Îmi crește din ce în ce mai mult interesul pentru a scrie și înregistra jurnale și albume (foto) de călătorie. Îmi place să am pozele cu geotag și să mai și scriu despre experiențele respective. În momentul de față, nu mi-e clar cu ce aplicații aș putea face asta optim. Îmi plăcea cînd iPhoto avea posibilitatea de a crea albume, eventual și cu bucățele de hartă, luînd informațiile din geotag-urile pozelor. Apoi am zis că-mi fac eu singur și mă gîndeam pur și simplu să scriu în documente Pages – dar nu am bucățelele de hartă și parcă nici nu-mi pot organiza bine documentele în “jurnale”, “caiete” sau așa ceva. Apoi am zis să folosesc Evernote, care are tag-uri și caiete, văd că are și hartă, dar nu înregistrează informațiile din pozele atașate articolului, ci doar de locul unde ai creat notița.
Mă bat gîndurile (din nou) să apelez la Day One (varianta 2). Pare a fi cam tot ce trebuie, conține și “caiete” separate, mai multe poze pe intrare, tag-uri și hărți. Faptul că au propriul cloud parcă nu mă deranjează foarte tare, nu-s genul care ține foarte mult la intimitate pe Internet. Și mai mult, încep să înțeleg că această schimbare către cloud-ul lor susține noua filosofie a aplicației, care va vrea să aducă, precum Evernote, și o interfață web, posibilități de împărtășire a notițelor/caietelor și e normal, cred, să-și facă propriul serviciu care să se integreze cu asta.
În fine, discuția nu am deschis-o ca să ne axăm pe Day One (1 sau 2). Ci doar să întreb, dacă aveți sau ați avut inițiative ca ale mele, cum v-ați descurcat?
Mulțumesc.