bineînțeles. Acuma trebuie însă văzut cine se ascunde în spatele acestui nume sigur contrafăcut, poate îl cheamă Ivan Putinovici, nu se știe niciodată.
Se poate face ceva, în general, pentru a raporta spam-urile ieftine undeva, „la instanțe superioare"? Dau Mark as Spam, dau Move to Junk, pun expeditorul pe lista de blocați în clientul de mail, dar astea-s soluții locale, pentru mine. Nu există vreun fel de Report? Dacă mă întrebați către cine, cred că am deja răspunsul la acest post.
Check for updates din Word. Găsește la Excel, PP, Word. Descarcă, dă să instaleze. Eroare la Excel și Word, da’ nu zice de ce, eu nu mă prind, asta e. Văd apoi că erau deschise Word și Excel. Check for updates din nou, descarcă din nou, instalează…
Pe bune, chiar nu putea să păstreze undeva fișierele descărcate și să zică „băi nene, stai că le avem aci, ia-le că le-am descărcat” ori mai bine să zică de la început „închide căscatule Word și Excel, că nu po’ să fac update”
Nu știu cum face acuma, dar multe instalatoare spun asta, de ex. cînd faci update la Flash și ai un browser deschis. Bag sama că au uitat scriptul de atenționare că-s deschise.
Ciudățenie: dacă vrei să pui sistemul de operare (El Capitan) pe-un calculator, tre’ să dai data în urmă cu câteva luni bune că altfel nu pleacă instalarea. Noroc maxim că se poate face din terminal asta.
Scrii frumos în terminal așa:
date MMDDHHmmYY
unde
MM - 2 digit month 01 - 12
DD - 2 digit date 01 - 31
HH - 2 digit hour 01 - 24
mm - 2 digit minute 01 - 59
YY - 2 digit year > 15
Probabil e “old news”, parcă nu a zis nimeni pe aici despre TuneIn. Pentru ascultători ai posturilor de radio (@tudor spunea cîndva de diverse emisiuni informative, talk show-uri, etc.), pentru a ieși din portofoliul limitat Apple/Beats Radio, e o variantă excelentă.
Deloc ieftin (8€/lună varianta premium, ad-free, cu meciuri MLB, NFL, audiobooks, cursuri de limbi străine ș.a.m.d.), dar merge bine și în varianta gratuită. Eu am adăugat vreo 10-12 posturi românești și seria BBC. Calitatea audio lasă un pic de dorit, dar e gratis. Sincronizat între browser și aplicația de mobil, e o variantă chiar bună.
L.E. Bine, am mai zis chiar eu aici. Oh well…
Google a făcut o mișcare foarte puternică, chiar agresivă, ocupînd efectiv prima pagină a ziarelor locale gratuite (and then some) cu Pixelul său, în UK, USA, India.
Să fie o mișcare deșteaptă, arătîndu-ne încă o dată cît de bine se pricep la marketing, sau să fie pur și simplu o serie de mișcări disperate, nu doar să intre puternic pe piață, dar să mai danseze și pe mormîntul Samsung și să rîdă în față iPhone-ului?
După catastrofalul telefon Samsung, este un mare loc gol pe piață pe zona Android.
Pixel e primul telefon proiectat în întregime de Google, e realizarea lor cea mai importantă de până acum în domeniul smartphone-urilor. E normal să-i facă reclamă.
Tehnic vorbind, Samsung face lucruri f. bune, a fost un accident nasol pt ei ultima lansare, dar sper să-și revină. Mie nu-mi place Android, toate versiunile de pînă acum mi se par sinistre, urîte, deși – strict funcțional – nu am ce le reproșa. În casă mai am o singură tabletă pe Android, un AllView, pe care o folosesc numai pt navigație la volan, este OK.
Întrebare de n00b, dar mi-o asum: cînd vă încărcați iPhone-ul și dă 100%, e plin? Sau e pe punctul de a pune al 100-lea procent? Acum, că nu mai apare semnul ăla de ștecăr, să știi că e fully charged, sînt confuz.
Ideea e următoarea: îmi încarc des telefonul la baterie externă și mă bazez pe faptul că e plin atunci cînd se închide singură bateria. Doar că durează și îmi pare că în iOS 10 durează și mai mult de cînd zice că e 100% (pe ecran) și pînă se închide bateria.
Nu mi-e clar, am căutat și pe net și nu m-am lămurit. Cînd e realmente încărcat complet? Sînt tentat să spun „cînd începe să refuze curentul”, dar zău, parcă durează prea mult (~jumate de oră de cînd afișează 100% charged pe ecran și pînă începe să refuze curentul de la bateria externă [Anker, dacă contează, cu cablul original al iPhone-ului]).
Păi dacă arată 100% atunci e plin.
Da, dar mă gîndesc mai mult în următoarea idee: conform ghidurilor Apple, pentru calibrarea bateriei Mac-ului (o dată la 1-2 luni), se face procesul ăla bla-bla, care se încheie cu ținutul în priză la 100% vreo oră. Interpretez asta în sensul că să-și dea seama clar ce înseamnă 100% (ca și partea cu lăsatul mort cîteva ore – să înțeleagă ce înseamnă 0%) Sigur, într-o încărcare normală, îl scoți cînd vrei, dar dacă ești la acea încărcare de calibrare, se aplică și aici partea cu lăsatul în priză încă vreo oră după 100%? Sînt tentat să spun că da, din moment ce abia după aproape o oră începe să refuze curentul.
100% este 100%, nu te lua după altceva.
Dacă pricep eu întrebarea, el vrea să știe dacă nu cumva 100 % ar fi în realitate, să zicem, 99 %, nu sută la sută „pe bune”.
Dacă telefonul zice 100%, ce rost are să-l contrazici?
M-am lămurit, mulțumesc. Știu că ultimii 20% îi ia mai greu, așa fac toate bateriile Li-ion și mă gîndeam dacă atunci cînd arată 100% să nu însemne că a început abia să încarce al 100-lea procent.
În fine, mi-e clar. Dacă ar fi ca mai sus, ar trebui să pice imediat la 99%, ceea ce parcă nu se întîmplă.
Dar tot era mai bun ștecărul ăla care apărea cînd era plin.
Bun, și dacă în spatele acelui procent afișat 100 % se ascunde unul real 98,5 %, care ar fi problema?
Am spus, am întrebat în ideea că ai vrea să faci o încărcare de calibrare, în care se recomandă să-l lași, atît pe zero, cît și pe full să stea o vreme, ca să „înțeleagă“ exact procentul. Nu (neapărat) într-o încărcare de zi cu zi, că nu am luat-o așa tare spre OCD.
Păi da, la calibrare așa se spune că ar fi bine să mai ții jucăria o oră două în plus cu încărcătorul conectat, dar pe secvența asta ce mai contează dacă bateria e 100% „pe bune” ori 99,5%?