Eveniment Apple – 15 septembrie 2020, ora 20:00

Deci, ce anunță băieții de la Apple marți? Pare ceva enigmatic… Cred că lansează Marele Sur și primul mac cu A la bord, poate miniul distribuit deja dezvoltatorilor în iunie. Poate un aifăun…
4 dintre ultimele 6 macos-uri au fost lansate în septembrie, iar două în octombrie.

Se zice că noile iPhones mai întârzie vreo lună. Astăzi cică vom vedea noi iPad-uri și Apple Watch, și vom afla data exactă când se vor lansa noile versiuni ale sistemelor de operare.

M-am uitat… Deci mâine 16 sept. facem update de sistem la telefoane și la iPad-uri, Apple Watch nu am. N-a zis nimic de Marele Sur, probabil în octombrie.

De data asta, pe mine m-au convins să-mi iau Apple Watch. E incredibil câtă tehnologie au băgat în el.

Mda, nu știu… Deocamdată, mi-am pus paișpele pe aifăun și pe aiped, să vedem.

Sincer, sunt dezamagit. Asteptam mai mult/ multe.

Na… iPadOS este un sistem rămas mult în urmă, iar cu noua generație de mac-uri cu proc-uri Apple la bord… Nu-s mare amator de iPad-uri, dar pt unele task-uri pot fi mai ușor de folosit. Eu îl folosesc pe al meu la citit seara, în general PDF-uri, e comod să adnotezi pe iPad, să citești în pat etc. etc. Îl folosesc ca monitor secundar conectat la MBP, foarte util când nu ești acasă.

Presupun, după ultimul eveniment, că Marele Sur vine în oct.-nov. împreună cu cel puțin un mac cu proc A la bord. De fapt, acel mac a fost deja distribuit la precedentul event pt dezvoltatori. Vom avea, cert, un „mini cu A la bord” care rulează nativ Marele Sur și, probabil, și un portabil, un Air sau altceva echivalent.

În sfârșit, a mai spus-o [cineva](http://But while it might seem like Apple’s family push is all buttoned up, there’s still one thing it’s missing: multiple user profiles on the iPad.) cu putere de vector Apple: utilizatori multipli pe iPad.
„But while it might seem like Apple’s family push is all buttoned up, there’s still one thing it’s missing: multiple user profiles on the iPad.”
Fraza apare mai spre final. Poate s-or trezi și flăcăii de la Apple, măcar în iOS 15.

Nu cred că asta e printre prioritățile lor. Tabletele mi se par similare telefoanelor: sunt niște device-uri așa, mai personale, pe care nu le împarți cu nimeni.

1 Like

Mda… Și un notebook e cam la fel, nu? Uneori însă e nevoie să-l împarți, chiar dacă nu în mod regulat. La telefoane, da, e ceva strict personal.

Bun, deci s-a lansat noua serie iPhone. În nov. vom avea Big Sur + primele mac-uri cu proc-urile Apple. De fapt, mini s-a distribuit deja în iunie, cred că vom avea un mini și un portabil din familia Air.