Chat topic vol. 4

Da, așa ar fi zvonurile, că se va renunța la acel touch bar, unora le place însă, de ex. fi-meu are un MBP 2016 și e încântat de acel touch. Chiar dacă nu l-ar mai pune, cel puțin 5 ani va fi suport pt el la nivelul sistemului și al aplicațiilor, eu așa cred. Oricum, cred că pe 7 iunie vom avea și MBP de 16 inci, se pare, și o nouă serie de iMac-uri.

4 posts were split to a new topic: Eveniment Apple, 20 aprilie 2021: Spring Loaded

Hai ca nu este chiar așa de trist. Te poți obișnui cu acel Touch Bar, în plus mie unul începe sa mi se para mai atractiv, în loc de tastele standard F1 F2 etc bla bla, apar diverse comenzi în funcție de aplicație. De exemplu i-am pus F1, F2 în excel, unde aveam nevoie și restul așa cum le vrea el. Mai dau încă rate-uri mici când caut F2-ul, dar nah, nu am nici 1 luna cu echipamentul.
Ecranul de 13’’ sa știi ca și mie mi s-a părut inițial mic, râdeam de el prin EMAG la cât de mic mi se părea, dar, rezoluția compensează și astăzi chiar încep sa îl regăsesc ca normal. Și eu aș fi vrut inițial un ecran mai mare dar când te gândești și la portabilitate și respectiv și la preț, parca nu merita diferența. Un cost de aproape 50% în plus nu mi se pare justificat.
Legat de mufe putine, eu nu prea ii înțeleg pe unii, sincer. Adică, ai cea mai noua mufa posibila pe un laptop și în loc sa te orientezi către 1 cablu care duce la 1 hub și acolo vin toate mațele încurcate, toți vor sa lege nspe mii de cabluri la laptop, mi se pare invaziv, aglomerat, dar nah, fiecare cum dorește. Singurul lucru pe care cred ca l-aș regreta ar fi acela dacă, ar scoate o versiune tot de 13’’ cu versiunea de procesor îmbunătățită și la același cost.

Păi ceea ce scrii în ultimele două rânduri se va înfăptui curând, în fiecare an se înnoiesc generațiile de componente hardware, deci precis în toamnă vei pune de un regret, anul viitor de altul…

Prima confirmare (neoficială) că Watch a ajuns în spațiu:

1 Like

2 posts were split to a new topic: Windows 11 va fi anunțat pe 24 iunie

Cineva a făcut un client de știri (Google RSS) nou-nouț pentru… Mac OS 9:

sectionscreenshot

1 Like

Îmi scot din geantă PB-ul din 2004!

Pfoai, dacă ar compila cineva un Emacs nou, funcțional pe Mac OS 9…

Și nenea ăsta spune aici că iPad OS 15 va aduce schimbări semnificative în interfața iPad-urilor, aducând-o spre macOS. Asta vrea și el, asta vreau și eu: gestionarea mai ușoară a fișierelor, încă e greoaie, greu de acceptat.

Lion și Muntain Lion se pot descărca oficial „la liber”.

Interfața de aici e una din cele mai proaste din câte am văzut. Nu mă prind, dacă tot au anunțat sistemul de operare „la liber”, de ce nu e disponibil și pe site. Și de ce nu funcționează căutarea :smiley:

La mine pare că funcționează pagina aia, inclusiv căutarea. Ce încerci să descarci și nu merge?

Big Sur :slight_smile:
Ori ultimul update, 11.5.1, că nu voia să-l facă până când nu am scos calculaltorul din modul de update beta

Dcă vrei să primești notificarea când apare un update și apoi să-l faci, asigură-te că ai SIP enabled. Terminal:
csrutil status apoi enter.
Dacă nu este enabled, atunci trebuie să bootezi sistemul din Recovery Partition (Cmd+R, cand auzi chime-ul), apoi Utilities → Terminal și în Terminal scrii csrutil enable și apoi Enter. După care reboot normal.

Salutare,
A venit momentul sa-mi schimb si eu MBP mid 2015 cu un MBP 16" 2019 si caut un adaptor.
Asadar, voi ce adaptoare usb c → usb a/hdmi folositi/micro sd etc folositi?

PS: Parca ma incanta mai mult cele fara cablu, ce vin direct in cele 2 usb-c din laptop. Voi ce parere aveti?

Cum distanța dintre cele două mufe USB-C este mereu aceeași din 2016 încoace, probabil se va potrivi ce i-am luat soției:

1 Like

O să las asta aici.

Cu plăcere.

3 Likes

Mi se pare interesant acest articol despre posibila cooperare Apple-Dell, așa cum se putea configura atunci.

Eu abia azi am aflat că, în sfârșit, iCloud+ oferă suport pentru adrese de email cu domenii personalizate :slight_smile: