Opinii despre iPhone 7

A cumpărat cineva iPhone 7 de pe-aici? :slight_smile: Dacă da, ce-ați avut înainte și cum se compară?

Nu mă interesează Plus-ul.

Eu am 5s și parcă-parcă mă tentează să-mi iau 7. Dar l-am testat într-un iStyle și, să fiu sincer, la chestii gen lansarea camerei sau a lui Safari după ce, în prealabil, mai erau pagini deschise (deci a trebuit să le reîncarce) nu m-a impresionat, ca viteză.

Aș fi curios, atît dintr-o aplicație în alta, cît și din sleep în aplicație cît de rapid e la chestii gen Notes, să începi să scrii repede un gînd, Camera, să prinzi un instantaneu, Skype (dintre toate aplicațiile de chat, asta mi se deschide cel mai greu pe 5s), Safari, să cauți repede ceva… Plus bateria, dacă ține de dimineața (8 AM) pînă seara (8 PM) fără grijă, dacă nu te joci, vorbești cu orele sau stai pe YouTube.

Am mereu impresia că e altceva cînd îl ai acasă și-l mai încarci cu aplicațiile și datele tale, față de cele de demo pe care le au în magazin. De aceea, dacă are cineva păreri de împărtășit, vă rog. Știu, e plin netul de recenzii, dar parcă nu au prea atins punctele de mai sus (doar legat de cameră, boot, jocuri).

Mulțumesc.

(Am făcut un topic nou, ca să nu se piardă subiectul în topicul de chat.)

Uite un review nou la iPhone 7:

1 Like

Din punctul meu de vedere, sînt 2 chestiuni contrastante care mă fac să fiu în dubiu:

  • Pe de o parte, sînt conștient de faptul că vine cu ceva inovație și caracteristici unice sau foarte bine implementate (force touch, rezistența la apă, wide color, chiar și lipsa jack-ului o văd ca pe un plus, să fim serioși, cine crede că vreun telefon e dispozitivul perfect pentru audiofili, chiar și LG V20);

  • Pe de alta, sînt minusuri consistente, cum ar fi bateria (digerabil, să zicem, e în zona pieței, la nicio extremă), lipsa quick charge, cîtă vreme nu doar că alte telefoane au, dar și Beats are. Ar trebui să zic și display-ul, pe cît citesc mai mult despre AMOLED, pe atît mă conving că e alternativa mai bună. Dar chiar nu cred că e ceva de care trebuie ținut cont dacă nu ești obsedat de specificații în scris.

Mulți speculează că 7 e intenționat “meh”, fiindcă în 2017 se fac 10 ani de iPhone și acolo va fi “lovitura de piață”. Nu știu dacă să cred sau nu, așa cum nu știu dacă ar trebui să așteptăm schimbări radicale în linia MacBook.

Apropo, @tudor, tu parcă aveai 6s+. E ceva ce te nemulțumește din punctul de vedere al vitezei și bateriei (principalele chestiuni care mă interesează)? Ce aplicații folosești frecvent și cum se descurcă?

Poze ai apucat să faci, în vreun concediu sau ceva unde să ai nu doar poze de test?

Experiența Safari e suficient de rapidă, chiar și la rechemarea aplicației din RAM, cu pagini deja deschise?

Pornesc de la premisa că 7 e cel puțin egal cu 6s, poate chiar 6s+ pe alocuri. Nu suficient cît să merite upgrade, dar dacă tot nu prea sînt posesori de 7, ar fi utilă și o părere de la 6s/6s+.

Apropo de baterie, știu că tu și alții lăudați bateria de pe 6s+. Graficul de comparație de la Apple arată interesant, cu diferențe mari în favoarea 6s+ la vorbit și ascultat muzică, în rest, cam la fel.

Iar legat de procesorul hibrid, nu sînt sigur dacă este optimizat pentru a face trecerea așa cum trebuie de la putere la eficiență energetică. Iarăși un motiv pentru care, fiind generația 1 cu noua tehnologie, mă face să fiu cel puțin ezitant.

Eu am 6+, nu “s”, deci e deja cam vechi pentru a-l mai compara cu astea noi :frowning: mai ales că a fost prima generație de iPhone gigant și nu i-au pus suficient RAM zgârciții ăștia de la Apple. Dar e ok și ăsta, merge bine, deocamdată n-am motive să-l schimb. Folosesc preponderent Safari, Facebook și aplicații pentru mail.

