Macbook Air 2017 pentru programare

Buna seara,

Un MacBook Air model 2017 este ok pentru programare in Java sau .Net Core ? Ma refer la modelul cu 8GB Ram si 128 GB SSD.
M-am gandit la MacBook Pro modelul din 2019 dar imi e frica ca foarte multe au probleme cu tastatura.

Ce imi recomandati ?

Va multumesc

Dacă vrei „jucărie” nouă, iar tu fiind un pro, aș zice un MBP, orice generație. Modelele de bază vin toate cu SSD la 128 și 8 GB RAM. Avantajul la MBA 2017 este că-i poți pune ușor un SSD mai capacitiv, eu am pus recent 1 TB SSD Intel pe așa ceva. Sigur, nu mai era în garanție. La ultimele modele de MBP, din 2016 încoace, nu poți face niciun upgrade, totul e lipit pe placa de bază, cum îl iei așa moare.

Multumesc de raspuns. As lua un MacBook Pro. Dar imi e frica de tastatura problematica. MacBook Air 2017 nu are problema asta. Cum sa procedez ?

Păi dacă nu ai neapărat nevoie de o jucărie „pro”, atunci acel MBA 2017 căruia îi poți pune un SSD mult mai capacitiv, eu mi-am pus de 1 TB. Am descris aici cum am procedat. Chestia cu tastatura a fost raportată, nu știu cât de serioasă e treaba, dacă ai rețineri nu-l lua, e simplu.
P.S. La actuala ofertă Apple, acel MBA 2017 mi se pare singura jucărie la un raport rezonabil calitate/preț. În plus, are SSD upgradabil, detaliul este important pt mine.

Noul MBP de 16” din 2019 are o tastatură mult îmbunătățită față de modelele anterioare cu probleme. Așa zic review-urile.

Normal, lumea trebuie îndemnată să le și cumpere, nu? Varianta „de jos” costă „doar” 13.500 lei și tot urcă.

Ce părere aveți de Macbook Pro modelul de 13" cu 8 GB de memorie și 128 ssd ? Ma refer la varianta 2019. Este ok de cumpărat ? M-am gândit și la Macbook Air model 2017 dar are procesorul din a 5-a generație și mi se pare cam depășit.

Avem părere bună, nu am părere bună despre SSD-ul meschin de 128 pe care nu-l poți upgrada, cu ăla mori. Dacă spațiul de stocare nu e o problemă pt tine și nu-ți creează dsconfort…