Opinii despre iOS 11

Primele impresii, după aproximativ o ora:

Se mișcă greoi. Sau cel puțin animațiile mi se par lente;
Sunt anumite zone in care au lăsat mult spațiu gol (zone lărgite, padding generos, etc);
Iconul de la calendar momentan este un pătrat alb;
Aplicația files funcționează cu google drive, Dropbox sau alte servicii similare doar dacă ai aplicația respectiva instalată. Practic se deschide aplicația respectiva in viewul aplicației files.
Control center-ul a fost redesenat radical. Ai nevoie de ceva timp sa te obișnuiești cu el.
Tot in control center, la tap pe music player nu se mai deschide Apple music. La hold se mărește suprafața Playerului. Dacă vrei sa intri in Apple Music e musai sa deblochezi telefonul, sa cauți aplicația și sa o deschizi.
Apple music este redesenat și el și te trece printr-un flow cu setări de privacy, notificări, Adăugare prieteni cu care sa shareuiesti playlisturi.
Funcția offload app îți scoate aplicația din telefon, însă iconul rămâne transparent, redenumit și cu icon iCloud pt Download.
Screen Recorderul pare interesant.
Acum poti edita main picture de la live photos( mu am verificat rezoluția și calitatea imaginii alese ulterior)
Au adăugat funcția on this day in photos. Im caz ca vrei sa îți amintești ce poze ai făcut anul trecut.
Hey Siri se poate activa oricând. Pana acum era funcțional doar dacă telefonul era la încărcat. Acum te trece printr-un wizard și te pune sa repeți fraze sa îți recunoască vocea.
Tastatura in landscape este cam înghesuită.

Edit screenshot pare destul de rudimentar făcut. Pensulele liniile trase îmi amintesc de paint-ul din Xp.
Sliderul de volum din playerul de pe lock screen e greu de ajustat.
Dacă faci swipe down pe notification center, trebuie sa apeși pe home Button pentru a reveni.
Camera știe sa citească coduri qr direct. Îți salvează contentul in clipboard.

Cam asta am descoperit eu pana acum.

LE: screen recording-ul captează doar sunet din microfon. Și oprește automat înregistrarea dacă ajungi in lockscreen. La mine nu vrea da mai pornească acum.

Am încercat sa editez 2 live photos cu efectele nou adăugate și mi-a dat crash.

2 Likes

Pai este BETA si e normal sa aibe bug-uri. In plus aceste release-uri beta sunt date catre end user sa vada si feedback-ul lor in “procesul” de utilizare. Sunt convins ca update-ul oficial nu va cuprinde multe puncte spuse de tine aici :slight_smile:
Cheers!

Evident, este și motivul pt care NU trebuie folosit un sistem beta pt lucruri esențiale, profesionale… Pot apărea probleme majore, cum ar instalarea acelui Windows 10 prin Boot Camp în sistem beta, naiba știe ce s-ar datora problemelor din beta și ce altor cauze.

salut! am trecut acum cateva zile la ios 11 personal beta, voiam sa si vad noutatile cu care vine noul sistem de operare, nu doar sa citesc despre ele. ma asteptam sa fie greoi, cu buguri samd. nu ma asteptam in schimb la situatia in care ma aflu acum: in timpul utilizarii normale a telefonului, a inghetat totul, nu mai misca de niciunele; am zis, ok, e posibil din cauza sistemului de operare beta, am dat un shut down, am lasat telefonul cateva secunde sa-si revina, apasat butonul turn on si ce sa vad, telefonul imi arata mesaj de a-l conecta la itunes, iar in partea de sus link catre pagina apple de recovery. opa!, nu trebuia sa se intample asta. conectat iphone7 plus la itunes, imi da mesaj ca este o problema si daca vreau sa-i fac update sau recovery. ii dau update, decurge procesul bine sanatos, la final imi apare acelasi mesaj ca mai sus. mai incerc inca o data, dar acum cu recovery, sa formateze tot, decurge procesul bine, la final acelasi mesaj de conectare a telefonului la itunes. deci undeva s-a stricat ceva in soft destul de grav. are cineva idee ce-as putea sa-i mai fac? in afara de a-l duce in service. multam fain!

Problema ta este deja stiuta de cei de la Apple si au dat o recomandare chiar la sactiunea: If you want to switch from iOS 11 beta to iOS 10 . Succes!

Versiunile beta sunt, mai ales, pt dezvoltatori ori pt utilizatori pregătiți pt aventuri în lumea softului. NU mai pune versiune beta dacă nu ești pregătit pt așa ceva.

