Sfat achizitie SSD macbook pro mid 2012

Buna seara,

As vrea sa-mi fac un upgrade la laptop si anume un SSD, preferabil 120 gb sau 240 gb, ceva sfaturi ? Functioneaza orice ssd, sau imi trebuie anumite specificatii ?

Multumesc,

Ia-ți de 240–260, e cel mai bun preț capacitate/preț. Prețurile au scăzut. Depinde ce model de mac ai, dacă are HDD uzual de 2,5 inci, iei un SSD de 2,5 inci. Vezi că rMBP au alt tip de SSD, ce model de mac ai? Pt un MBP 2011, mi-am luat recent de la emag asta.

Eu pentru MBP Mid 2012, 13", non-Retina, mi-am luat Crucial M500 de 480 GB. Acum nu mai găsesc link cu el, dar am dat 1000 lei acum vreo 2 ani și ceva. Altex avea promoție la Samsung 840 EVO și Pro, tot variantele de 500 GB. Bine, nu cred că-ți trebuie atît, cum spune și colegul.

Funcționează cam oricare, dacă e mărimea și conexiunea corespunzătoare (2.5" și SATA, respectiv).

Au scăzut mult prețurile. Pt fi-meu am găsit un SSD la 480 GB cu 500 de lei, dar prețurile tot scad. După părerea mea, la ora actuală, cea mai bună soluție este un SSD la 250 GB pt sistem și un HDD #2 în locul unității optice. Eu am unul de 2 TB. În acest fel, am mereu totul cu mine, oriunde mă duc + backup acasă. Unitatea optică a devenit externă, dar nu prea o mai folosesc, doar rar de tot.

Multumesc,

Am luat asta astept sa vina.

Foarte bine ai făcut. Nu merită să iei SSD-uri scumpe pe motivul că sînt „de firmă”. Într-un an, cel mult, sînt deja învechite, vei găsi la același preț la capacitate dublă.

a venit …ce sa zic se misca foarte repede dar am o singura problema am facut enable la TRIM conform postului pus de Tudor si cand dau pe storage nu-mi apare nicaieri TRIM am sa revin si cu un screenshoot, multumesc

În System Report ar trebui să-ți arate. Măr -> About This Mac -> System Report -> SATA -> dai pe SSD și vezi acolo:

Acuma nu vreau să redeschid discuția, că e lungă și controversată, dar mai ales dacă nu ai ceva experiență cu Mac-ul, OS X-ul și SSD-urile, poate mai bine nu activai TRIM. (poți dezactiva)

am gasit scuze nu ma uitam unde trebuie …

Să-l folosești sănătos și cu încredere.