Cum pot instala mavericks daca am lion?

Buna ziua,as vrea sa stiu daca as putea instala mavericks daca am lion,si cum as putea face lucrul asta. configuratia: macbook pro,13-inch,early 2011,procesor 2.3ghz intel core i5,memory 8 gb ddr3,graphic 512. software ox x lion 10.7.5, mentionez ca nu as vrea siera,pentru ca lam avut si am revenit la setarile din fabrica.

Dar de ce vei Mav și nu direct Sierra, ultimul macOS? Ce motiv ai să te oprești la Mav? în esență, se face la fel:
– varianta upgrade, fără ștergerea fișierelor: descarci macOS de pe AppStore, dublu click și… gata, aștepți să se instaleze, dai OK la început.
– varianta cu ștergere a discului: faci un boot flash, apoi faci ca aici. Doar adaptezi la ultimul sistem, dacă îl vrei, totuși, pe ăsta. Citești pt asta aici.
P.S. Indiferent pt ce te decizi, FACI BACKUP ínainte de instalare, ín caz cá ceva merge prost.
P.S.2 Te-ai putea opri la Mavs dacă macul tău ar suporta maxim acel sistem, dar nu e cazul, merge pe el și ultimul macOS, mai ales că ai memorie din belșug, 8 GB, minim trebuie 2 GB.

Eu am un macbook pro mid 2012 cu 4 GB ram si merge berechet sierra.
Recomand! :smiley:

eu folosesc mac-ul pentru muzica,1 ar fi spotlight-ul imi apare pe mijlocul ecranului si e mult mai greoi si nu imi gaseste asa detaliat ca mavericks-ul si 2 mi se pare ca nu lucreaza asa bine cu sierra, poate m-am obisnuit eu cu mavericks. app.eu nu reusesc sa gasesc mavericks-ul in apple store.

cum apare spotlight pe mijlocul ecranului??!! Nu e deloc mai greoi, dacă așa e Sierra la tine, înseamnă că ai o problemă în sistem.
La mine apar toate de la Lion încoace, dar eu sînt macuser bătrîn, posibil ca tu să fi luat Apple ID ulterior și, ca atare, apar sistemele din momentul creării acelui Apple ID. Problema ta reală este însă alta, dacă zici că Sierra merge greu, ai pe acolo niscai gunoaie prin sistem de care trebuie să scapi. s-a tot discutat despre secvența „merge greu”.

Se refera, cred, la comanda “cmd+space”. Atunci apare pe mijloc. Dar o poti muta cu click and drag oriunde pe ecran. Incetineala poate avea diverse cauze (HDD incarcat sau lenes, multiple aplicatii deschise, indexare, etc)

A… păi aia e chestie reglabilă nu e musai așa.