Digi Net Mobil - El Capitan

Salut,

A intampinat cineva probleme cu aplicatia Digi Net Mobil pe El Capitan? Am incercat pentru prima data sa-l folosesc astazi pe utlima versiune de OSX si aplicatia pica.

Pe Yosemite a functionat.

Acum nu ma mira faptul ca nu functioneaza, caci cei de la RDS nu se concentreaza prea mult pe segmentul Apple.

In concluzie, are cineva vreo solutie la acesta problema?

Multumesc

Cred că ar trebui să-i întrebi pe ei ce gînduri au. De regulă, la schimbarea unor generații de OS X, apar asemenea probleme.

Cu ce te conectezi, cu un stick USB bănuiesc, nu? Ce model e?

da, cu un stick MF195E

Din păcate pe situl ZTE nu văd drivere sau software care să poată fi descărcate. Doar un manual de utilizare.

Ai putea să încerci metoda de aici, unde din câte îmi dau seama cineva pare că a reușit să configureze stick-ul în System Preferences și se conectează direct de acolo, fără a folosi vreun soft adițional.

Sau o altă idee luată tot de acolo: scrie-le celor de la ZTE, poate au vreun soft mai nou.

Nu mai am acum, dar am avut asemenea stick-uri și am avut probleme de două ori, acum ceva ani, exact pe aceeași secvență. O dată, am reușit să-l fac funcțional cu un driver descărcat de pe site-ul Orange. Încearcă să vezi ce se poate instala de la concurență, s-ar putea să meargă. Piticii ăia din stick sînt cam le fel la toate firmele și vorbesc aceeași limbă.

Nici eu nu reusesc sa ma conectez la net pe El Capitan cu un stick Huawei E3131 de la Digi. Inca nu exista un driver actualizat pe site-ul Huawei. Sa vedem daca raspund la mail.

Ai încercat cu alte drivere de la Vodafone, Orange etc.?

Am incercat metoda din link-ul dat de Tudor mai sus si merge. :grinning:
Trebuie deci adaugat stick-ul manual la Network, configurat si apoi se poate face conectarea direct din System Preferences -> Network.
De fapt, acum scriu acest reply conectat la stickul Digi.

1 Like

A, păi eu credeam că din sys prefs ai încercat și nu ai reușit. Ei, bine că ai reușit.

Am avut si eu aceeasi problema ca a voastra, cu un ZTE MF195E, numai ca mie nu imi aparea in lista de “conexiuni disponibile” iar driver-ul nu se instala.
Se pare ca pe site la ZTE nu exista nimic pentru acest dispozitiv, pentru a-l face sa functioneze cu OSX El Capitan. Am gasit pana la urma pe site-ul celor de la COSMOTE GREECE un driver care a functionat.
Link-ul cu toate driverele este acesta: https://www.cosmote.gr/mobile/cosmoportal/page/T37/xml/Personal__articleadvanced__articleadvanced_instructions/section/IOTG_Software_Bus/loc/en_US
Cel care a functionat pentru mine este acesta: “Driver of Wireless Connect USB Sticks ZTE MF110- MF193A OSx 10.11.x EL CAPITAN”.
Acum, problema este ca instructiunile de instalare sunt in greaca… noroc ca erau si imagini in PDF-ul acela. In orice caz, va spun aici pasii pe care i-am urmat:

  • Am descarcat arhiva cu driverul, pe calculator, si am dezarhivat-o — arhiva se numeste wetransfer-56cdd3.zip
  • In directorul ce rezulta dupa dezarhivare, e o alta arhiva: ZTE Connection Manager v10-2015.zip — va trebui si ea dezarhivata, rezultand de acolo un DMG
  • Am montat DMG-ul
  • In DMG exista 2 fisiere: 1-Patch.app si ZTE Connection Manager.mpkg
  • Am deschis 1-Patch.app si in campul acela am facut drag&drop la ZTE Connection Manager.mpkg dupa care am facut click pe butonul Patch
  • Dupa ce si-a terminat treaba s-a lansat automat setup-ul pentru driver-ul modem-ului
  • Am urmat pasii de instalare, dupa care am mers in Settings → Network unde aveam deja doua noi intrari in afara de Wi-Fi Bluetooth PAN si Thunderbolt Bridge, in speta MF195E, modem-ul meu
  • L-am configurat cum spun toate ghidurile de pe Internet — am pus la Telephone number *99# am dat click pe Apply si apoi am facut click pe Connect.

Va dau si un link catre google drive, pentru ca nu pot atasa fisiere, se pare: https://drive.google.com/file/d/0B9LRQ6ZFc0ieeFVGNXRqemRSeXc/view?usp=sharing

Mult succes!

3 Likes

Multumesc mult pentru postare. A functionat (acum scriu conectat de pe stick)!
Pentru cei care se lovesc de aceasta problema pe viitor, va recomand sa nu va complicati cu drivere de pe cosmote grecia si sa folositi direct ce se afla in linkul catre google drive postat de Adrian Oprea.

Vlad,

Merci mult pentru instructiuni!

Daca nu gaseam postul tau, viata mi s-ar mai fi scurtat cu 3-4h cu siguranta. :slight_smile:
Toate cele bune!