Acu’ de la 5s al tău la 7 diferența e mărișoară, eu zic să nu mai stai pe gânduri.

Ah, ok. Prietena are 6 și nu prea văd diferențe față de 5s-ul meu. Dar mă aștept să fie față de 7.

Băi băieți, Samsung a luat-o rău la barbă cu S 7. Am fost la o conferință, am zburat la dus cu Austrian, la întors cu Tarom, de ambele ori ni s-a atras atenția în mod expres că, dacă avem S 7,m să-l închidem tot timpul zborului! Azi au anunțat că închid producția. Asta e nasol de tot pt o firmă. Credeți că i-a sabotat Apple? Țelul era că scoată ceva tare înainte de iP 7, nu?

Să nu intrăm în teorii ale conspirației. S-a întîmplat, nu am o explicație, dar ultima la care m-aș gîndi ar fi că i-a sabotat Apple.

Și e vorba de Note 7. S7 e în continuare văzut un killer de de toate. Nu și de utilizator.

Oricum, mie mi se pare că (încă?) nu a profitat nimeni de asta. iPhone 7 nu rupe nimic, Pixel tot p-acolo. Or fi considerat că au urcat automat în preferințe, din discreditarea competiției. Dar iPhone 7+ și Pixelu’ mari nu mi se pare că sînt rivali pentru seria Note.

Dom’le, citești à la lettre! Glumeam pe tema „Apple sabotor de Samsung”, voiam să spun că e nasol de tot pt Samsung pățania cu modelul scos din producție imediat ce a apărut. Samsung a picat la bursă.

1 Like

Păi da, pentru că au explodat în avion. După ce a fost schimbat!

Păi știu asta, de aia și spun că Samsung a dat-o în bară rău de tot.

Nu am iPhone 7, dar chestia asta e mișto de tot, Apple style.

1 Like

Am mai studiat diverse caracteristici, atît fizice, cît și din iOS care s-au schimbat de la 5s-ul meu și… mi-am cumpărat 7 acum o oră! :slight_smile:

În special, 3D Touch mi s-a părut foarte util și sînt convins că se va îmbunătăți. Posibilitatea de a căuta direct în Mail sau Music sau a lansa tab nou în Safari, din 3D touch mi se par foarte utile, pentru că adesea procesul era încetinit de încărcarea paginilor sau mesajelor care fuseseră deschise anterior. Sînt dornic și să fac mai multe poze și clipuri, sper să își facă bine treaba, plus mici jucării de editare foto. Sper și Music să răspundă mai bine. Știu, în afară de 3D Touch (iar), nu-s caracteristici noi pe 7, dar cînd librăria devine de zeci de mii de melodii și faci zeci de search/add/delete zilnic, aștept să văd viteză.

Revin peste cîteva zile cu diverse impresii. Deocamdată mă simt depășit (a se citi „învechit”). :slight_smile:

1 Like

Nu mă pot abține să nu scriu cîteva prime impresii. Plus că, în felul ăsta, pot vedea și comparații, dacă mi se schimbă părerile peste cîteva zile. :slight_smile:

Întîi de toate: mi-am luat iPhone 7, negru mat, 256 GB. Alegerea culorii a fost simplă. Aș fi vrut spatele mai deschis, de aceea eram tentat să-mi iau Silver, dar fața albă prea îmi sărea în ochi. Alte culori mă lasă rece.

Am ales 256 GB pentru că am vrut să fac un fel de experiment, să încerc, în următorii 1-2 ani, să „consum” informație cam cum evoluează societatea, adică să mă bazez din ce în ce mai mult pe telefon. Nu știu secolul în care a trăit X-ulescu, intru pe Wiki, vreau știri, am Newsify (cu Feedly) și citesc de acolo revista presei și articole detaliate. Mi se cere o carte, un document, o caut în Dropbox și o trimit pe loc. Îmi vine o idee sau aflu ceva despre care aș vrea să știu mai multe, scriu repede 2 rînduri în Notes. Și să citesc și să scriu mai mult pe MacForum de pe telefon. :slight_smile: (fără glumă, de fapt)

Adesea, pe 5s, recurgeam la tot felul de variante ciudate și lente în asemenea situații (banale, de altfel), nerăbdător să ajung acasă sau la un birou pentru a face treaba pe Mac.