Presupun ca ai facut backup inainte sa intalezi iOS 11, asa cum scrie la manual. Daca da, poti incerca restore din backup-ul respectiv. Daca nu, incearca downgrade la iOS 10, cum a spus si Theo.

Da, facusem si backup. Dar am rezolvat’o intretimp. Am instalat tot versiunea ios11, pentru ca nu se poate face downgrade catre o versiune mai veche. Aici era si problema, itunes incerca sa instaleze ios 10.3.2, eu aveam ios11; asa ca a dat nastere unui conflict. Am dat jos de aici ce trebuia https://www.reddit.com/r/iOSBeta/comments/6jmgl3/official_apple_ios_11_developer_beta_2_update_1/

Parerea mea legata de iOS 11:
Buggy AF. Crash-uri peste crash-uri, task switcher-ul merge cand vrea el. :smiley:
In rest e super ok, smooth, bateria tine chiar OK.
In ciuda acestui fapt, am dat chiar acum restore la iOS 10.3.2.
Prefer stabilitate in detrimentul noutatilor.
Device-ul pe care am testat public beta-ul a fost iPhone 6.

Mai toate sistemele beta sînt la fel, doar că utilizatorii nu știu. La lansare va fi OK, te asigur.

Hai ca am si ajuns la beta 4/ public beta 3.
Pus pe acelasi ip6.
Acum ma declar multumit. Merge cu mult mai fluid de beta-urile din trecut. Bateria inca nu m-a convins.

Am pus și eu iOS 11 beta, de curiozitate. Parcă nu e chair așa de fluid, dar poate e normal, încă (iPhone 5S). Am observat că nu-mi mai arată puterea semnalului în format numeric, folosisem o șmecherie pentru chestia asta și a rezistat până acum la câteva update-uri, dar astăzi nu mai vrea. Nu am încercat să o activez din nou.

Cea mai utilă chestie din iOS 11: Notes are acum posibilitatea să scaneze documente. Și când spun să scaneze, mă refer și la corecțiile de perspectivă, pentru care până acum foloseam Office Lens. Dar cum nu sunt neapărat racordat la ecosistemul Office, faptul că Notes are acum aceeași facilitate este un lucru extrem de binevenit.

1 Like

Este un lucru excelent. Scanarea și conversia prin OCR în text editabil este tendința actuală în curs de perfecționare. Eu am folosit recent OCR pt a converti o carte în text deschis, a mers aproape perfect.

Office Lens era bunicel, făcea scanarea, cu corecțiile aferente, și se putea salva în OneNote, care permitea căutarea în notele scrise de mână. Am testat și țin minte că a funcționat în liste, scrise citeț. Eu notițele de mână le iau cursiv, nu cred că există încă soft de OCR care să descifreze scrisul cursiv, decât dacă ține cont și de context. Nu știu dacă Notes are OCR, dar măcar faptul că poate scana frumos hârtii e un lucru util.

Scrisul cursiv va putea fi abordat sau este deja, nu știu, cu condiția ca aplicația să învețe bine ducturile, astea sunt personale și greu de adus la un numitor comun precum literele tipărite. Cred că primul pas va fi să faci un OCR bi- sau tri- sau multilingv. Există deja unele, le-am testat superficial, dar pe texte monolingve ReadIris merge superb. Dacă textul original este curat, nu este text vechi, cu pete și alte murdării, conversia merge spre perfect 99,99 %. Mi se pare colosal.

Singurul feauture care m-a facut sa raman pe iOS 11 este noul CC ( control center) cu al lui kinda 3D touch pentru device-urile ce nu suporta 3D touch.
Si, sincer, comenzile activate prin 3D touch sunt destul de utile. :slight_smile:
GJ Apple! :slight_smile:

1 Like

Beta 5 aduce un plus de viteză absolut necesar, până acum 5S-ul meu se chinuia destul de rău cu majoritatea aplicațiilor. Acum pare că se mișcă la nivelul iOS 10, adică decent sau cel puțin la un nivel la care sunt eu obișnuit.

1 Like

Se apropie lansarea… e firesc.

Am descoperit un feature util in aplicația Files. Știe sa deschidă sub forma de preview arhive .zip din care poți da share unui element.

Deschiderea, navigarea și preview-ul se mișcă destul de fluid.

Trebuia sa scot rapid câteva imagini din 3 arhive zip (~15-20MB fiecare) salvate pe desktop.