iPadOS 16.x

Așa cum bănuiam, iPadOS, în sfârșit, începe să capete viață. Deși nu am un iPad cu M1 la bord, se pare că încep să am un iPad cu un OS cât de cât atractiv.
P.S. Există, totuși, în familie un iPad, unul singur, cu M1 la bord, deci am pe ce vedea ce au mișcat.

Sunt convins că pe la anul vom avea un macOS pe iPad-uri, fie și numai pe cele cu M2.

Tudore, mai ai de așteptat circa un an până să iei un Apple Surface.

Hehe, noile iPad-uri chiar arată ca un Surface… :smile: Câți ani le-au trebuit celor de la Apple să pună naibii un suport la iPad? Și mai trebuie să cumperi și tastatura aia scumpă pentru asta? Jalnic.

Screen Shot 2022-10-24 at 19.17.29

Ei, nu suportul e problema, Logitech face demult așa ceva. Problema este OS-ul. În seara asta sunt mai curios cum va arăta iPadOS decât Ventura. Cică face un pas înainte cu ferestrele reglabile și mobile. Să vedem…

Suportul ar trebui să fie integrat în iPad, exact ca la Surface. Să nu trebuiască să cumpăr o tastatură sau altceva. Ar fi foarte util. Eu mă chinui acum la un iPad Pro cu o copertă veche, care s-a făcut ferfeniță între timp, dar e singura soluție ca să pot pune iPad-ul vertical pe o masă. Nu mai vreau să cumpăr nimic altceva, iPad-ul e vechi (prima generație Pro) și nu mai rentează să dau alți bani ca să-l proptesc.

De acord. Ceea ce văd în poza aia cu iPad + Magic keyboard folio este EXACT ca iPadul meu Air 4 + Logitech folio. Doar că ce am eu e gri. Și denumirea „folio” e luată după Logitech și conceptul general de tastatură-husă pt iPad.
Cât despre preț, ha… Păi dacă iei un iPad mai răsărit, să zic Air 5 la 256 sau iPad Pro 11, nu mai zic de 13, iar la astea adaugi o tastatură Apple, păi prețul se duce mai sus decât un MBA sau chiar decât MBP 13 inci. Nu cred că vor mai ține fentele astea, economia este în recesiune, peste tot scade nivelul de trai, așadar marile firme vor trebui să mai renunțe la șmecherii d-astea. O să vedem.

Incerc sa modific fontul cu care apare ora pe ecranul de blocare si nu vad de unde.
La iPhone e din Configuratii> Fundal, dar pe iPadOS nu vad facilitatea asta in Fundal.

Nici eu nu mă prind de unde se face asta!

Și franțujii zic că macOS este în teste pe iPad-uri:

Se vede treaba că iPad-urile devin din ce în ce mai mult o soluție în căutarea unei probleme.

Evident, iar problema e știută: e lipsă de un Apple Surface. Acuma că au dat lovitura cu M-urile, nu au niciun motiv să nu-l facă.

Nici nu văd rostul să produci iPad-uri cu M2 la bord și să pui pe el iOS rulat pe un ecran mai mare. E o stupizenie. A făcut și Samsung o tabletă imensă de vreo 14-15 inci pe care rulează Android! Păi ce să faci cu Android pe un ecran așa mare?!

Zvonurile zic că la anul vine iPad-ul gigantic de 16".

Ei, e evident că huiduma aia nu va rula iPadOS, că doar n-or fi cretini să facă așa ceva. În orice caz, nu actualul iPadOS.
Da, pt designeri, arhitecți și alții ca ei un Apple Surface de mărimea asta e o sculă bine venită, da.

Furată de pe Macrumors: schema care te ajută să decizi ce iPad îți trebuie :smile:

Asta ar merita tradusă în limba română.

4E8CD8C7-9C93-43E2-A52B-6873A13D3055

Tot de pe Macrumors: toate variantele de iPad curente, sortate după preț.

B462D3F8-1CF9-4994-BC61-4724A3C99058

E simpatică schema, am simulat 2 opțiuni și iese OK! Eu ies pe iPad Air pornind din stânga.

iPad de 16’‘? Cum il ti pe ala cu o singura mana? Si daca ii musai tastatura si suport cu ce difera de MBP de 16? Pentru ca la cum se misca preturile la iPad-urile noi (iPad 10) sigur cand tragi linie la total o sa fie o suma asemanatoare cu MBP 16.
Si daca fac un 2-in-1 de 16" cu sistem de operare MacOS de ce ai mai lua un MBP? Raman cu iPadOS sa nu le incalece cu MBP-urile? Pentru ce sa pui atat putere si ditamai ecranul ca sa rulezi un sistem de operare de telefon :grinning:
Asa merge bisnisu’ (adaptor pentru incarcare Apple Pencil la iPad!!!) (in situatia in care iPad 10 e gandit sa foloseasca doar Pencil 1)

Sunt întrebări firești. O serie Apple Surface de 12-14-16 inci va fi tentantă pt mulți, de ex. pt mine ori pt fi-mea. Eu aș lua unul de 12 sau de 14 inci, de ex.
„Si daca fac un 2-in-1 de 16" cu sistem de operare MacOS de ce ai mai lua un MBP?” Păi dacă Apple Surface de 16 va costa, să zicem, 2500 USD/euro, iar MBP 13 inci 899 euro face diferența, nu? Fii liniștit, s-au gândit ei la toate.
P.S. Vor împinge prețurile cât de sus pot, dacă vor vedea că-s prea sus le vor scădea. E un principiu „sănătos” al oricărui biznis. Dacă tot au pus M2 pe un iPad mi se pare stupid să-l lași doar să citești ori să trimiți e-mailuri, e timpul chiar să folosești „sufixul” ăla pro, nu să-l pui doar pt snobi care cumpără orice e scump și arată bine.