Pe lîngă asta, intenționez să-i iau foarte în serios camera și posibilitatea de a poza RAW. Nu de puține ori mi-a fost lene, în concediu, să iau după mine aparatul și să pozez/filmez, deși e un mirrorless de vreo 300 gr și doar 2 obiective în total. Vreau, deci, să pozez, filmez și chiar să editez mai mult pe telefon. Cu filmarea 4K și pozele RAW, dat fiind că iCloud nu este cunoscut pentru viteză, vreau să pot avea cît mai mult local.

La fel și pentru muzică, să pot salva offline pentru în tren sau cînd mai plec din țară, sute, chiar mii de melodii. Plus că mi-au picat ochii pe niște căști scumpe și bune, de care sper să am parte cîndva, ocazie cu care mă tentează să ascult mai mult lossless.

Cu gîndurile astea am pornit. Acum prime impresii. Rețineți că vin de la un 5s.

  • Este foarte, foarte rapid! Ca idee, i-am dat Setup as New, nu am făcut restore din backup. Am descărcat, instalat și organizat pe foldere vreo 90 de aplicații în puțin peste o oră (cu net de la RDS, 500 Mbps, dacă chiar contează). Printre acele aplicații au fost și vreo 5-6 de peste 1 GB.
  • 3D Touch este foarte util! La apeluri și majoritatea aplicațiilor de chat, ai opțiunea să vorbești direct cu ultimele 2-3 persoane contactate. În Mail, Music și App Store poți căuta direct. Iar în Music chiar merge excelent Search-ul, nu mai am grija zecilor de mii de melodii de care ziceam. Și poate cea mai mișto chestie: pe Mac, funcția mea preferată e Quick Look. O folosesc pentru link-uri, poze și documente. Ei bine, asta face și 3D Touch pentru majoritatea link-urilor, pozelor și documentelor. Atît în aplicații Apple, cît și terțe.
  • Se aude foarte bine, cu difuzoarele lui. Pare nesemnificativ, dar obișnuiesc să ascult în timpul mesei de prînz, cînd sînt acasă, Europa FM. Au și aplicație bine făcută, dar se simte diferență mare în sunet față de 5s.
  • Touch ID e foarte rapid, aproape prea. Asta e foarte util atunci cînd vrei să acționezi asupra notificărilor din lock screen. După cum știm, nu-ți dă voie să previzualizezi și să răspunzi la un mesaj fără Touch ID/Passcode. Acum aproape că nu se simte acest pas suplimentar.
  • Cu butonul nou mai am să mă obișnuiesc, dar îmi place.

Atît deocamdată. Majoritatea celor remarcate mai sus sînt chestiuni de iOS, știu, dar de remarcat că le face rapid.

Revin cînd mai am de adăugat sau modificat ceva. Dacă aveți întrebări, vă rog. :slight_smile:

1 Like

Da, asta mă face să cred că procesoare A au ajuns la maturitate și urmează să suporte Sierra.

E plauzibilă ideea, am mai citit și pe thread-ul celălalt. Plus că poate ați văzut benchmark-urile care rup MBA-urile mai vechi.

Întotdeauna m-am întrebat dacă 3D Touch nu putea fi implementat printr-o simplă apăsare lungă pe buton/icon/ sau pe orice. Adică na, înțeleg că e o găselniță bună pentru vândut noile modele de telefoane, dar noi ăștia mai nefericiți, :smile: care n-avem 3D Touch, trebuie să ne lipsim de niște chestii care puteau fi rezolvate în alt mod dacă se vroia. Mai ales că iOS 10 se bazează mult pe 3D Touch. La notificări, de exemplu, dacă n-ai 3D Touch, trebuie să apeși și să faci swipe-uri suplimentare ca să ajungi la butoanele de acțiune. Mai ușor era în iOS 9.

Păi putea, sigur. Pînă la urmă ce mai face long press acum? Doar pentru mutat sau șters, dar putea apărea ca opțiune în meniul contextual. Acuma ne mai și derutează, să fii atent cît de tare apeși, treaba cu 3D-ul să nu însemne că scoți deștu’ pe partea ailaltă, da’ nici să mîngîi. :slight_smile: Dublu tap, de exemplu, putea fi jiggle-ul de acum și long press, meniul 3D touch.