Problema incarcare baterie

Salut. Am un Macbook Unibody 2010 si de vreo 2-3 zile nu imi mai incarca cum trebuie. Oscileaza intre a incarca si a nu incarca la cateva secune. Cateodata sta doar verde si bateria scade. Cand il sting am observat ca sta aprinsa culoarea portocalie. Cum am spus, pana acum 2-3 zile mergea perfect. Aseara m-am uitat la un film cu el la incarcat si mi s-a stins. Aveti vreo solutie?

Încearcă pentru început un SMC Reset, descris aici.

Bateria are, totuși, 5 ani. Cred că a venit timpul pt una nouă. Cît crezi că poate duce o baterie? Uzual, 3 ani, uneori mai puțin. Descarcă un utilitar de testare a stării bateriei, cum ar fi Coconut Battery ori Battery Health și vezi ce spun, anticipez că zic de rău.
P.S Am presupus că ai bateria cu care ai luat jucăria, nu menționezi că ai fi schimbat-o cu una (mai) nouă între timp.

Cum e cu bateria aia? Iei una nouă? Nu te repezi să comanzi la iStyle ori Noumax, sunt f. scumpe acolo, ai și alții, de ex.
http://www.acumulator-shop.ro
sau


unele firme de acolo livrează și în România, vine acasă la ușă.
Ai mare grijă ce model comanzi, nu sînt compatibile decît precis per model.

3 posts were split to a new topic: Macbook Unibody Mid 2010 - merită?

Cat de ok sunt bateriile de pe site-ul asta?
Si cum pot afla exact ce tip de baterie imi trebuie? Am MB Pro 13 mid2009
Multumesc!

Aoi uitat linkul la „ăsta”, poate ne spui.

Pai…acumulator-shop, doar asta era site-ul mentionat.
Si totodata, cum aflu tipul exact de baterie (fara sa il desfac, bineinteles)?

Păi nu știam că te referi la ăla, discuția era hăt în august trecut, crezi cumva că am în cap orice asemenea detaliu?
Nu e compania mea, deci nu pot garanta, eu am menționat doar că am luat de la ei o baterie pt MB alu late 2008, după ce în 2014 am luat de pe amazon.co.uk și m-a ținut cît de cît ca lumea 10 luni, am făcut greșeala să nu reclam făcătura și… puțin am dat (250 lei), puțin a ținut. Deocamdată, bateria pare a se comporta în limite normale, respectiv are 97 % după circa 5 luni, pare OK. Nu e o garanție absolută că în august 2016 va fi undeva peste 90 %, dar așa sper. De asemenea, nu e nicio garanție că altă baterie va fi la fel de bună/proastă ca asta. Oricum, site-ul cu pricina pare specializat în baterii de mac, deci ar trebui să fie OK.

Multumesc!
Ai idee cum pot afla exact tipul de baterie pe care il are MBul meu?

Click pe (măr) în stînga sus pe bara de meniu -> About This Mac -> System Report -> Power (din panoul din stînga) -> Battery Information apare în panoul din dreapta.

Nu, el dorește info despre tipul bateriei, nu despre starea bateriei.

Păi da, la Device Name, dă un nume de cod. De exemplu, la mine scrie bq20z451. O căutare pe Google dă așa ceva, printre altele. Sau pe Amazon.

Păi există tipuri per generație și per model, unele valabile pt mai multe generații. Dacă te duci pe site-ul cu pricina ori pe amazon vei vedea ceva de gen „compatibile with models …” și urmează o serie de modele. Trebuie să te duci la măr/info și să vezi ce model ai și să confrunți cu baza de date din Mactracker, descărcare gratuită. Vei afla ceva gen „model A 1278”. Atenție: modelul A 1278 s-a întins pe mai multe generații și nu toate bateriile se potrivesc, dar la comandă vei afla și detalii, de tip model A 1278, PowerBook 13 inci, produs între X și Y etc. Dacă ai dubii, dai numărul de serie al produsului și întrebi înainte să faci comanda.

Multumesc!