Quick time player

Buna ziua
Eu folosesc quick time player pentru a inregistra ecranul Mac ului. Problema mea e urmatoarea - nu numai ca inregistreaza intalnirea online, dar inregistreaza si discutiile din incapere-
cum as putea sa evit inregistrarea discutiilor din incapere?va rog daca stiti alta aplicatie pentru inregistrare ecran?
Unele aplicatii de la mac par la nivel basic dar poate nu stiu eu sa le folosesc.
Multumesc anticipat

După ce pornești screen recording, ai jos niște opțiuni, iar acolo apare la sunet „none”, la mine e default. Uite și aici.

Buna ziua. Nu inteleg de ce la mine nu apar alte optiuni in afara de microfon integrat.
In exemplul oferit ca raspuns apare ca poti alege intre input si output.
Multumesc

Nu-mi dau seama ce ai tu acolo prin sistem…

image

Am numai microfon integrat si atat

Eu văd că ai și „nimic”, adică fără sunet. Nu poți avea altceva, deoarece nu ai altă sursă de sunet. Ai încercat să înregistrezi setând „nimic” și nu a mers cum doreai?
P.S. Traducerea asta în română este demențială… Este motivul pt care nu folosesc localizarea în limba maternă, e făcută de handicapați.

:joy::joy::joy::joy:
La cursuri am nevoie de inregistrare cu sunet. Eu vreau sa elimin zgomotul ambiental.
Aveti dreptate - si tastatura in romana ma incurca.
Multumesc

Nu înțeleg ce planuri ai: vrei sau nu vrei sunet când lucrezi cu Quick Time? Dacă vrei să captezi sunet cu alte ocazii poți activa/dezactiva sunetul după nevoi.
Tastatura în română nu are legătură cu limba de afișaj. De ce te încurcă tastatura de română? Explică ce vrei să spui și/sau ce vrei să faci sau ce ai vrea și nu iese.

Vreau sa se inregistreze numai vocea profesorului, nu si ce fac eu in incapere. Sunt multe materii la care vorbesc atat de repede incat am nevoie sa ascult din nou. Dar aplicatia inregistreaza inclusiv ce vorbesc eu pe langa.

Multumesc.
Legat de tastatura, spuneam ca tastatura este mai ciudata in romana, la fel ca traducerile.

Păi ca să înregistezi numaice spune proful presupune să ai un microfon direcțional care să preia numai acel sunet, dar nu așa fusese vorba la început.
Chestia cu „tastatura este mai ciudată” tot nu o pricep, dar să lăsăm dacă e așa de greu de descris. Apple are două tastaturi de română, una cu ăîșțâ în partea dreaptă (Windows-style) și alta cu ș î în stânga (jos-sus), iar restul în dreapta.

Buna ziua.

La tastatura nu am adaugat prea multe detalii - una singura are mai multe functii. Cum comut intre ele?

Unii profi au fost draguti si ne lasa sa filmam. Microfonul aceala unidirectional este integrat in mac sau trebuie achizitionat separat ?

E greu de descris pentru ca nu sunt la curent cu limbajul tehnic si nici nu stiu de ce este posibil din punct de vedere tehnologic in ziua de azi. Recunosc ca nu am tinut pasul si platesc pentru asta.

 1. Care ar fi acea „una singură”? Poate reușim să ajungem la liman prin descriere simplă și clară. Altfel, în preferințele de sistem/tastatură, poți alege de scurtătură îți convine, eu am pus Ctrl-spacebar și Ctrl-shift-spacebar. Eu am multe active, deci o scurtătură este utilă. Tu ce tastaturi folosești efectiv?
  Screenshot 2020-10-30 at 21.16.35
  Screenshot 2020-10-30 at 21.17.11
 2. Orice portabil mac are microfon, dar îndreptat spre utilizator. Pt a înregistra pe cineva departe, trebuie alt microfon cu conexiune bluetooth pt a fi eficient. Deci trebuie microfon dedicat. Mai bine apelezi la cineva priceput la așa ceva, care îți poate spune și variante.
 3. Ca să descrii simplu și clar ce probleme ai nu e nevoie de limbaj specializat, trebuie să descrii clar și succint ce probleme ai. Atât. Pornește de la premisa că interlocutorul nu poate ghici ce dorești ori ce probleme ai, trebuie să-i descrii problema. Ce cursuri urmărești? Înțeleg că aveți cursuri fizice în perioada asta, felicitări, cei mai mulți le au online.

