Intamplator, am gasit asta: https://www.reddit.com/r/MacOS/comments/1d04alv/word_macos_very_slow/ - o postare cu aceeasi problema, de acum doua luni.
Si eu lucrez destul de mult cu track changes, dar cel mai mare document, pana la documentul pe care l-am adus azi in discutie (de aproape 700 pagini), a fost de 25 de pagini - fiind vorba despre un contract la care s-au adaugat o multime de comentarii, modificari (prin track changes) etc…
Deci, din ce observ, nu ar avea nicio relevanta daca as face un upgrade la computer - ma gandeam azi sa trec la un procesor m MAX.
Nu e vorba despre performanta calculatorului, ci despre cum e optimizata aplicatia Microsoft Word sa functioneze pe mac . Pe mine ma dezamageste lucrul asta foarte tare - mai ales ca eu depind in proportie de 95% de Word in activitatea profesionala.
Ca nu e vorba despre cat de performant e mac-ul o arata si faptul ca toate aceste documente de sute de pagini sunt procesate/editate aproape instant in Pages si, mai ales, in LibreOffice.
Problema e ca nu ma pot baza in totalitate pe aplicatiile astea doua - mai ales cand vine vorba de functii precum compare, track changes etc. asupra unor documente pe care le primesc in Word si pe care, la randu meu, tot in Word trebuie sa le trimit inapoi.
Remarc inca o data, cu dezamagire, ca in continuare ramane o problema de fiabilitate atunci cand vine vorba de computerele Apple. E cumva „Apple si restul lumii”.
E a doua problema pe care o intampin in ultima vreme - prima a fost in legatura cu semnatura electronica, cand a trebuit sa apelez la cineva care avea laptopul cu Windows ca sa pot urca pe site-ul ANAF documentul de confirmare pentru E-Factura, desi lucrez cu doi furnizori disctincti de semnatura electronica…
Cred ca o sa-mi bag picioarele si o sa imi iau un PC cu Windows si aia va fi!