Dimineața, cît pregătesc și iau micul dejun, precum și cînd gătesc și adesea cînd am vreme de pierdut, ascult radio (online).
Am deschis această discuție, referindu-mă la posturi de radio serioase, nu la stream-uri tematice pe care și le poate face oricine. Așadar, voi ce posturi radio ascultați și ce vă (dis)place la ele?
În ce mă privește, în mai mult de 3/4 situații ascult România Actualități, în special pentru muzică. Mi se pare cea mai variată selecție, cu cele mai puține repetiții, iar după-amiaza și seara au și emisiuni informative în jurul muzicii. Matinalul îl ascult fie la Europa FM, fie la Radio România. Muzica de la Europa FM mi se pare destul de limitată, se repetă mult prea des piesele. În schimb, ascult emisiunea lui Moise și Avocatul diavolului.
În rest, fiind amator de muzică veche, am mai ascultat Magic FM, acum cîțiva ani, dar am renunțat repede, tot fiindcă repetă melodiile. Mai ascultasem și Național FM, pînă a devenit mai greu accesibil și mai…puțin radio.
Și fiindcă vorbeam de muzică, îmi place mult la un post radio faptul că mai au și știri, discuții etc, de aceea, deși am playlisturi destule și mii de melodii în Apple Music, nu renunț la radio.
În rest, Beats 1 nu e de mine, zicea Tudor de emisiunea lui Elton John, dar încă n-am ascultat-o. Sper mult ca în timp să apară colaborări și cu alte posturi. E BBC acum, dar e doar vorbit, fără muzică.
A, și din ce am ascultat eu, Europa FM are cea mai bună aplicație de iPhone, nativă și cu calitate audio super. În rest, folosesc TuneIn.
Din posturile pe care le știți, care au o calitate audio foarte bună?