Fisiere p7s

Salut, stie cineva cum se deschid fisierele p7s.pdf pe Mac?

Vezi pe aici:
https://submitfile.com/file-extension/p7s

Fișierele cu extensia p7s sunt deschise nativ sau ar trebui să fie deschise de Mail.app. Acolo văd însă că ai un pdf ca extensie a fișierului, ceea ce ar însemna că ai un fișier PDF. Aș deduce că e ceva corupt acolo ori ceva ce nu se potrivește. Acea extensie „pdf” ar sugerea că fișierul inițial a fost exportat ca PDF, deci o aplicație care deschide PDF-uri ar trebui să-l deschidă. Dacă nu se întâmplă așa, ceva nu-i în regulă.
Ce mesaj se arată pe ecran dacă dai dublu clic pe acel fișier?

Se mai întâmplă când faci download de pe unele site-uri și îți vine un fișier cu 2 extensii. De regulă, 80%, ștergi ultima extensie (pdf în cazul tău) și încerci să deschizi. Scanează fișierul cu un antivirus în prealabil.

Da, corect, e posibil să fie un fals PDF acolo. De aia i-am cerut să ne spună ce apare pe ecran când face dublu click pe acel fișier.

Multumesc pentru raspuns Cattus, fisierele sunt pdf-uri purtatoare de semnatura electronica, folosite in special la licitatii.
Ex: SEAP poti sa descarci de aici unul.
Pentru Mac exista o posibilitate, pe Terminal, se salva fisierul apoi era transformat intr-un alt fisier dar fara extensia p7s. Din pacate am pierdut caleea de urmat.

openssl smime -inform DER -verify -noverify -in file.pdf.p7s -out file.pdf

1 Like

Multumesc foarte mult! Asta era! :+1:

Am salvat comanda.
Asta face parte din secvențele necușere (a se citi: ilegale) ale instituțiilor românești precum ANAF ale cărei fișiere trebuie deschise cu Adobe Acrobat Reader, nicio altă aplicație nu le poate deschide.
P.S. Poate exagerez cu termenul „ilegal”. La urma urmelor, Adobe Acrobat Reader este o aplicație gratuită care se poate descărca pt orice sistem de operare, cred (nu știu dacă are versiune pt Linux ori BeOS).

Salutare!

Si eu sunt in aceeasi situatie, cu caiete de sarcini descarcare de pe SEAP. Nici pe Parallels nu se deschid.

Imi poti explica si mie, te rog, cum ai reusit?

TX

Salutare!

Si eu sunt in aceeasi situatie, cu caiete de sarcini descarcare de pe SEAP. Nici pe Parallels nu se deschid.

Imi poti explica si mie, te rog, cum sa procedez?

TX

În macOS nu mi-a ieșit, dar e relativ simplu cu o aplicație care rulează pe iOS/iPadOS:

Pui fișierul p7m în iCloud (eu așa am făcut), îl deschid cu aplicația menționată pe iPhone ori iPad și apoi trimit rezultatul în mac.
Aplicația nu rulează în macOS, chiar dacă are proc M.

Ai reușit? Nu pricep de ce autorul nu face și o versiune pt macOS, măcar pt cele cu M-uri, adică să permită instalarea și pe un mac, nu numai pe iPhone/iPad.

SibiS ne poți spune cum ai reușit? încerc de peste un an sa fac asta si nu pot. din ce a scris KVLQ nu înțeleg mai nimic

Am explicat mai sus și, sper, clar că totul merge ușor cu aplicația menționată instalabilă pe iPhone ori pe iPad. Nu pricep de ce autorul nu face și o versiune pt macOS. Teoretic, pe un mac cu proc M ar trebui să fie instalabilă, dar nu este.

kvlq se referă la command line în Terminal. Nefiind familiarizată cu așa ceva, sigur că nu înțelegi. Eu am dat o soluție simplă și relativ ușor de folosit, condiția fiind să instalezi P7M Viewer pe iPhone sau pe un iPad și să faci conversia acolo, apoi o muți pe mac și continui acolo.

Mulțumesc frumos. Am folosit aplicația si in trecut, dar tot speram ca va exista o posibilitate si direct pe Mac

Prin Terminal. Mi se pare complicat, dar asta e. Dacă știi cum faci prin iPhone sau prin iPad asta e, deocamdată.

  1. deschide Termial
  2. “paste” intregul text: openssl smime -inform DER -verify -noverify -in file.pdf.p7s -out file.pdf
  3. sterge “file.pdf.p7s” si in locul lui tragi efectiv fisierul pe care doresti sa-l deschizi, din locatia in care se afla. astfel nu trebuie sa tastezi calea pana la fisier, ea va trecut implicit in text.
  4. copiaza aceeasi cale la sfarsit in la “-in file.pdf.p7s” doar ca in loc de NumeFisier.pdf.p7s scrii “-in file.(calea)NumeFisier.pdf”
  5. Enter
    In locatia respectiva vei avea fisierul in pdf, fara extensia p7s pe care il vei putea deschide

Cei care nu sunt familiarizați cu comenzile din Terminal nu se vor dumiri cum se face asta, chiar dacă ție totul ți se pare foarte simplu.