Mă mai uit cînd și cînd cît de frumos progresează proiectul Iosevka și mai aflu cîte ceva:
{lang: 'Romanian', sample: 'Înjurând pițigăiat, zoofobul comandă vexat whisky și tequila.'}
Mă mai uit cînd și cînd cît de frumos progresează proiectul Iosevka și mai aflu cîte ceva:
{lang: 'Romanian', sample: 'Înjurând pițigăiat, zoofobul comandă vexat whisky și tequila.'}
L-am descărcat, adică toate cele 8 pachete, are peste 200 MB. Nu cred că le pun pe toate, dar sunt frumoase. Mulțumim de pont, nu știam de el.
Fontul e superb, e făcut ca reacție open source la PragmataPro.
E mare pentru că e generat într-o metodă ciudată, folosind tehnici web (ceva cu NodeJS și alte chestii).
O variantă optimizată cred că găsești prin Homebrew, care-ți va face și update manual (brew upgrade
parcă), atunci cînd ai nevoie.
Voi pune varianta #1, văd că-s 8 în total! Îl voi pune și pe iOS pe iPad Pro, știu cum se face asta acum.
Un interviu destul de detaliat și interesant privitor la modificările aduse setului Helvetica — primele, după decenii.
Da, am descărcat și eu varianta de probă. Am descărcat și setul Iosevka și am pus un snop dintre ele. Frumos font și complet.
Artifakt, seria Avenir și Montserrat par a fi aproape. Mai sunt multe fonturi „elvețiene” pe acest model.
Extensia Fonts Ninja zice că e Univers.
Căutări după “free alternative to univers font” dau rezultate precum: 1, 2.
EDIT: Am văzut că scrie și pe pagină că e Univers. Asta este, am văzut abia după ce mi-a zis Fonts Ninja.
Adrian, întrebarea era dacă știm un font similar din zona „freeware”.
Da, ceva pe care să-l pot folosi și eu, fără complicații și probleme de licențiere
Pare un font elegant, lizibil, potrivit pentru mult text, fiind “condensat”. Cel puțin îmi pare că site-ul lor arată bine, asta și din cauza fontului (și văd că pun foarte mare preț pe design).
Cele 2 link-uri postate asta conțin așa ceva. Primul are 100 de alternative, toate “Free for personal use”.
Desigur, gradul de similaritate și mai ales acoperirea caracterelor variază.
O alternativă, condensat și destul de lizibil, este Input Sans, deși arată destul de mult a font de cod.
Încearcă Oswald de la Google Fonts.
Sau Roboto Condensed, tot de acolo.