Problema Sonoma macbook 9,2

Salut,
Sunt posesorul unui MBPro 9,2 si al unui Mac Mini 6,2.
Pe ambele pc-uri am instalate versiuni de MacOS cu Open Core Legacy Patcher, pe Mmini am Sonoma, iar pe Macbook am Monterey, la cel mare nu am avut probleme de instalare, dar la laptop am avut cu nemiluita.
Am inceput sa instalez Sonoma pe laptop, am incercat toate variantele, inclusiv cele beta, nu am avut internet in instalarea OS-ului si la un moment dat imi dadea crash.
Am aflat “cauza” crash-ului, fiind o placuta de Ram, am scos-o am reincercat instalarea, dar degeaba.
M-am decis sa instalez Ventura, totul a mers struna, s-a instalat dar in momentul in care dadeam login dura cel putin 1 minut sa se incarce. Am zis sa instalez alta varianta, am instalat Monterey, tot la fel, poate chiar 1 minut jumate la login, mi se pare o vesnicie, sincer.

Astea fiind pe scurt, acum urmeaza nistre intrebari unde as avea nevoie de niste ajutor, va rog.
Cum pot face sa am Wifi in instalarea Sonoma cu OCLP?
Cum pot rezolva problema pe Monterey/Ventura sa nu mai stea atat la login?

Tin sa precizez ca laptopul are 16gb ram si 240 ssd, se misca ireprosabil.
Multumesc,
Hristos a inviat!

Ai multă încredere în noi dacă crezi că ținem minte pe dinafară codurile mac-urilor. Oricum, acel 9.2 indică o jucărie mai veche de 10 ani, nu? Chiar mai mult. Acele patch-uri merg cât merg și cu anumite configurații. Recomand să instalezi ultimul sistem suportat nativ, fără fente, și – dacă totul este OK – treci și la patch-uri.
P.S. Îți dai seama că dacă Sonoma s-ar putea instala ușor pe mac-uri așa de vechi, ce rost ar mai avea ca Apple să scoată mereu produse noi! MBP 9.2 este un model din 2012, m-am uitat în arhive. Păi cum crezi că ar suporta Sonoma? Miniul e tot din 2012.

Daca pe Mini merge ireprosabil nu te mai chinui sa instalezi, ci cloneaza sistemul functional de pe Mini pe MBP. Daca va reusi clonarea sistemul clonat ar trebui sa functioneze la fel de bine si pe MBP fara setari noi. Inainte de clonarea pe MBP fa un test pe un HDD extern de pe care sa pornesti MBP-ul. Daca testul reuseste poti clona si pe HDD/SSD-ul din MBP.

S-ar putea să meargă, cine știe? Oricum, nu are ce pierde, doar ceva timp, nu mult, să încerce varianta asta.
M-am jucat și eu odată cu patch-uri care să forțeze instalarea de macOS mai nou pe configurații hard vechi nesuportate oficial. A mers, nu cine știe ce, dar se putea folosi, la o adică. La ora aia, era vorba de două MBA tot cam din perioada aia forțate la Catalina cu patch-ul de aici. Catalina, folosind patch-ul menționat, ar trebui să fie instalabil și pe configurațiile lui, dar Sonoma? Posibil, dacă zice că îi merge bine pe acel Mini.

Dacă reușești să instalezi Sonoma pe acele mac-uri vechi sau alt sistem mai nou decât cel suportat oficial ar fi bine venit un comentariu aici, poate e util și altora.

Salut,

Scuze de intarziere, dar am si uitat de thread.
Pe Mac Mini am instalat Sonoma de prin februarie/martie si merge ireprosabil, fara pic de lag.
Pe Macbook nu am reusit instalarea lui, cand sunt in instalare imi da un crash la un moment dat si pe langa asta nici wifi nu-mi arata, nu stiu de ce, desi am incercat mai multe variante de Sonoma.
Momentan pe laptop am instalat Monterey dar asta se misca putin cam greu si ma dezamageste, mai frameaza din cand in cand, cand deschid laptopul mi se inchide display ul pentru cateva secunde si dupa isi revine. Voi mai incerca sa instalez Sonoma 14.5 am vazut ca d-abea ce au adaugat-o in OpenCore.
Am incercat si Ventura dar aceeasi poveste ca la Monterey.
Pe sistemul de baza, acesta fiind Catalina merge super, se misca la fel de bine ca Sonoma-ul de pe Mac Mini, desi nu inteleg de ce-mi frameaza macbook-ul in os-urile astea, am aceeasi configuratie pe ambele (16 gb ram si SSD).
O sa mai fac niste teste si va tin la curent cu tot ce fac.

Seara faina!

Faptul că Sonoma merge așa de bine pe un Mini cu o config hard așa de veche de minune! De ce nu merge și pe MB este greu de spus, dar cam așa se întâmplă cu macOS non-standard „procesat” de unii băieți pricepuți. Înțeleg că nu merg nici sisteme un pic mai vechi.

Mi-am tot pus anumite intrebari si am ajuns la concluzia ca ar putea fii de vina ramii. Cand am facut instalarile la oricare vers. inclusiv Catalina , a trebuit sa scot o placuta de RAM, deci sa-l las in 8 GB, nu stiu sa zic exact cauza, am vazut pe mai multe forumuri ca multi au intampinat problema asta.
Timp sa fie si le facem pe toate, ii dau eu de cap pana la urma si revin cu update.

Eu am clonat sistemul meu de pe MBP i7 QuadCore pe un MPB i5 DualCore si a functionat fara probleme.

Posibil să ai o asemenea problemă. Jucăria cu pricina rulează bine, fără erori, ultimul sistem suportat oficial? Dacă da, atunci nu ar fi de vină RAM-ii, dar cine știe?

Da, Catalina s-a instalat “smooth” si fara sa scot ramii…

Bun, acuma rămâne să testezi sugestia lui BDA.