Am descris aici cum se face upgrade de SSD pt un MBP 2015 și un MBA 2017. Verifică pe ifixit.com dacă este același tip de SSD, cred că da. Dacă jucăria merge bine, acel upgrade de stocare este perfect. Eu am pus de 1 TB, poți pune mai puțin. Eu am luat acest SSD + adaptor (de la celo.ro, vezi mai jos).
Ca disc extern poți folosi orice disc extern formatat HFS+ și orice stick. Da, musai să faci backup periodic. Ai un mac ușor și încă performant, nu are rost să-i mărești capacitatea cu discuri externe, păi atunci de ce mai ai mac ușor și compact?
Dacă nu ai încredere în forțele tale, upgade de mac-uri face celo.ro (nu-l confunda cu cel.ro).
P.S. Văd că este compatibil cu ultima versiune de macOS, ai doar 4 GB RAM, dar va rula și așa. Deci merită un upgrade de SSD. Celo.ro îți va lua SSD-ul actual de capacitate mai mică, discută cu ei variante.
P.S. Pt stocare poți lua și card-uri SDXC. După părerea mea, dacă tot dai un ban, pune-i un SSD de 500 GB-1 TB și gata, ai stocare lux. Discul extern îl ții acasă pt backup, absolut necesar).