Atenție: funcționează doar în OS X 10.10.4 și în 10.11 El Capitan
###Metoda recomandată:
-
Restartați computerul și țineți apăsate tastele cmd R imediat ce auziți sunetul de pornire pentru a boota de pe partiția Recovery
-
Alegeți Utilities → Security Configuration și dezactivați opțiunea Enforce System Integrity Protection. Computerul va reporni.
-
Deschideți Terminal (din /Applications/Utilities), scrieți comanda următoare după care apăsați enter:
sudo trimforce enable
Sistemul vă va cere parola de administrator și confirmarea efectuării operațiunii, după care, dacă totul decurge bine, se va restarta.
- Bootați din nou în Recovery ca mai sus și reactivați opțiunea Enforce System Integrity Protection. Nu săriți peste pasul ăsta! Facilitatea respectivă are rolul de împiedica modificarea nedorită a fișierelor de sistem în cazul în care vă treziți cu ceva malware pe computer.
###Metoda alternativă
Pe Mac Mini-ul meu metoda de mai sus nu a mers, nu știu din ce motive. Pur și simplu dezactivarea protecției fișierelor de sistem nu a funcționat. Probabil că El Capitan are niște bug-uri fiind abia în stadiul Developer Preview. A trebuit să folosesc o metodă alternativă, ceva mai rapidă dar care se pare că nu va mai fi valabilă în versiunea finală a sistemului de operare OS X 10.11.
-
În Terminal se dezactivează protecția fișirelor de sistem cu următoarele comenzi (executate pe rând și introducând parola de administrator atunci când e nevoie):
sudo nvram boot-args="rootless=0"
sudo reboot -
După restart se execută comanda pentru activarea TRIM:
sudo trimforce enable
-
Iar apoi, după încă un restart se reactivează protecția, apoi… încă un reboot:
sudo nvram boot-args="rootless=1"
sudo reboot