Eveniment Apple, 20 aprilie 2021: Spring Loaded

Siri dă din casă :grin:
Cică avem eveniment Apple pe 20 aprilie. Am încercat și eu acum pe iPhone și așa e! Probabil că astăzi vor face anunțul oficial.

Mda… Zvonul circulă încă din martie, că vor avea ceva atunci, apoi un alt zvon că va fi ceva în aprilie. Deci, se pare, va fi. Alt zvon era că lansează mac-uri noi, era vorba de un nou iMac după ce au scos iMac Pro din producție, poate și un MBP, cum speri!
Mi se pare OK să ții piața în priză înainte de 7 iunie, atunci vor fi, probabil, cu chestiuni de soft și de strategii pe termen mediu și lung.

Gata, e oficial.

Văd că e îmbârligată treaba… :slight_smile:
P.S. 20 aprilie. Ce pariuri facem pt azi? Lansează un nou iMac cu M1x la bord?

Ohoho, ce frumos ar fi să lanseze astăzi niște Mac-uri noi! Poate mă ajută să mă decid ce fac mai departe, că aș avea nevoie de un computer nou și astea cu M1 nu mă prea atrag. Sunt pe punctul de a cumpăra un laptop cu Windows doar pentru că vreau un ecran mai mare de 13”…

Deci a venit noul iMac entry level la 24 inci în 7 culori. Estetic vorbind, îmi plac. Nu sunt performante, dar umplu un gol între 21.5 și 27 inci cu monitorul cel mai normal ca diagonală. iPad-ul Pro cu M1 nu mă atrage atât timp cât iPad OS nu e adus la nivelul lui macOS.

Foarte interesant cum au pus cablu de alimentare magnetic la iMac, dar nu și la MacBook…?!

Acolo au lăsat loc liber altora să-l facă, există alimentatoare pt USB-C cu conexiune magnetică, dar nu făcute de Apple, posibil însă să le facă pentru modele viitoare.
La mine a picat conexiunea la prezentare, cred că au prea multe vizionări simultane.
Mi-a plăcut găselnița cu mufa eth în alimentator ca să lase carcasa jucăriei doar cu 4 mufe ThB-USB-C.

Eh, nu știu ce să zic, sunt drăguțe, dar cred că mai aștept o tură, iMac G3-ul meu merge excelent :slight_smile:

(chiar au arătat un G3 în prezentare!)

1 Like

Mda, îmi plac noile iMac-uri, dar nu sunt ceea ce am eu nevoie acum.
Presupun că tot max. 16 GB RAM suportă, la fel ca celelalte M1-uri. Speram la ceva mai mult.
Restul produselor anunțate nu mă interesează acum.
Vroiam un laptop mai mare, dar n-a fost să fie.

1 Like

Da, am avut și eu 2 din seria aia ovoidală, din prima și din penultima, parcă.

Păi dacă lansau laptopuri de vârf acuma, ce mai lansează în iunie și în toamnă? Deocamdată se ocupă de entry level la mac-uri și de M1 pe iPad-uri.

Noile iPad Pro pot avea până la 16 GB de RAM, la fel ca Mac-urile.
Practic, Mac-urile sunt doar niște iPad-uri mai mari acum. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Cam asa si arata noul iMac.
Ca si design imi plac noile iMac-uri, forma, culoare.

Estetic vorbind, sunt superbe, iar performanțele aproximativ cele din seria M1, adică suficiente chiar pt lucruri mai sofisticate.
P.S. Deci, la ora asta, Apple și-a pus M1 pe toată seria entry-level, nu a scos modele noi, doar le-a bibilit pe cele vechi, cel mai bibilit fiind iMac-ul. De acum încolo, ne putem aștepta, eventual, la un nou model entry-level (se tot zvonește asta, deși nu cred că o vor face imediat), iar din iunie și din toamnă vor trece la mac-urile din zona pro, MBP nivelul superior, un iMac Pro [?] și Mac Pro, ăsta din urmă fiind cel mai urgisit produs din era Cook.
P.S. 2. După părerea mea, ceea ce are Apple urgent de făcut este clarificarea situației iPadOS-ului care, pe contextul actual, este un OS depășit și sub nevoile multor utilizatori, cum sunt și eu. Nu am nevoie de un iPad Pro, am deja un iPad air 4 nou, cu mufă USB-C, care este un mare pas înainte. Am nevoie de un OS care să ducă spre macOS, nu spre Linux OS.

Eu încă tot nu m-am prins ce aș putea face cu un iPad, deși am două. Zilele astea am avut de făcut o schiță, un desen rapid, m-am chinuit două ore cu un iPad și un Apple Pencil și tot felul de aplicații hipsterești, până la urmă tot la dia am ajuns, am terminat în 20 de minute ce îmi doream.

Eu o văd pe fi-mea lucrând intens pe iPad pe aplicația ProCreate pe care acum pare că o stăpînește foarte bine. Cu diagrame de acest tip nu știu, la urma urmelor cea mai bună aplicație este cea pe care știi să o folosești și căreia i-ai prins toate șpilurile.

Interesant: deși nu s-a anunțat ieri, începând de azi Mini M1 are și opțiune de 10 gigabit ethernet.

Încearcă draw.io
Varianta desktop: Releases · jgraph/drawio-desktop · GitHub
Mi s-a părut mult mai capabil decât multe altele.

Mai există și yEd: yEd - Graph Editor

1 Like

Cattus, dacă nici iMac-ul ăsta nu e model nou cred că trebuie să schimbăm definiția cuvântului :slight_smile:

Din ce am observat tu îți dorești un Mac fără tastatură. Sau un iPad care să nu fie tabletă.

Linux (fără OS) nu are nicio legătură cu iPad-ul dpdv interacțiune umană. Cel mai mult seamănă cu Mac-ul, din mai multe puncte de vedere.

Orice ar face cu iPad-ul, el va trebui să fie util și ușor de folosit ca tabletă - interacțiune cu mâini, voce, stilou, mediul înconjurător prin camere, lidar etc. Altfel riscă să devină o struțo-cămilă - un laptop mai prost ca un laptop și o tabletă mai nefuncțională decât tabletele.
Posibil să tindă în viitor către ce a arătat Ubuntu mai demult - tabletă care se transformă în desktop când e atașată la tastatură.

1 Like