Macbook pro 13 m1 16 gb - 87% viata baterie

Am patit o chestie ciudata. Acum 2 luni aveam la mbp-ul meu 13 inch, 16 gb ram, 50 de cicluri si 94% capacitate baterie.

Pe 24 aprilie luna aceasta se implineste un an de cand l-am luat.

In ultima perioada nu l-am prea folosit. A stat la birou, inchis si scos din priza.

Astazi cand sa fac update-ul de soft am observat ca raportul de sistem arata ca are 87% viata la baterie.

Deci… in doua luni a ajuns de la 50 cilcuri de incarcare, la 55 si i-a scazut capacitatea bateriei de la 94% la 87%…

Ciudat este ca aplicatia coconut battery imi indica acum 88,7% la “design capacity”. Pana acum, raportul de sistem arata mereu o valoare mai mare decat cea indicata de coconut battery - asta ma face sa cred ca ar putea sa fie un bug. Nu mai retin daca de acum doua luni am mai facut vreun update de soft (pana la cel de azi).

Voua vi se pare normal? Ce ar fi de facut? Mersi!

Încarci bateria apoi încerci să o golești complet până intră singur în somn, în clipa aia conectezi încărcătorul.
Mai faci încă o dată chestia asta și vezi ce zice Coconut.
Ciclurile de încărcare nu sunt relevante, relevantă este starea bateriei, relația dintre cele două măsurători este relativă.
În general, dacă nu folosești un laptop / o tabletă mult timp (săptămâni, luni) e bine să lași bateria pe la jumate încărcată, deci nici goală nici la 100%.
Întrucât mai ai 10 zile de garanție, îl poți duce la iStyle, dacă ei consideră că bateria e proastă o vor schimba. Mi-au schimbat și mie la un MBP 14 inci, deși văd că nici asta nouă nu pare de cea mai bună calitate, dar e sub urmărire și-l duc iar dacă va fi cazul.

1 Like

Le-am dat un e-mail celor de la iStyle.

Din ce stiam eu, Apple nu iti schimba bateria daca nu scade sub 80%. La tine cat indica capacitatea cand ti-au schimbat-o?

Eu am luat pe persoana fizica laptopul deci mai am inca un an garantie.

Nimeni nu știe care sunt criteriile de schimbare a unei baterii în garanție. Au însă niște aparate de măsură și, dacă alea zic că nu e conformă normelor, o schimbă.
La mine avea 85% după 10 luni. Era, evident, de proastă calitate.

Din ce inteleg eu de pe site-ul producatorului, o baterie de la macbook este proiectata sa tina pana la 1000 de cicluri - in conditiile in care atunci cand ajunge la 1000 de cicluri capacitatea ei sa nu fie sub 80%.

MacBook Owners

Your battery is designed to retain up to 80% of its original capacity at 1000 complete charge cycles. The one-year warranty includes replacement coverage for a defective battery. Apple offers a battery replacement service for all MacBook, MacBook Air, and MacBook Pro notebooks with built-in batteries.

Uite că nu știam de precizarea asta. Oricum, e teoretică mai degrabă. În orice caz, când la al meu a ajuns la 85% după 10 luni era clar că bateria are o problemă.

Pai ca si valori, eu nu sunt foarte departe de tine.

In aproape 12 luni a ajuns la 87%. Ce ma ingrijoreaza e ca a scazut in doar doua luni (5 cicluri) de la 94% la 87%.

O sa incerc sa o schimb pe garantie.

Ai toate șansele să o schimbe, pici pe o situație similară. Conform celor spuse de tine, ai nimerit o baterie proastă.
Partea neplăcută pt mine este că, se pare, nici aia schimbată recent (început de martie) nu pare foarte bună… Dar e sub urmărire.

Poti sa spui la ce anume te referi?

Eu am vreo 6 laptopuri cumparate din 2016 si pana acum de la iStyle. Pe partea de magazin n-am avut niciodata probleme.

Pe partea de service am avut o problema (care a implicat reparatie si nu inlocuire) la un macbook pro, in sensul ca s-a stricat track pad-ul. S-a rezolvat prin inlocuirea acestuia prin garantie.

Vad, insa ca au foarte multe recenzii (goole) proaste pe partea de service.

La tine au lucrat ok?

Păi e prima oară când apelez la ei ca service, deoarece e prima oară când un produs Apple îmi face o problemă în garanție. Deocamdată, numai de bine. Bateria schimbată nu pare nici ea de cea mai bună calitate, dar nu știu dacă e vina lor. Recenziile proaste nu reflectă neapărat și o dreaptă judecată.

Mersi pentru raspuns. Sa vedem daca vor considera ca se impune schimbarea si in cazul meu. Revin cu update.

Sarbatori fericite!

Revin cu update…

Ieri am dus produsul in service la iStyle. Astazi am primit urmatorul e-mail de la ei: Status Depanare: “am constatat ca placa de baza si modulul top case sunt defecte - pentru remediere defect este nevoie de inlocuire piese afectate. Reparatia produsului dumneavoastra a fost inceputa in baza rezultatului diagnozei efectuate. Echipa service iStyle”

Sa inteleg ca schimba toata partea de jos?

La multe modele de notebook Apple, bateria se schimbă cu tot cu capacul de jos, deoarece bateria este lipită pe capac, iar operația de dezlipire este anevoioasă și durează foarte mult. Cine se pricepe să facă asta singur, o face, un service nu are timp de pierdut.
Deci e de bine, va dura câteva zile, cel mult 14 zile, mie mi l-au returnat după vreo 5 zile.

Am inteles. deci, practic, toata partea de jos va fi noua/refurbished? Asta insemnand tastatura, carcasa, baterie si restul?

A. nu știu detalii. Din ce scriu acolo, nu pare numai bateria, par și alte probleme.

Astăzi am ridicat laptopul.

Mi-au schimbat la el inclusiv tastatura. Bateria apare în condiție normala, 100% capacitate, 0 cicluri. Ca funcționalitate, momentan, totul parte ok.

Ce ma deranjează este ca acum am o zgârietură pe capac (destul de mică) și o ciobitura lansa unul dintre suruburi, pe partea din spate…

In fine, banuiesc ca astea ar fi standardele… Le-am observat abia acasă.

Ei, una peste alta ai ieșit cu un calculator ca nou.

Totusi, m-am gandit sa le zic despre acest inconvenient si… au decis inlocuirea si a bottom case-ului.

Ca sa nu mai zis ca cel zgariat mi-a ramas mie.

Deci, per total, ma declar multumit de serviciile si profesionalismul iStyle.


Este prima oară, cred, când cineva scrie pe acest forum că e mulțumit de iStyle.

Ce as putea sa spun? Este adevarat ca nu mi-a convenit deloc ca mi-au zgariat laptop-ul, dar, intr-un final, si-au asumat greseala.

Eu cred ca fiecare ar trebui sa semnalam astfel de inconveniente - pana la urma tot ce tine de device-urile Apple ar trebui sa vina cu niste standarde.