Preview greoi la vizualizarea fișierelor PDF? Încercați Safari!

Nu știu ce i-au făcut lui Preview în Yosemite, dar atunci când deschid fișiere PDF complexe operațiunile de zoom și derulare prin document sunt extrem de lente. Odinioară Preview era de departe cel mai rapid PDF viewer, dar acum este groaznic.

Desigur, PDF-urile care conțin doar text sunt afișate în regulă, dar cele care conțin desene sau hărți pun probleme mari aplicației. De exemplu, ăsta. Curios este că Safari îl mișcă pe ecran aproape perfect fluid. Și cu Quick View (vizualizare cu tasta spațiu în Finder) merge binișor. Dar dacă îl deschid cu Preview e jale.

Așa că, dacă aveți PDF-uri complexe care se afișează greu, deschideți-le cu Safari. S-ar putea să meargă mai bine.

Preview are unele comportamente ciudate, de ex. unele cărți scanate le mișcă foarte greu, chiar dacă nu au mulți MB. Dacă le exporți și le salvezi ca fișier nou, încep să meargă bine. Nu am reușit să pricep care e cauza, în mod evident nu e legată de mărimea fișierului, deoarece mișcă frumos fișiere de 50 MB, dar greu atele de, să zicem, 12 MB.
Concret, pagina asta a ta mi se mișcă rezonabil de bine (MB alu late 2008 cu Yose 10.3.3), mai greu dacă fac zoom, dar încă suportabil.

Am si eu o problema cu vizualizarea unui pdf in Safari/Preview. Mai exact pe Macbook air in Safari e vizibila doar prima pagina (la fel si daca il salvez si deschid cu Preview). Pe Macbook 2007 cu SL se vede normal (adica vizibile toate paginile) atat in Safari cat si Preview). Am salvat prin macbook 2007 in dropbox, iar cand deschid fisierul pe Air apare aceiasi problema… nu se vede decat prima pagina. Precizez ca si in Safari pe iPad 1 sunt vizibile paginile.

Verifică setările Font Size în Safari.

Daca te referi la cele din preferences>advanced am schimbat marimea si am bifat si debifat casuta de la accessibility, fara rezultat

Nici macar Preview nu deschide corect pdf salvat din celalalt mac.

Aici ceva nu-i în regulă. Cum adică „nu deschide corect”? Fii mai clar. Ce nu e corect? PDF-ul este o poză a documentului original, cu fonturile incluse în document și care trebuie să arate la fel pe orice sistem de operare.

Adica e vizibila doar prima pagina care are si fundal colorat. Urmatoarele 200 de pagini sunt albe.
Am salvat pe mac-ul vechi din Safari un fisier pdf. Copiat apoi pe stick (totul ok vizibil). apoi pus stick in mac nou (Air)> deschis pdf> prima pagina ok, restul albe.
Deci acel pdf deschis atat in Safari cat si adus de pe un alt mac nu e vizibil pe Air cu Y si ultimul Safari (in afara primei pagini).

Cît de vechi? Există mai multe generații de PDF-uri care urmau generațiile Adobe Reader, care a patentat formatul. Sînt rare, dar sînt, cazuri în care un PDF nu poate fi citit cu altă aplicație decît Adobe Reader. Sînt cazuri cînd o aplicație mai nouă poate genera un PDF care nu poate fi citit de altă aplicație…

Mac-ul vechi are SL cu actualizarile facute. Precizez ca pe langa mac-ul vechi acel pdf deschis cu Safari se vede si pe un iPad 1. Nu am instalat adobe reader. Toate pdf le deschid cu Preview sau Safari.

Bun. Deci fișierele PDF salvate în SL nu se văd în Yosemite. Orice fișier PDF? sau unele? acele unele, dacă ăsta e cazul, din ce aplicație le salvezi? le salvezi direct acolo sau dai print, apoi save as pdf?
Acele fișiere cu pagini albe le-ai deschis și cu altă aplicație, de ex. cu Skim? E o aplicație simpatică și gratuită, încearc-o.
Hai să izolăm problema să vedem unde e hiba.

Doar acest fisier mi-a facut probleme. L-am deschis in Safari si nu se vedea decat prima pagina. L-am salvat cu “save as” din Safari si l-am deschis cu Preview. Tot albe paginile 2…
Aceiasi operatiune pe mac cu SL a mers. Vizibil atat in Safari cat si Preview. Transferat fisier vizibil in SL in Y e invizibil (pagina 2,3… alba)
Am incercat rapid sa il deschid cu “combine pdf”. Acelasi rezultat , pagini albe.

Dar cu ALTĂ aplicație decît Preview ai încercat? Eu ți-am sugerat una, mai sînt și altele.
DAr cu alt browser ai încercat? Slavă domnului, ai de unde alege?

Combine pdf a fost una. In Dropbox pe site am deschis si se vad toate paginile. Am dat un “save as pdf” de acolo iar acela e vizibil. Atata doar ca, dimensiunea fisierului rezultat e de vreo 8 ori mai mare si calitatea imaginilor e mai slaba.

Combine PDF nu e relevant, așa cum îi spune și numele, pune cap la cap mai multe PDF-uri pt a face unul singur, nu modifică nimic în original.
Secvența cu Dropbox nu am înțeles-o.

Fisierul cu pagini albe il aveam salvat in folderul dropbox. Click dreapta pe el>view in dropbox.com. Acolo se vad toate paginile.
Am instalat Adobe reader si cu el sunt vizibile toate paginile.

Ei, vezi? ai căzut pe secvența că se poate deschide (?numai) cu Adobe Reader.
Acuma poate, la final, ne spui și CUM ai salvat acele fișiere în Dropbox: unde? cu ce aplicație? am înțeles că rulai SL sau mă înșel?
Greu de tot am scos de la tine, pas cu pas, detaliile importante, dar nici acuma nu le-ai spus pe toate. Nu știu dacă îți dai seama, dar inițial nu ai oferit niciun fel de detalii relevante, poate doar faptul că rulai SL. În rest: aplicația și versiunea, metoda folosită, tentative etc.

La fisierul deschis in dropbox.com (de pe air cu Y) am dat “print”, apoi “save as pdf”, iar fisierul rezultat e vizibil cu preview (dar dimensiune e mult mai mare si calitatea imaginilor mai slaba).
Sa inteleg ca ultima versiune de Safari/Preview nu poate vizualiza corect? Safari 5.1.10 (cel din SL) si preview in schimb poate.
Cred ca renunt la al rezolva si pt el voi folosi Adobe (care l-am instalat doar pt verificare).

Mi-e greu să spun ce problemă ai tu acolo, deoarece tot nu am priceput secvența inițială de lucru. Dar, oricum, se deschide bine cu Adobe Reader, ceea ce mă face să cred că este un fișier care cere musai Adobe.
Într-un final, ai spus că ai dat print, apoi save as, dar tot nu ai spus din ce aplicație ai făcut asta și de ce nu ai făcut save as PDF direct, nu există comanda?

Din Safari cu pagina deschisa pe siteul dropbox.com