Chat topic vol. 2

Acu’ eu o să fiu sincer și o să recunosc că primul lucru pe care-l fac atunci când despachetez un produs Apple e să miros ambalajul. :slight_smile: De când am cumpărat primul meu PowerMac am remarcat că toate cutiile/produsele lor noi au un miros specific, care dispare la scurt timp după ce le desfaci. Nu știu dacă e pus intenționat sau nu, dar oricum, mirosul există.

1 Like

Multe produse noi au un miros plăcut cînd le desfaci ambalajul. Este f. posibil ca acest miros să facă parte din marketing, nu mi s-ar părea ilogic.

Data modificării vs. data creării :smiley:

1 Like

Plusez cu:

:smiley:

2 Likes

Astăzi se împlinesc cinci ani de la moartea lui Steve Jobs. :unamused:

A post was split to a new topic: Opinii despre iPhone 7

La cât sunt de lăudați IT-iștii din România, te-ai gândi că Apple ar fi trebuit să deschidă aici acest program pentru studenți, nu în Italia. Din păcate la inițiativă și creativitate stăm foarte prost.

E și politică aici, nu numai ce am dori noi. Deocamdată, cică vine Amazon și școlește niște IT-iști. Ei, da, dacă ar veni Apple în spațiul carpato-danubiano-pontic ar fi ceva.

Este vorba de multa politica aici. Pai majoritatea IT-istilor muncesc in corporatii unde sunt platiti relativ ok si acolo can dau tot ce poate din ei. Apoi cei care au plecat singuri pe piata IT ori au sfarsit tot intr-o corporatie sau putini au reusit sa obtina cate un contract in afiliere cu alta firma IT si tot asa. Statul roman nu a facut mai nimic in aceasta priviinta pentru ca au fost interese si nu sa acordat nici o atentie asupra celor care au vrut sa revolutioneze dpdv creativitate si de a aduce lucruri noi in domeniu si atunci ne intrebam de ce acest mediu creativ si plin de ideei se desfasoara in acest moment in corporatii si nu in mediul de afaceri pe plan national?!?!
Eu asa vad ca stau lucrurile in acest moment :slight_smile: si pentru ca suntem “cenusii” de ce ar mai veni un gigant ca Apple la noi cand noi nu ne facem cunoscuti decat prin firmele lui Ghita si scandalurile acestuia dpdv politic?

Păi da… momentul critic la noi a fost perioada 2000–2004, cînd statul român, în loc să investească în IT-ul autohton, a cumpărat licențe MS. Este drept că și alte țări europene s-au comportat imbecil, era momentul cînd mișcarea Linux trebuia cumva împinsă din spate. Apoi Nokia și Ericsson au pierdut și ele jocul. Au și alte țări flăcăi precum Ghiță al nostru, important este să nu ai numai din ăștia.

Statul român nu trebuie să facă mai nimic, ci doar să nu bage bețe-n roate privaților. Pentru programatori din câte știu eu chiar a făcut ceva, i-a scutit de ceva impozite, nu? Problema e altundeva: comparativ cu cei din alte țări, IT-istul român nu are inițiativă+creativitate+curaj, toate necesare pentru a crea proiecte proprii, preferând să muncească pentru alții. E o chestiune care ține de educație, meteahnă generală a societății românești.

Dacă faceți CSS sau alt limbaj în care vă trebuie codul unei culori și nu aveți o aplicație specială (cum Color Picker-ul standard nu ajută), de astăzi vă ajută Google:

1 Like

Da, Tudore, așa este, dar asta nu este numai specific lumii IT, ci faptului că, în România, inițiativa este înăbușită în general. Să ne imaginăm că cineva ar dori să facă o mare companie IT și să lanseze un sistem de operare românesc ori să creeze aplicații. Are probleme. În ciuda acestor probleme, există firme românești de IT care au prosperat. Eu am cunoscut destui IT-iști români din perioada critică 2000–2004, atunci era momentul ca statul român să sară să-i ajute cumva. Mulți au emigrat, alții eu emigrat ulterior, așa e viața…

1 Like

Un developer român după nume e în centrul unei controverse cu Apple referitoare la review-uri false în App Store:

Da, din păcate așa este: multe recenzii sînt fie aranjate, fie forțate (în sus sau în jos). După părerea mea, AppStore fie nu are deloc recenzii (foarte utile), fie sînt false. Problema este că nu știi cînd e vorba de o asemenea situație. Este una dintre problemele lui AppStore, care există și în cazul macupdate.com, dar într-o manieră limitată, acolo sînt mult mai multe recenzii, se polemizează etc. Și eu am intervenit acolo împotriva unor false recenzii gen „nu e bună aplicația, folosiți altă aplicație x” care, evident, este făcută răutăcios. alții dau note proaste fiindcă nu știu să o folosească, iarăși incorect.

De acord.

Dar dacă ascultați convorbirea lui cu Apple Support, vedeți că omul rezistă în mod ciudat propunerii de a scrie public faptul că al său cont a fost asociat cu unul fraudulos. Are dreptate, trebuia notificat și el (pe ambele conturi) și probabil că popularitatea aplicației, care e măricică, aș zice, are de suferit. Dar asta-i situația, de ce să nu spui exact care a fost treaba, mai ales că Apple acceptă să se remarce faptul că nu au notificat corespunzător?

O fi ceva la mijloc, altfel nu-mi explic de ce ar refuza acest “full disclosure”, pînă la urmă, corect, dar vătămător de ambele părți (disproporționat, desigur).

Nu cunosc cazul și nu am timp de anchete, dar – ca principiu general – AppStore mi se pare un eșec și din acest punct de vedere.

Peste tot cam merge așa cu recenziile, nu prea ai ce să-i faci. Și pe Amazon, de exemplu, se poate polemiza, dar tot recenzia și steluțele inițiale rămîn, chiar dacă însuși evaluatorul revine cu o secțiune de update, am impresia. E drept că lipsa comentariilor sau măcar a unui fel de marcare ca “util”/“pe lîngă” pentru recenzii e și mai rău.

Orice recenzie este un punct de vedere, care poate fi discutabil. Noi vorbim aici de recenzii făcute intenționat la modul mincinos și/sau distructiv.

A pus omul și înregistrarea convorbirii cu cei de la Apple, cu tot. A avut un cont linkuit cu alt cont care făcea fraudă (zice Apple) și i-au distrus developerului contul fără măcar să-l anunțe. Culmea e că l-au înștiințat pe ăla care se ocupa cu fraudele; conturile fiind linkuite Apple a crezut (…) că ajunge probabil mesajul la el.
În fine, sigur o să fie bine, că cică și Phil vrea asta :smile: