Gmail nu merge setat ca POP în El Capitan

Mail nu ma lasa sa mai setez conturile de Gmail pe POP asa cum erau inainte si le-a trecut automat pe IMAP. Nu-mi place deloc chestia asta. O solutie, ceva, va rog!

Nu ești singurul căruia i s-a întâmplat asta.
https://discussions.apple.com/thread/7250698

Pai atunci sa ne luam de mana si sa facem un protest.
Serios vorbind, chiar nu-mi place chestia asta. Daca nu gasesc o rezolvare, cred ca trec la alt client de mail.

Sau alt provider de mail. Google e recunoscut pentru respectarea mai lejeră a standardelor, nu m-ar mira să nu fie neapărat vina Apple.

1 Like

Eu am avut probleme cu GMail în Mail.app în Mavericks. Intrau mesajele foarte întîrziat, am studiat și era vina Google, nu mai țin minte detalii. În Yosemite părea OK, iar acum în Căpitan, nu numai că intră mesajele întîrziat, dar face și ce am scris mai sus.

Ca să nu mai spun că pe iOS aproape zilnic îmi dă eroare că nu poate actualiza căsuța. De cînd am scos GMail-ul, totul e perfect, chiar și o căsuță de Outlook și una de Exchange merg impecabil.

Dacă-ți bazezi activitatea pe GMail, poți încerca Kiwi, e în bundle-ul “10 la $39” de care am zis în topicul de oferte. Sau dacă vrei ceva mai puternic, încearcă Postbox 4.

Kiwi cade din start pentru ca eu vreau sa vad email-urile si offline. In plus, in Mail le am organizate pe foldere si nu vreau sa stau ore sa refac organizarea (vorbesc de mii de email-uri).
Postbox are si o varianta lite/trial s-o incerc inainte sa dau banii pe aplicatie?

Da, are trial: https://postbox-inc.com

@MacAndrew încearcă asta:

I’ve just successfully set up 2 POP accounts, one for Yahoo and one for gmail.
The trick is to select other, then put your actual email address for the account but a nonsense password. The account is unable to grab the true settings so you are kicked back to a window that allows you to edit the account type and outgoing/incoming servers

Ha, ha, ha… mișto, iată cineva care știe să-i păcălească pe alți păcălici.

Super! Pacaleala asta chiar merge. Multumesc!

Deci clar e un bug în El Capitan. Bine că s-a rezolvat.