile. Mâine e ziua de lansare în magazine.
Adobe a lansat primul beta de Photoshop pentru Mac-urile cu procesor ARM:
Deci se țin de promisiune, pt tine este un semn foarte bun, deși – înțeleg – folosești și alternative.
Believe it. The MacBook Air with the M1 chip is the most impressive laptop I’ve used in years.
The performance of the new M1 in this “maximum performance” design with a small fan is outstandingly good. The M1 undisputedly outperforms the core performance of everything Intel has to offer, and battles it with AMD’s new Zen3, winning some, losing some. And in the mobile space in particular, there doesn’t seem to be an equivalent in either ST or MT performance – at least within the same power budgets.
Da, se pare că Apple a dat lovitura, în sfârșit, după ceva ani de bâlbâieli. Cred că acum mai de făcut un singur lucru: macOS pe mac-uri cu touch screen.
P.S. Dacă ar fi să mă orientez după prețurile din Germania, ar rezulta că MBA CU SSD LA 256 ar urma să fie un pic peste 5000 lei.