Mac-uri din rețea apar duplicate cu nume modificate (2), (3) etc

Încă un bug care a început să mișune în Yosemite (se plâng și alții de el). M-am trezit dintr-o dată, în rețeaua mea formată din două computere, cu două Mac Mini-uri în plus. Adică:

Intru pe singurul Mac Mini pe care-l am și constat că i s-a schimbat numele din „mini” în „mini (3)”. Încerc să-i schimb numele (Preferințe sistem → Partajare) dar nu reușesc pentru că de fiecare dată revine la numele cu (2) sau (3) în coadă. Urâtă treabă.

Cred că Mini-ul s-a trezit de mai multe ori cât timp a stat în sleep (problemă cunoscută) și ceva din rețea a făcut ca de fiecare dată când s-a trezit să apară în rețea ca un nou computer, cu nume duplicat. De unde și cifrele adăugate la nume. Nu mă pricep foarte bine la Bonjour și alte chichițe de rețelistică, dar cred că acel serviciu de rețea discoveryd care a fost introdus acum în Yosemite, are niște bug-uri serioase de implementare.

Soluții? Fiind un bug al rețelei, lumea a încercat diverse chestii, cu rezultate mai mult sau mai puțin utile:

 • Restartarea routerului și a computerelor. E posibil ca bug-ul să fie generat sau transmis de routerele Airport. Și eu folosesc unul.

 • Comanda sudo discoveryutil mdnsflushcache executată pe celălalt Mac din rețea a făcut să dispară Mini-urile duplicate din Finder. Nu mi-a rezolvat însă problema cu imposibilitatea de a redenumi Mini-ul, pe care a trebuit să dezactivez WiFi și/sau să-l restartez.

 • Unii au avut succes dezactivând opțiunea „Trezește computerul pentru accesare din rețea Wi-Fi” (Preferințe sistem → Economizor) pe toate computerele din rețea.

 • La fel, dezactivarea „Back to my Mac” pare să ajute uneori.

 • Restartarea Bonjour pe computerul căruia nu i se poate schimba numele pare să fie cu folos. Se execută în Terminal următoarele două comenzi:

  sudo launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.discoveryd.plist
  apoi

  sudo launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.discoveryd.plist

Macar daca apareau si in realitate :slight_smile: .
Eu am un bug cu volumul care se tot inactiveaza si nu poate fi modificat decat din system preferences dupa care devine din nou activ.