Instalare mac os x mavericks pe macbook pro retina

Bună ziua. Am un macbook pr retina de 13 inch și aș dori să știu dacă este posibil să instalez pe el o versiune de mac os x mai veche, respectiv mac os x mavericks. Menționez că mac-ul a venit cu mac os x el capitan. În fapt doresc să fac lucrul ăsta pentru că nu pot să fac un stick pentru acces la internet de la Digi să funcționeze pe El Capitan.

  1. Aș dori să știu dacă se poate face acel downgrade.
    sau
  2. dacă există o posibilitate să fac stick-ul respectiv să funcționeze. Am testat stick-ul pe un iMac 21,5 inch cu mac os x lion și funcționează excelent.
    Mulțumesc anticipat.

Nu poți pune un sistem de operare mai vechi decât cel cu care a venit computerul. Asta dacă nu cumva găsești pe undeva vreun hack care să permită asta. Însă sistemele vechi pur și simplu nu suportă hardware-ul nou, nu au driverele necesare.

Am înțeles. Mulțumesc pentru precizare.

Ia uite aici

A mai fost discuție și pe forum despre chestia asta

Nu face downgrade,l nu se recomandă. Ia legătura cu DIGI și întreabă-i dacă au un driver mai nou. Driverele astea le fac alții, DIGI le ia de acolo și le mai dă alt nume. Eu nu mai am acum chestia asta, am trecut pe UPC, dar țin minte că apăreau periodic drivere. Odată l-am găsit pe site-ul producătorului chip-ului respectiv, altă dată era un driver mai nou pt telefoanele Orange, dar mergeau cu RDS etc. Sigur vei găsi ceva compatibil, nu e motiv de downgrade, e motiv de upgrade la Sierra.

Dacă aș fi fost în situația descrisă în articolul cu pricina ar fi fost ok pentru că știam ce să fac. Din păcate la mine și nu numai, nu se instalează aplicația și nici driverul. Așa cum am mai spus, având și un iMac de 21,5 inch, mai vechi, de vreo 4 ani și jumătate, care a venit cu sistemul de operare Mac OS X Lion, stick-ul merge de rupe. Din nefericire pe El Capitan si în mod sigur și pe mac os Sierra nu merge sub nicio formă…

Ai luat legătura cu DIGI sau te-ai uitat pe site-ul să vezi dacă este un driver MAI NOU? Da, cel vechi NU merge, cam așa se întîmplă.
Situația ta este identică celei din link, poate rezolvarea să nu fie aceeași. Ai pe site-u RDS-RCS diverse butoane, inclusiv de asistență tehnică și de contact. Nu am identificat un loc de download drivere, era odată, așa că treci la treabă.

Am telefonat și m-am convins că sunt mai proști ca mine. Asta e…

Scrie-le și întreabă-i de unde descarci un driver recent, e sarcina lor să rezolve problema. Dacă nu, apelezi la protecția consumatorului ÎN SCRIS, pe net, au un loc pt reclamații. E cu nervi, durează, dar se rezolvă.
Alternativa este să vezi cine produce chipul stickului și-l descarci de pe site-ul lor, de regulă driverul ăsta funcționează cu mai multe modele de jucării din astea. Vezi cum se cheamă exact driverul tău de pe CD, presupun că așa l-ai avut și pune denumirea pe google, ar trebui să te ducă la locul de unde descarci o versiune mai nouă.
Ia uite-te pe astea:
http://www.reliancenetconnect.co.in/downloads.html


http://www.ztedevice.com/support

Pe cînd eram abonat RDS-RCS, aceste drivere de ZTE mi-au mers, sper să meargă tot ele și acuma. Aveam EXACT aceeași problemă cînd se făcea upgrade de sistem, nu mai mergeau.