OS X 10.11 El Capitan

  1. Helvetica Neue și Lucida Grande sînt monospaced? În sistemele anterioare sigur nu se mișca, mi-ar fi stat pe creier. :smile:

  2. La noul Macbook, între prezentarea Mission Control și cea despre mărirea cursorului, aici: https://www.apple.com/osx/elcapitan-preview/. O fi o scăpare, dar am mai văzut-o și înainte să se lanseze iTunes 12 și dacă scotocești pe site-ul Apple, aproape sigur o mai găsești. Poate era doar o idee la care au renunțat, dar au uitat s-o înlocuiască peste tot.

Cică ăla e iconul vizibil în prezentarea de la WWDC 2015. S-or fi răzgândit între timp.

1 Like

O chestie amuzantă, pe un iMac 7.1: la instalarea unor programe face ce câteva ori switch între română și engleză în meniul finder din stânga :smile:
Sistemul fiind instalat în limba română. Mwahahahahaaaaa

Da, ai dreptate:

  • În El Capitan la trecerea de la 21:21 la 21:22, toate iconurile din bara de sus au fost împinse câțiva pixeli spre stânga. Dovadă că ceasul are textul aliniat la dreapta și lățime variabilă.
  • Chestia asta nu se întâmplă în Mac OS X 10.5 Leopard, unde ceasul e bătut în cuie indiferent de cifrele afișate. Deh, lucru făcut pe îndelete în epoca Steve Jobs, cu atenție maximă la detalii. Vremuri bune.
1 Like

Si in Yosemite am remarcat asta. Nu e ceva nou.

Mail.app iar nu se împacă bine cu GMail. Am observat de cîteva zile că îmi apare dintr-o dată, în față, aplicația de mail. Eram în altceva și pur și simplu devine “frontmost”, ca și cum aș fi dat eu click pe ea. Am ignorat, dar acum, după ce s-a repetat, am intrat în Console și am găsit mesajele astea:

Am căutat pe net din mesaje și am găsit discuția de aici, de unde am dedus că GMail e de vină. Iar căsuța de care se spune acolo să o debifez e inaccesibilă acum, chiar dacă dezactivez contul (prima).

A apărut review-ul ArsTechnica.

Vorba lui Jason Snell: au trebuit doi autori ca să-l înlocuiască pe Siracusa la review-urile OS X.

Mâine apare OS X nou :grinning:

Hă, cică accelerarea grafică via Metal a interfeței grafice din El Capitan se face numai pe Mac-urile cu chipset video integrat Intel. Nu și pe alea care au o placă video separată.

Apple tells us that the [Metal] Core Graphics and Core Animation acceleration is available only on Macs that use Intel integrated graphics exclusively. It’s not available on higher-end Macs with dedicated GPUs or in laptops that switch dynamically between integrated and dedicated graphics.

(E în review la capitolul Metal).

N-am de ce să mă plâng, pe MBP-ul meu cu Iris Pro El Capitan e 99% perfect fluid, mult mai fluid decât a fost vreodată Yosemite.

Și la mine la fel, eu sînt cu Intel 4000 și toate animațiile, tranzițiile etc. sînt cu mult mai rapide și fluide decît în Yosemite.

Mâine vă spun și eu cum e la mine! Hold that thought! :stuck_out_tongue:

Apare acum la 8, nu?

Așa ar trebui.

Mi-a apărut un update în AppStore și m-am bucurat, până am văzut că de fapt era un update pentru Monity :sweat:

Mie imi apare Safari 9.

Și mie! Va trebui să descărcăm de acum fiecare aplicație din /Application, pe rând? :smile:

1 Like

:unamused:

1 Like

El Capitan o sa apara ca update?

Păi da, cum altfel?

Pe DVD, de la magazin, ca pentru animale…