Office 365

Folosește cineva Office 365? Citesc pe site-ul Microsoft despre oferta educational, care acoperă 2 PC-uri sau 2 Mac-uri. Ar fi OK pt mine. Mai jos însă de afișul de mai sus citesc că este compatibil numai pt Win 8.x. Nu pricep. Folosește cineva Office 365 deja pe un mac? Cum e cu compatibilitatea asta? Ce scriu sus nu se potrivește cu ce scrie jos (vezi scrinșoata, am tradus bine? :smile:

Mai jos, la cerințe, scrie că e compatibil și cu Mac. Cel mai bine sună la numărul ăla de telefon. Sunt extraordinar de amabili (am avut o problemă cu laptop cu Win 8 și suportul a fost jos pălăria).

Foarte interesant. Să ne povestești dacă-l cumperi cum merge. Și eu aș fi curios și de condițiile de eligibilitate explicit (presupun că ești la UB?).

Offtopic: Amuzant cum însuși site-ul MS Office are probleme cu fontul, cu diacriticele, mai precis. :smile:

Asta am observat și eu, site-ul e făcut pt era ante Vista!
Dacă veni vorba: zilele trecute, o colegă avînd un laptop cu Windows în ro începe să rîdă: ha, ha… ia uite cum traduc ăștia [și urmează detaliul, l-am uitat]. Ehe, zic eu, poveste veche. Mi-a spus că nu era al ei leptachele, că ea nu suportă în română din cauza traducerii proaste. Ehe, repet eu, și asta e poveste veche.
Dom’le, da, vreau să iau o licență office edu, dacă e valabilă pt 2 calculatoare e OK, poate și un win 8.x, tot edu, să fie acolo, uneori ai nevoie de uindache, măcar așa, să fii la curent cu tehnica. Eu nu am mai folosit windows de ani de zile, doar văd la alții prin jur, mă gîndesc că e bine să nu fii îngust la minte. Nu am idei preconcepute, pt mine OS X și Windows și Linux și Android sînt, pur și simplu, niște sisteme de operare. Dacă m-aș simți mai confortabil cu altul decît OS X nu aș ezita să-l adopt.

Am eu Office 365, include tot pachetul Office instalabil pe Windows și OS X. Ba chiar și Office pentru iOS, care merge superb pe iPad.

Iar Office/Windows rulat în Parallels merge mult mai bine decât Office 2011/Mac nativ. Ca să nu mai zic că are suport full pentru limba română.

PS: da, acolo scrie „compatibil doar cu Windows” pentru că era selectată varianta românească de Office (care nu există pe Mac).

aha, e clar, deci merită. Nu, nu era versiunea RO, așa cum se vede, clicasem pe engleză. Aș alege-o însă dacă spui că are și corector ortografic de română dacă e versiunea ro. Are? Altfel, nu, sună oribil localizarea ro, nu aș folosi așa ceva.
P.S. Suport ro înseamnă corector ortografic, da? Și nu merge dacă-l iei în en?

Îmi cer scuze, eu nu prea mai înțeleg.

Strict pentru un utilizator OS X , Office 365 înseamnă doar un nou tip de licență, stil abonament, aplicațiile fiind tot cele din suita Office for Mac (2011), corect? (Pe asta îmi bazez afirmațiile.)

Și dacă cumperi din magazinul românesc abonamentul Office 365 primești, deci, practic, Office for Mac (2011) împreună cu serviciul lor de cloud bla-bla…?

Iar legat de oferta edu, nu am folosit niciodată asemenea reduceri, dar tare aș vrea să știu concret, în acest caz, de exemplu, ce necesită. Paginile despre eligibilitate la mine dau eroarea 404. Singura situație cînd am încercat să aplic la un discount edu cereau să ai un cont de email pe ceva cu .edu la coadă, deci era clar pentru americani. Aici cum merge? @Cattus_Thraex, cred că ai destulă experiență cu discounturi și programe speciale edu, poate detaliezi un pic?

Mulțumesc.

Nicio aplicație edu pe care o știu eu nu e altfel, e aceeași. Este firesc să ceară o confirmare și/sau să verifice ei dacă ceea ce afirmi este corect, altfel – evident – toată lumea ar lua licență edu. Dacă adresa instituției e pe lista lor e rapid, dacă nu e, trebuie să verifice, e logic. Uneori pot cere un scan al unui document ori o adresă oficială etc.
La mine nu a dat nicio eroare, m-am uitat la prețuri, la condiții și, din ce scriu ei, nu-mi erau clare unele lucruri, de aia am întrebat, să știu ce fac. Eu nu folosesc Word, uneori e însă nevoie de el, aproape toți colegii mei sînt uindăuziști și doc-iști. Eu am licențe pt toate aplicațiile pe care le folosesc curent și, dacă e să trec și pe Word, o voi lua. LibreOffice ori OO sînt uzual suficiente, mai puțin cazurile cu tabele ori cu diverse inserări în text, care se cam deformează la conversia în LO ori OO. Altminteri, voi rămîne, cred, utilizator de Nisus, e cea mai bună aplicație pt ce am eu nevoie, nici Mellel nu stă rău. Ultima versiune de Pages îmi convine mai mult, deși nu are încă toate funcțiile celei vechi, dar încă nu o adopt.

