Ba da, au.
Eu aici văd opțiunea fără eth, cel mai ieftin, apoi cu 256 și 512 storage, nu văd niciunde opțiunea cu 16 RAM.
Este menționat undeva că suportă până la 16 GB de RAM. Când încep precomenzile pe 30 aprilie vor apărea ca extraopțiuni.
Mă rog, o să vedem… Ar fi ciudat să nu aibă opțiune la 16 GB RAM, toate celelalte modele au! Ce zici, pentru simetrie, crezi că scot o nouă serie colorată și de iBook-uri? Mi s-ar părea logic, se tot vorbește de un nou model de MacBook de 12 inci, o reluare „în culori” a modelului din 2015–2019, adică.
iBook-uri nu. Dar să extindă gama de culori la MacBook Air, asta da, e posibil.
Da, să fie și așa… De ceva luni bune zvonerii Apple vorbesc însă de un nou model bazat pe MacBook-ul din 2015.
Văd că mi-a detectat iPadOS 14.5 și mă anunță că sunt peste 5 GB de OS, asta ar însemna un upgrade major! Ha, să vedem, sunt curios.
P.S. Oops, și Big Suru se lasă cu update la 11.3, cică cu lucrat la optimizare pt M1
Resilio Sync este o alternativă: File Sync Software for Windows, Mac, Linux and FreeBSD | Resilio Sync
Nu cred că este încă pentru M1, dar are avantaje.
Între 2 computere, plus 1 telefon sau tabletă, e gratis și sincronizează cât îi dai, limita e capacitatea volumului, nu e limitat la cantitate de date.
Pare mișto aplicația, i-am dat 14 zile de pro, să vedem. Eu folosesc la ora actuală SyncTwoFolders cu licență, a costat vreo 6 euro, merge și fără, dar apărea mereu un mesaj enervant. În fond, mi se pare corect să-i dau dezvoltatorului o sumă minimă dacă o folosesc constat și sunt mulțumit de aplicație. Cu sync de sistem pe iCloud și de date non-system pe discuri externe cred că probabilitatea de a pierde informație în caz de catastrofă tinde spre zero.
Big Sur update 6,62 gb!!! Acum vreo 10-15 ani atat era tot sistemul de operare.
A fost si pe 7 dischete, candva
Big Sur este Universal binary, deci ocupă un spațiu aproape dublu pe disc. Cât timp sistemul va trebui să ruleze pe jucării cu două procesoare, sistemul va fi inevitabil mai gras.
Inca un update, inca 3,30 gb. La Big Sur (big big)
Da, îl pun și eu acuma. Să fim optimiști, din ăștia 3,3 gigi cea mai mare parte înlocuiește fișiere existente, deci nu cred că adaugă 3,3, poate cîțiva megi peste gigii actuali. Așa sper, cel puțin.
P.S. Stai așé, că și iPad OS are un update! Îl pun acuma și pe ăsta, tot chestiuni de secu, zice prezentarea.
Normal ca nu se aduna, dar sunt grasute update-urile, mai ales ca vin la o saptamana distanta.
Pe intel sunt 2,40 gb.
Da, si iPhone are alt update.
Pe M1 zicea că 3,3 gigei. Gata, pe iPad l-am pus, acuma vine și iPhone-ul.
La mine are 2.4GB și nu e Intel
Ei, na… nu am făcut scrinșoată, acum e tîrziu, ne batem în gigei data viitoare.
Ba da, iată dovada celor trei virgulă trei gigei pe un MBA M1.