Cum trimitem SMS-uri de pe Mac

  • Aveți nevoie de un Mac cu OS X Yosemite (sau un iPad cu iOS 8.1) și un iPhone cu iOS 8.1. SMS-ul se va transmite prin intermediul iPhone-ului.
  • Activați Continuity – detalii aici.
  • Pe iPhone, la Configurări → Mesaje → Redirecționare mesaje text, activați Mac-urile sau iPad-urile de pe care vreți să trimiteți SMS-uri. La activarea fiecărui device va trebui să introduceți câte un cod numeric pe iPhone. Dacă nu apare codul numeric din prima, atunci renunțați și încercați din nou. În cazul meu am reușit să activez SMS-urile pe iPad la a treia încercare.
  • Odată activată redirecționarea, veți putea primi și trimite SMS-uri de pe Mac sau iPad, folosind aplicația Mesaje. La trimitere fie alegeți un destinatar din Contacte, fie scrieți un număr de telefon în cămpul „Către”.

Salut,
Nu pot iniția apeluri de pe mac și nici nu pot primi/trimite mesaje, îmi spune să mă loghez cu același cont iCloud atât pe mac cât și pe iPhone, deși eram logat cu același cont @me.com.
Am citit undeva că trebuie să fii logat cu contul principal, și am făcut-o și pe asta. Am restartat dispozitivele, am închis conexiunile și le-am redeschis, și tot nu merge. Are cineva o idee ce aș putea face?
dispozitivele sunt MBPR 2012 și iPhone 5

Pe Mac, prin „logare” te referi la contul iCloud cu care te-ai logat în Preferințe sistem → iCloud, da? Că ăla contează. Apoi cu exact același cont de iCloud te loghezi și pe iPhone în Configurări → iCloud.

Da, dar acum am dat să nu fiu contactat pe iMesage decât prin nr. de telefon și apoi am dat drumu iar contactării și prin adresele de email și reușesc să autentific mac-ul și să trimit un mesaj, doar că mesajul nu ajunge la destinatar.
La facetime am făcut același lucru și pot efectua și recepționa apeluri.
Mă mai chinui un pic și revin cu noutăți.
Dar în principiu cred că asta trebuie să face cel ce are această problemă:
Logout conturi iCloud pe toate dispozitivele, login cu contul principal și apoi să solicite doar conectare prin nr de telefon și apoi să de-a drumu și conectării prin adresele de email. Cel puțin mi-a dat voie să autentific mac-ul cu acea parolă de 6 caractere. Nu uitați să faceți backup dacă nu e făcut.