Da, dar numai pe Windows: corector ortografic și interfață în limba română.
Corectorul RO cred merge însă și cu interfața în engleză.

Corect. Plus ceva mai mult spațiu în OneDrive în comparație cu varianta gratuită.

M-am lămurit, mulțumesc.

Am putut accesa (simulînd o cumpărare; inițial căutam prin paginile de informații/FAQ) și pagina despre verificarea eligibilității. Evident că nu mă așteptam să fie foarte relaxate condițiile, doar eram curios ce se cere efectiv, că n-am folosit niciodată, dar aș vrea și aș putea.

Da. Mie nu-mi era clar dacă și profii beneficiază, că pe buton nu scrie clar, spune „student”, după aia scrie că e domeniul „edu” în general.
Fiindcă veni vorba de licențe „edu”, luați aminte la seria Omni, sînt 4 aplicații superbe, eu am avut cîndva licență la 2 dintre ele. După aia, am renunțat, mi s-au părut overpriced. La navigatorul de net au renunțat, era superb și ăla, l-am folosit în primi 2–3 ani pînă să apară Safari. Omnigroup nu are un preț clar edu, le scrii și răspund. Eu le-am cerut azi un preț pt toate cele 4 aplicații, deoarece ele sînt, de fapt, un pachet interconectat. Sînt curios ce răspund. Scrieți-le și voi, dacă picați pe domeniul edu. Să le iei pe fiecare în parte mi se pare o prostie, dai sute de euro/dolari și nu ai garanția că nu primești un e-mail care te anunță „începînd cu 1 aprilie 20xx, Omnigroup nu mai suportă aplicația… bla-bla…”. Rețineți că sînt aplicații proprietare, poți exporta în formate uzuale, dar din clipa aia documentele devin închise, pa, nu mai poți face nimic cu ele dacă Omni închide.

Tudore, deci dacă e în engleză are corector de română? Că era o problemă. Nici dacă interfața e în română nu-s sigur că are corector de română. E un detaliu important, eu scriu mult și un corector e f. util.

Office-ul pe Windows are un corector pentru limba română mai bun decât orice altceva pe Mac.

Și eu sunt student și mă interesează 2 aspecte:

  1. Office 365 înțeleg că nu are limba română pentru meniuri, ribbon, etc dar are corectură ortografică în română?

Oricum nu folosesc meniurile în română pe niciun dispozitiv electronic pe care îl am din cauza faptului că m-am obișnuit în engleză și traducerile sunt, de obicei, tâmpite. Limbajul specific pentru calculatoare a fost “inventat” în limba engleză și multe nu au echivalent în română (de ex verbul “to cast” - cast this video on display 1. Proiectează, trimite, afișează sau cum s-ar traduce? ). Dar corectura ortografică este esențială pentru mine. Indiferent cât de atent sunt și de câte ori recitesc un text scris de mine, de multe ori nu văd greșeli elementare.

  1. Cu ce se deosebește Windows 8.1 Pro for Students de varianta “normală”. Mă interesează pentru că au anunțat upgrade gratuit la Windows 10 și dacă iau acum o licență aș vrea să o am de rezervă pentru următorul Mac (cu Parallels de ex.).

Office pentru Windows există și în varianta complet românizată, iar dacă te abonezi la Office 365 îl poți descărca.

Tudore, eu eram curios dacă versiunea engleză are corector ortografic de română, nu dacă e românizată interfața. Sună oribil în română.
@Mihai Răducan. Traducerile sunt, într-adevăr, tîmpite. Eu, ca traducător cu patalama, inclusiv de interfețe de utilizare (Mellel, un pic și altele) mă simt ofensat de felul cum și MS și Apple au abordat problema, cu neprofesioniști. Excepție: interfața RO a iOS, tradusă de un cunoscut, cu adevărat un profesionist.

Are, se poate descărca.

Tocmai am vorbit cu cei de la Microsoft (0800801046 dacă e cineva interesat) și am aflat următoarele:

  1. Office 365 merge și pe Mac și are corector ortografic în limba română. Poate fi testat 1 lună gratuit dar trebuie introdus un card.
  2. Nu există nicio diferență între Windows 8.1 Pro pentru studenți și Windows 8.1 Pro în afară de preț. Și da, o să primească upgrade gratuit la Windows 10.
  3. Microsoft România preia mai nou (la nr de telefon de mai sus) comenzi pentru hardware. Prețul este cel de pe Microsoft Ireland transformat în lei, cu mențiunea că transportul este 0 dacă faci comanda prin ei.
  4. Tot legat de hardware, studenții și profesorii au discount și aici. Prețurile tot pe Microsoft Ireland la “Student Deals/Student Store”.

PS: La hardware mi-a zis că este 1 an garanție și eu i-am spus că legea românească spune 2 ani. Tipa a zis că o să dea informația mai departe.

…Cu mențiunea că acel corector românesc există doar în Windows. Dacă ei zic altceva, atunci mint.

Sau, mai ușor: intrați pe MicrosoftStore.com, schimbați țara în Irlanda, apoi cumpărați și plătiți cu cardul. Transportul până în România e gratis, cel puțin la Surface așa era.