Una singura - o tasta. Cu o tasta am trei posibilitati paranteza, diacritic si inca ceva. Am creat shortcut pentru ,>, pentru ca nu reusesc sa o scriu direct din tastatura. Cmd + tasta imi da eventual diacriticul, niciodata semnul >.
Din pacate, fac scoala online. Cred ca din cauza ca nu ne mai vad fetele, majoritatea nu mai stiu cat de repede sau lent sa vorbeasca.
Plus ca baza este cursul propriu zis, ppt urile /word trimise sunt inutile fara prezentarea de la ora.
Multumesc

Sincer să fiu nu prea pricep care e baiul. Activează ambele tastaturi de română și vezi care e cea mai convenabilă. Activează Show Keyboard Viewer ca să vezi pe ecran ce se întâmplă când apeși tastele, inclusiv când apeși tasta Option-Alt.
Screenshot 2020-10-31 at 13.02.18
Screenshot 2020-10-31 at 13.05.37

Ca să fii ajutată, trebuie să expui simplu, succint și clar ce vrei să faci și de ce nu reușești. Așadar, pe secvența cu tastele:

 1. Am un mac model și rulez mac OS [spui ce sistem, apare în stânga sus dacă dai cu mausul pe merișor]
 2. Am activat tastatura/tastaturile… [poți face captură de ecran cu command-shift-3 = tot ecranul, … -4, selectezi ce dorești din ecran], vreau să scriu  și nu reușesc/nu știu cum să fac etc…
 3. Precizează ce aplicație/ce aplicații folosești curent și în care ceva nu merge.
  Dintr-o frază precum „una singura - o tasta. Cu o tasta am trei posibilitati paranteza, diacritic si inca ceva. Am creat shortcut pentru ,>, pentru ca nu reusesc sa o scriu direct din tastatura. Cmd + tasta imi da eventual diacriticul, niciodata semnul >.” Eu unul nu pot reconstitui ce tastatură ai activă, ce vrei să faci și nu pot deduce, pe bune, ce înseamnă „si inca ceva”. Ce anume e acel ceva??!! Păi dacă nici tu nu știi ce e acel ceva, noi cu atît mai puțin.

Foarte clar. Multumesc

Buna ziua.

Modelul meu de mac este : Laptop Apple MacBook Air 13 cu procesor Intel® Dual Core™ i5 1.80GHz, 13.3", 8GB, 128GB SSD, Intel® HD Graphics 6000, ROM KB, Silver

Cum as putea sa fac pe acest model de mac ce faceti dvs pe imac?
imagine

Eu am posibilitatea sa aleg doar microfon integrat si atat.( Am atasat o poza mai sus cu optiunile oferite quick time pentru inregistrare de ecran )

De vreme ce nu ai alt microfon conectat, este evident că nu poți alege altceva. Poți conecta microfonul unei webcam sau un microfon pro conectat prin USB sau prin bluetooth. Nu pot da sfaturi aici, dar sunt flăcăi care se pricep la așa ceva.

Dacă am înțeles bine problema ei (nu-s sigur), vrea să capteze sunetul profului care vorbește/predă, dar fără zgomot de fond, folosind doar microfonul integrat al portabilului care se află (presupun) în fața ei.

image

La optiunea asta - apare asa in quick time

image

Nu elimina zgomotul zgomotul de fond, nici cu aceasta varianta.

Ce ar trebui sa aleg din cele 2 variante ?
Microfon integrat sau iesire integrata?

image

La microfon integrat apar asa optiunile :slightly_smiling_face:
image

La iesire integrata :

image