Safari 16.5 cu PC mouse

Salut.
Am un MacMini M1, la zi cu update. Folosesc un mouse bluetooth Logitech Pebble (dar problema e cu orice alt mouse PC bluetooth - nu am și nu mi plac Apple mouse) și am observat de la bun început un comportament ciudat in Safari:

  • scroll-ul e cam sacadat, pe Chrome e mai smooth (am folosit cu împrumut un Magic trackpad și scroll e ff fin pe Safari, deci are ceva cu mouse nonApple?).
  • apasarea rotitei pt a deschide un link într-un nou tab, pe anumite site-uri face ca pagina de pe care am plecat cu noul link sa facă scroll sus, la începutul paginii - iar, pe Chrome nu se întâmplă.
    Multumesc.

Și eu am mouse Logitech, dar nu acel model, ci M590. Și tastaturi Logitech, deoarece se pot conecta cu 3 aparate diferite, foarte comod. Singura problemă este că, uneori, BT face probleme, mausul merge încet și sacadat etc. Dar rareori. Bateria e OK, în general.
Perifericele Logitech sunt f bine „pupate” cu produsele Apple, deci nu aș zice că ar fi o chestie de incompatibilitate. Și eu folosesc produse Logi de ani, le prefer chiar față de Apple.
În cazul tău, greu de spus. Pot fi mai multe căi de soluționare, presupunând că bateria mausului e OK. Aș începe cu ștergerea și apoi recuplarea mausului în zona BT.
Dacă e la fel, aș testa cu alt maus. Dacă acela merge, poate fi o problemă specifică a acelui maus, poate e defect pur și simplu. E nou? E în garanție? Nu-l poți testa și pe el cu alt aparat, mac sau PC? Nu cred că există o soluție unic valabilă, trebuie să izolezi cauza prin teste succesive.
P.S. Logi are un utilitar pt produsele sale, l-ai instalat? Nu cred că asta ar rezolva problema în sine, totuși merită încercat.

Salut.
La Mac sunt conectate BT doar acest mouse și o tastatura Apple. Baterii încărcate.
Mouse-ul pe PC se comporta cum trebuie, adică scroll clar mai fin / smooth. De asemenea pe Mac in Chrome e mai smooth, pe Safari nu.
L-am desperecheat apoi reimperecheat cu Mac, la fel. Alt mouse, Dell, Bluetooth, același comportament - deci e ceva fundamental in MacOs.
O sa încerc și cu utilitarul Logitech și revin.

Nici utilitarul nu ajuta.
Din pacate, pentru astea 2 motive nu pot folosi Safari mai deloc.
Tot Chrome…

Da, e ciudat ce spui, ce să spun! Nu pot reproduce problema. Oricum, nu e o chestiune generală în relația mac-maus Logi. Le poți scrie ălora de la Logi, poate au o soluție.
Dacă zici că face doar în Safari, poate e un bug acolo. Poate fi legat de niscai Safari Extensions. Fă un test și dezactivează toate extensiile din Safari/Settings.

Eventual, dar cu atenție:
Dacă nu e important, șterge History în Safari și, eventual, fișierele asociate din ~/Library/Preferences:
com.apple.SafariCloudHistoryPushAgent
com.apple.SafariServices
Sunt și alte fișiere asociate, dar alea sunt cu parolele și alte chestii hidden. Le poți șterge pe toate, dar – atenție – va trebuie să refaci pas cu pas setările.

Am reprodus problema si cu un MacBookAir M1: am atasat mouse-ii (Logi si Dell) la el si la fel pe Safari scroll e sacadat, pe Chrome nu. Cu touchpad-ul merg ambele smooth.

Se conturează o problemă de comunicare între acel maus și un mac, le-ai putea scrie ălora de la Logi.

Mie îmi pare mai degrabă o problemă structurală a MacOs vizavi de mouși third party.

Se poate, numai că mausul nu e un „no-name”, ci ditamai Logitech, una dintre firmele care fac periferice foarte bune și pt mac-uri, unele fiind dedicate. Eu am, de ex., o tastatură MX Keys for Mac. Sigur, va merge și pe PC, după cum varianta pt PC va merge și pe mac. Diferența constă în plasarea tastelor periferice din stânga jos: fn, ctrl, option și command, care sunt ca pe o tastatură Apple. O tastatură excelentă, luminată, cu trei butoane pt a seta trei device-uri diferite. Este a treia tastatură Logi, mai am două, una stă nefolosită.

Așa este, rămâne să le scriu celor de la Logitech.

Nu mi-ai răspuns însă la sugestia de a dezactiva extensiile din Safari. Să înțeleg că nu ai nici una?

Aveam doar AdBlocker si Malwarebytes. Si fara ele se comporta la fel…

OK, deci nu e de la astea, uneori se mai întâmplă.
Dar, fiindcă veni vorba: cu alte aplicații, de ex. cu procesoare de text (Pages, Word, LibreOffice…) tot la fel face? Numai la Safari e baiul?

In Pages, Numbers si Libre merge lin (de fapt e o diferenta clara cu un docx mare - pe LibreOffice e mai sacadat, pe Pages e lin; la fel cu un xlsx mare - Libre sacadat, Numbers lin).
Doar in Safari cele 2 probleme: scroll clar mai sacadat fata de Chrome si pe unele site-uri (Olx), cand apas rotita pe un link spre un nou tab, pagina de pe care pleaca noul tab se scroll-eaza in sus de tot.

Nu-ș’ ce să zic…

Eu cred că e politica lor la Apple să te facă să cumperi Magic mouse sau TouchPad de la ei.

Nu, cert nu. Eu folosesc de mulți ani numai mauși Logi și tastaturi Logi, deoarece maușii Apple nu-mi plac; tastaturile lor da, dar prefer una multi device.

Păi e normal ca scrollul cu Magic Mouse sau cu trackpadul să fie foarte fin. E o tehnologie complet diferită de rotițele de la maușii clasici. Am și eu un maus Logitech și scrollul este în salturi, exact așa cum țăcăne rotița. Chrome are probabil un efect de smoothing la scroll.

Corect, la Chrome e din software, chrome://flags - enable smooth scrolling. Fara asta e sacadat și pe Chrome. Dar ma gândeam că ar putea fi smooth din software și pe Safari. Dar nu vor.

Încearcă asta: SmoothScroll Mac
Ar fi responsabilitatea celor de la Logitech să introducă smooth scrolling pentru maușii lor.

1 Like