Placa video pentru Mac Pro 3.1

Salut! Acum 2 ani am primit de la un prieten un Mac Pro 3.1 ca acesta https://everymac.com…2008-specs.html

Are 8GB ram, ssd. Are si placa video originala si anume ATI Radeon HD 2600 XT si o placa video Geforce 1050 2GB pe care am pus-o eu. Am pus pe el High Sierra si merge nesperat de bine pentru un computer atat de vechi. Am vrut sa pun (sau sa incerc) si ultimul mac os Catalina insa din ce am citit pe alte forumuri placa video Geforce 1050 nu mai are driveri si nici nu cred ca Nvidia va mai face driveri pentru aceste placi.

Am tot rascolit netul, am intrebat si pe forumuri straine insa nu raspunde nimeni. Ce placa video noua (nu vreau sa iau sh deoarece cine stie ce jaf bagat la cuptor nimeresc) as putea sa iau astfel incat sa fie compatibila si cu macul dar si cu Catalina? Sau nu merita si sa raman pe High Sierra?

In orice caz as dori totusi sa iau o placa video mai buna, macar pe High Sierra sa mearga. Cam ce placa mai buna decat Geforce 1050 ar merita astfel incat sa nu faca bottleneck cu procesoarele?

Si alta nelamurire, la caz ca voi lua o placa video care necesita alimentare (desi eu caut una fara), ce fel de cablu trebuie pentru acest mac? Gasesc ceva prin magazinele de la noi? Nu am inteles de pe extern exact ce model trebuie. Mentionez ca macul nu are absolut nici un cablu de acest fel.

Vezi pe aici:

1 Like

Multumesc!

Eu as ramane pe High SIerra si as pune mai mult ram. E prea costisitoare intreprinderea ta de a pune o placa video si mai puternica, pentru rezultatele obtinute. Ce anume lucrezi defapt pe computer?

Nu știu cum s-ar comporta Catalina pe acel computer, dar, după ce am instalat Catalina pe Macbook Pro 2010 (nesuportat oficial), efectiv zboară, față de High Sierra, pe acelaș Mac. La fel pe Hackintosh, am început să uit cum arată “mingea de plajă”. Poate pentru că este 100% 64 biți?

Deci ți-ai pus, până la urmă. Nu pot spune că pe mini-ul 2011 zboară, dar merge rezonabil, doar rareori apare un lag, dar cred că apărea și pe H.S. Evident, nu am făcut nicio investiție, pur și simplu am folosit acel patch pt a instala C. Am urmat pașii exact ca acolo și a mers din prima, fără nicio problemă. Poate că acel mac pro ars fi foarte bun pt un asemenea upgrade, cu condiția să nu fie prea costisitor upgradeul de placă grafică.

Așa cum am explicat aici, merită să pui Cătălina pe un mac mai vechi. Am urmat pas cu pas ce zice flăcăul ăla și a mers ca uns. În cazul tău însă problema e mai complicată și, mai ales, costisitoare. Ca atare, aș sugera să rămâi la H.S., care este un sistem încă foarte bun și rulează aproape toate versiunile noi de aplicații. Dacă ești mulțumit de felul cum merge (ești surprins de viteză), nu văd de ce te-ai complica. Eu știu într-o redacție un Power Mac G5 care încă merge brici.

O placă grafică RX 580, se poate găsi pe OLX la prețuri rezonabile. Eu am luat la 600 de lei una nouă, sigilată. Atenție cu plăcile grafice SH, unele pot fi forjate, pentru că se folosesc la sistemele de minat bitcoin. Acum, nu știu cum se poate instala o astfel de placă, pentru că necesită alimentare separată. Sursele mai noi, au acești conectori, cea cum am avut eu, nu. A trebuit să fac rost de cablu. Plăcile produse de XFX, au nevoie un singur conector de alimentare (8 pini), dar care trebuie legat la 2 conectori de curent din sursă. Cele Nitro, au 2 conectori de alimentare (8 și 6 pini). Nu știu dacă ai de unde să dai curent de la sursa acelui Mac Pro. Trebuie întrebat un priceput.

Salut. Nu are nicio legătură. macOS oricum era 100% 64bit.
Apple a eliminat bibliotecile pe 32 biți și suportul pentru ele pentru a se scuti de munca de a le întreține. Utilizatorii nu erau afectați cu nimic. Ele erau utile doar aplicațiilor 32bit, gen versiuni mai vechi sau jocuri, care nu mai merg pe Catalina.